Επικοινωνία ΕΑΟ με Υπουργείο Παιδείας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Οπτομετρίας, κοινοποιούμε επιστολή της ΕΑΟ προς το υπουργείο Παιδείας με θέμα την συνεχή μείωση των αποφοίτων από το τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ)

Ορμώμενοι από την συνεχή μείωση των αποφοίτων από το τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ) θεωρήσαμε απαραίτητη την παρέμβαση της ΕΑΟ για το θέμα αυτό.

Όπως ίσως γνωρίζετε, πλέον το τμήμα Οπτικής & Οπτομετρίας δεν αποτυπώνεται ως ξεχωριστή επιλογή στο μηχανογραφικό για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Με τα σημερινά δεδομένα, οι ενδιαφερόμενοι για τη σχολή πρέπει να επιλέξουν το τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας και στη συνέχεια κατά την διάρκεια των σπουδών τους τον τομέα Οπτικής & Οπτομετρίας.

Η πλειοψηφία των εισαχθέντων στο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, επιλέγουν άλλες κατευθύνσεις που τους παρέχουν την δυνατότητα απορρόφησης από τον Δημόσιο τομέα και ειδικότερα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.). Το κλείσιμο της σχολής στο Αίγιο και η υποβάθμιση της σχολής στο ΠαΔΑ έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη μείωση των εισακτέων και των αποφοίτων που τροφοδοτούν τον κλάδο μας. Η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη από όλους τους συλλόγους και για αυτό τον λόγο την επιστολή της ΕΑΟ συνυπέγραψαν η Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών & Οπτομετρών Ελλάδος (ΟΣΟΟΕ) και η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών (ΠΕΟΟ).

Με την επιστολή μας προς το υπουργείο ζητάμε ο τομέας Οπτικής & Οπτομετρίας να ανεξαρτητοποιηθεί σε αυτόνομο Τμήμα. Με επόμενη επιστολή μας προς το Υπουργείο Υγείας σκοπεύουμε να αιτηθούμε τη δημιουργία θέσεων για τους Οπτικούς & Οπτομέτρες σε Δημόσιες Οφθαλμολογικές Κλινικές.

Share with your friends