We Are Eyes

Η Ιστορία μας είναι οι ιδέες μας

Ποιότητα σημαίνει προσοχή στις λεπτομέρειες και η ομάδα Weareeyes λατρεύει τις λεπτομέρειες. Σχεδιάζουν, αναπτύσσουν και τεστάρουν όλες τις λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά. Προκαλούν το σύστημα έχοντας δημιουργήσει μία ομάδα ανθρώπων από τη Ζυρίχη, το São Paulo, το Μιλάνο και την Αθήνα. Διαφορετικές πόλεις, διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικά ταλέντα, και περισσότερη έμπνευση. Αναζητούν τη διαφορετικότητα.
Ταξιδεύουν τον κόσμο αναζητώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες και τους πιο εξειδικευμένους τεχνίτες. Ταξιδεύουν για έμπνευση κι ακόμα ταξιδεύουν για να συναντήσουν τους πελάτες τους σε πάνω από 20 χώρες. Είναι τυχεροί γιατί δεν χρειάζεται να μένουν στο γραφείο πολύ συχνά.

Συνέντευξη στoν Βασίλη Γουλιέλμο,
Εκδότη, [email protected]

To brand γεννήθηκε το 2015 στη Ζυρίχη. Πως δημιουργήθηκε;
Η Weareeyes είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης εμπειρίας τόσο στο κομμάτι της σχεδίασης και ανάπτυξης προϊόντων όσο και στο κομμάτι της ψηφιακής επικοινωνίας σε διαφορετικά πολυεθνικά και πολυπολιτισμικά πλαίσια. Η ιδέα ήταν να αναπτυχθεί ένα high end fashion προϊόν, έχοντας ως βασική μας αξία την υψηλή ποιότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Τι σημαίνει για εσάς να σχεδιάσετε ένα ανεξάρτητο brand;
Όταν γεννήθηκε η ιδέα της εισόδου στην αγορά οπτικών ειδών, 4 χρόνια πριν, διαπιστώσαμε ότι στην αγορά είχαν επικρατήσει μεγάλα brand με δικά τους καταστήματα οδηγώντας την αγορά σε μονοπώλιο. Σε αυτό το πλαίσιο εντοπίσαμε την ευκαιρία συνεργασίας με οπτικούς που ενδιαφέρονταν να συνεργαστούν με ανεξάρτητα brand όπως το δικό μας.

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες που σας διαφοροποιούν από τις άλλες μάρκες avant – garde;
Η ισορροπία ανάμεσα στη σχεδίαση αλλά και στην προσοχή στη λεπτομέρεια. Σε αντίθεση με άλλα ανεξάρτητα brand που επιλέγουν σχέδια που απευθύνονται μόνο σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό, εμείς επιλέγουμε σχέδια που ακολουθούν τις τάσεις της μόδας αλλά παράλληλα μπορούν να φορεθούν από ένα ευρύτερο κοινό.
Γι αυτό το δίκτυό μας αναπτύχτηκε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έχετε γραφεία σε όλο τον κόσμο: πόσο επηρεάζει τη δημιουργικότητά σας το γεγονός ότι πρέπει να συνεργάζεστε όντας σε διαφορετικές πόλεις;
Διαφορετικές πόλεις, διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές δεξιότητες: αυτή είναι η δική μας έμπνευση. Η ποικιλομορφία είναι ένα βασικό σημείο και αυτό ξεκινάει μέσα από την ομάδα μας.

Υποθέτω ότι τα γραφεία σας σε 4 πόλεις σε όλο τον κόσμο σας οδηγεί σε ταξίδια συχνά.
Ποια είναι τα ερεθίσματα που προέρχονται από αυτά τα ταξίδια και ενισχύουν τη δημιουργικότητά σας;
Το ταξίδι είναι η καλύτερη πηγή έμπνευσης. Η τύχη να έχουμε γραφεία στο Μιλάνο και στην Αθήνα, ορόσημα της αισθητικής και της μόδας, αλλά και κοσμοπολίτικες πόλεις, αποτέλεσε σταθερή πηγή έμπνευσης της δημιουργικότητάς μας.
Το Σάο Πάολο είναι μια σύγχρονη και ζωντανή μητρόπολη, με πολλές κοινότητες διαφορετικών εθνών, έναν πολιτιστικό προορισμό που προσελκύει σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, ενώ η Ζυρίχη βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου στην έρευνα και στην καινοτομία.
Λόγω της σύνδεσης της ομάδας μας με διαφορετικές πόλεις, έχουμε την ευκαιρία να συναντούμε ανθρώπους με διαφορετικές δεξιότητες. Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία της Weareeyes και του Roberto Palagi. Ως business development manager και έχοντας πολυετή εμπειρία στο δίκτυο των οπτικών, ανέλαβε την ανάπτυξη της Weareeyes υποστηρίζοντας την ομάδα στην έδρα της στην Αθήνα.

Share with your friends
Tags:
Previous Post

Tommaso Bossetti

Next Post

Sergio Tacchini