Η 50η MIDO ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της MIDO, της κορυφαίας εμπορικής έκθεσης παγκοσμίως για τον κλάδο των Οπτικών, συναντήθηκε για να καθορίσει μια στρατηγική ενεργειών στην έκτακτη ανάγκη που δημιούργησε ο ιός CoVID-19, σε σχέση με την επικείμενη έκθεση στις 29 Φεβρουαρίου με 2 Μαρτίου.

Στη συνεδρίαση, οι διοργανωτές της MIDO ανακοίνωσαν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναβάλλει την έκδοση του 2020 και να καθορίσει νέες ημερομηνίες ανάμεσα τα τέλη Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

“Αποφασίσαμε με γνώμονα το σεβασμό για την τρέχουσα ανησυχητική κατάσταση και για τους εκθέτες και τους επισκέπτες μας” είπε ο Giovanni Vitaloni, Πρόεδρος της MIDO και συνέχισε:

“Καθώς η κρίση είναι σε εξέλιξη στην Ιταλία, δεν θα μπορούσαμε παρά να επιλέξουμε να αναβάλλουμε την έκδοση της MIDO για το 2020. Καθορίσαμε όμως αμέσως και επιλέξαμε το χρονικό πλαίσιο εντός του έτους που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της βιομηχανίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Γνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα απαιτήσει από τους επαγγελματίες του κλάδου, τους εκθέτες, τους αγοραστές, τα μέλη του Τύπου, τους οπτικούς και όλους όσους εργάζονται για τη MIDO, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού μας, να επαναπρογραμματίσουν τη συμμετοχή τους, με σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο για όλους. Θα είναι μια μεγάλη προσπάθεια καθώς είμαστε μόλις μία εβδομάδα μακριά από την έκθεση, αλλά δεν μπορούμε να σκεφτούμε ειλικρινά να γιορτάσουμε τα 50 μας χρόνια όταν ο κόσμος – και η χώρα μας τώρα ειδικότερα – αντιμετωπίζει μια τέτοια διεθνή κρίση. Πιστεύουμε όμως ότι, λόγω της ίδιας της φύσης της τρέχουσας κατάστασης, η οποία είναι ανησυχητική και συνεχώς εξελισσόμενη, οι εκθέτες και οι επισκέπτες μας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα καταλάβουν την απόφασή μας. Η αίσθηση της ευθύνης, ως επιχειρηματιών, αλλά κυρίως ως ανθρώπων, προς τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας και τους συναδέλφους μας, μας ανάκασε να κάνουμε κάτι που δεν θα θέλαμε να κάνουμε ποτέ, ειδικά για αυτή την ειδική έκδοση, των γενέθλιων μας”.

Οι νέες ημερομηνίες της MIDO 2020 θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου οι εκθέτες να προγραμματίσουν εκ νέου την παρουσία τους στην έκθεση, σύμφωνα με την εξέλιξη της κατάστασης και της διαθεσιμότητας των χώρων στο εκθεσιακό κέντρο του Rho Fiera Milano, με τον οποίο οι διοργανωτές βρίσκονται σε συνεχή επαφή.

Share with your friends
Tags:
Previous Post

Keep an Eye on Italian Design

Next Post

MIDO4U.COM