Our Children’s Vision

Στην Our Children’s Vision θέλουμε να υποστηρίξουμε κάθε παιδί ώστε να αποκτήσει την εκπαίδευση την οποία δικαιούται και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα προβλήματα οράσεως δεν του αφαιρούν αυτό το δικαίωμα ούτε μειώνουν την ποιότητα ζωής του.

H απόδοση του κειμένου στα Ελληνικά έγινε εθελοντικά από την κα Diane Ginis – Milligan

Δυστυχώς, για εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, η ζωή χωρίς καλή όραση είναι φυσιολογική. Το να μην είναι σε θέση να δουν καθαρά τα μαθήματα που τους παραδίδονται ή να αναγνωρίσουν τα πρόσωπα των φίλων τους είναι φυσιολογικό. Όλα αυτά όμως μπορούν να αλλάξουν επειδή υπάρχει μια απλή λύση: ένα ζευγάρι γυαλιά.

Πρέπει να βοηθήσουμε κάθε παιδί, σε όλο τον κόσμο, να έχουν πρόσβαση στην φροντίδα των ματιών και των γυαλιών που χρειάζονται, έτσι ώστε να έχουν την πιθανότητα ενός καλύτερου μέλλοντος. Το να φοράν γυαλιά επιτρέπει στα παιδιά όχι μόνο να βλέπουν τα κείμενα και τα μαθήματά τους στον πίνακα του σχολείου, αλλά και να αναπτύσσουν σχέσεις με τους συνομηλίκους τους, να είναι σε θέση να βλέπουν πρόσωπα και να παίζουν με ασφάλεια. Εν ολίγοις, να καταλαβαίνουν, να ερμηνεύουν και να συμμετάσχουν πλήρως και με ασφάλεια στον κόσμο γύρω τους.

Ο Στόχος μας

Στην Our Children’s Vision, στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε 50 εκατομμύρια παιδιά μέχρι το 2020. Για να το επιτύχουμε αυτό, θα πρέπει να αναβαθμίσουμε, να επιταχύνουμε και να επεκτείνουμε την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγιεινής για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Η Αποστολή μας

Πρέπει να παράσχουμε αποτελεσματικές βιώσιμες πρωτοβουλίες φροντίδας των ματιών για τα παιδιά, ως μέρος των προγραμμάτων υγειονομικής περίθαλψης τα οποία ενσωματώνονται στην περιφερειακή, εθνική και παγκόσμια εκπαίδευση και πολιτική στον τομέα της της υγείας. Αυτές οι πρωτοβουλίες φροντίδας των ματιών περιλαμβάνουν τις βασικές υπηρεσίες φροντίδας των ματιών: οφθαλμολογικές εξετάσεις, εξετάσεις οράσεως, παροχή γυαλιών, παραπομπές, ανίχνευση ασθενειών και αξιολόγηση χαμηλής οράσεως καθώς και παροχή βοηθημάτων χαμηλής οράσεως.
Εκτός από την παροχή προσβάσιμων υπηρεσιών φροντίδας των ματιών, πρέπει επίσης να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με την φροντίδα των ματιών και τα προβλήματα όρασεως και να αλλάξουμε συμπεριφορές ώστε να αυξήσουμε τα στάνταρντ της υγείας των ματιών και τις πρακτικές φροντίδας των ματιών.

Προάσπιση και Πρωτοβουλίες

Προκειμένου να επιτύχουμε το στόχο μας να προσεγγίσουμε 50 εκατομμύρια παιδιά έως το 2020, συμμετέχουμε επίσης στην προάσπιση της κίνησής μας, η οποία για εμάς αποτελεί μέσο για τη διαρκή κοινωνική αλλαγή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εργαζόμαστε μαζί με τις κυβερνήσεις, τους εταίρους μας και τις κοινότητες μας για να δώσουμε προτεραιότητα και στρατηγική για τους τρόπους μείωσης της αποφευχθείσας, θεραπευόμενης τύφλωσης των παιδιών παγκοσμίως. Επικεντρωνόμαστε στην άσκηση πιέσεων στις κυβερνήσεις ώστε να συμπεριλάβουν την φροντίδα των ματιών των παιδιών στα εθνικά σχέδια και πολιτικές της υγείας, αναπτύσσοντας αποτελεσματικές εταιρικές σχέσεις για να επιτύχουμε περισσότερα, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση για την αποφευχθείσα απώλεια οράσεως σε παιδιά και εκπαιδεύοντας τα παιδιά για την φροντίδα των ματιών.
Σήμερα συμμετέχουμε σε μια σειρά πρωτοβουλιών παγκοσμίως.

Οι Συνεργάτες μας

Γνωρίζουμε ότι ο στόχος μας είναι φιλόδοξος και δεν μπορούμε να το επιτύχουμε μόνοι μας. Το όραμά μας είναι να μπορούν τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην φροντίδα των ματιών σε όλα τα μέρη του κόσμου, τα παιδιά να μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, γιατί μπορούν να μάθουν, να διαβάσουν και να παίξουν με ασφάλεια, τα παιδιά να μοιραστούν αυτό που έμαθαν με τις οικογένειές τους για να προωθήσουν τον εαυτό τους και την κοινωνία τους. Τα παιδιά από διαφορετικά περιβάλλοντα και πολιτισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο να μπορούν να απολαύσουν και να προστατεύσουν την όρασή τους.
Στόχος μας είναι να το επιτύχουμε μέσω ξεχωριστών εταιρικών σχέσεων οι οποίες θέτουν σαν αρχή την όραση των παιδιών, κυβερνητικές πολιτικές οι οποίες σκοπεύουν σε ολιστικά αποτελέσματα υγείας για όλα τα παιδιά και καινοτόμες λύσεις για την καλύτερη φροντίδα των ματιών σε περισσότερα παιδιά παγκοσμίως. Το τελικό αποτέλεσμα που επιδιώκουμε να επιτύχουμε είναι να αγγίζουμε, να αλλάζουμε και να βελτιώνουμε εκατομμύρια ζωές μέσω της φροντίδας των ματιών. Είμαστε σίγουροι ότι θα επιτύχουμε το στόχο μας συνεχίζοντας να συνεργαζόμαστε με τους αξιόπιστους συνεργάτες μας, υποστηρικτές, χορηγούς και εταίρους υλοποίησης παγκοσμίως.

Περαιτέρω Πληροφορίες

Βοηθήστε μας να μοιραστούμε και να επιτύχουμε το όραμά μας
Για να μάθετε περισσότερα για την Our Children’s Vision και το έργο μας, α νατρέξτε στο blog μας https://www.ourchildrensvision.org/blog.html για νέα και ενημερώσεις σχετικά με τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες μας.
Για να μάθετε πώς μπορείτε να μας υποστηρίξετε, επικοινωνήστε μαζί μας στο:
https://ourchildrensvision.org/contact.html.
Ας εργαστούμε μαζί για ένα λαμπρότερο, σαφέστερο μέλλον για τα παιδιά, σε όλο τον κόσμο.

Share with your friends
Tags: