Face A Face: The Magical Object

Είστε έτοιμοι για το αντικομφορμιστικό στυλ MEMPHIS, με τα συγκλονιστικά χρώματα, τα μοτίβα και τους όγκους σαν γλυπτά;

Για τη νέα σεζόν, οι σχεδιαστές της FACE A FACE άντλησαν την έμπνευση τους για τη νέα τους συλλογή, από το ριζοσπαστικό καλλιτεχνικό κίνημα MEMPHIS της δεκαετίας του 1980, το οποίο εξαφάνισε τον μινιμαλισμό της εποχής, έχοντας ως οδηγό τον ηγέτη του, Ettore Sottsass. Κάθε μοντέλο της συλλογής σηματοδοτεί μια ενέργεια: οι άκρες μετατοπίζονται προς τα έξω με κίνηση – μοντέλο MOVES, ξεχωρίστε με μια ιδιαίτερα προβεβλημένη ματιά, με το μοντέλο CLOUD, ενώ εκφραστείτε με τη δημιουργία των γραμμών όπως ενσαρκώνεται στο μοντέλο EIFFEL… η σχεδίαση είναι ακριβής με μετατοπίσεις που δημιουργούν δυναμισμό και όγκο. Τα νοήματα και οι γραμμές από το καλλιτεχνικό κίνημα MEMPHIS πολλαπλασιάζονται και ταιριάζουν στη νέα χρωματική παλέτα: τα γεωμετρικά υλικά έρχονται σε αντίθεση με τα έντονα ζωντανά χρώματα – ζωντανεύουν παιχνιδιάρικες συγκρούσεις, σχεδιασμένες ως παιχνίδι και ως ένας νέος οπτικός διάλογος. Το ιδιαίτερο δέσιμο και η μηχανική κατεργασία, όλα τελευταίας τεχνολογίας, «επιστρατεύτηκαν» για να υπηρετήσουν αυτές τις ποιητικές φόρμες. Όπως είπε κάποτε ο Sottsass: «Ο σχεδιασμός ξεκινά εκεί που τελειώνουν οι ορθολογικές διαδικασίες και ξεκινά η μαγεία». Τόλμησε λοιπόν να εκφράζεσαι χωρίς λογική, να είσαι αδιανόητος και πρωτόγνωρος. Υιοθέτησε τη μαγεία με τη νέα συλλογή FACE A FACE.

WHISPER 1 - col.1324
WHISPER 2 - col.3036

Χειροποίητο στην Ιταλία
• Δίχρωμη πάστα
• Δύο σχήματα: ένα μικρό παντό και ένα μεγάλο εξάγωνο

Μια εικονογραφημένη κίνηση δίνει τον τόνο σε αυτό το πολύ λεπτό σχέδιο που φαίνεται να το διατρέχει μια καλλιγραφική ενέργεια. Από την εκκίνηση μιας φαρδιάς γραμμής έως την απόλυτη λεπτότητα, το σχέδιο WISPER αιωρείται μέσα στη διαφάνεια και στα όρια του αισθητού: η πλήρης και αχαλίνωτη αισθητική ωθείται στο απόγειό της!

MOVES 1 - col.5541
MOVES 2 - col.4012

Χειροποίητο στη Γαλλία
• Τρίχρωμη πάστα με ενσωματωμένο εύκαμπτο σύνδεσμο
• Δύο σχήματα: ένα μικρό εξάγωνο και ένα μεγάλο παντό

Ετοιμαστείτε για κίνηση με το μοντέλο MOVES! Το τελευταίο στοιχείο του σκελετού μετατοπίζεται προς τα έξω δίνοντας σε αυτό το μοντέλο έναν πλήρη δυναμισμό με ζιγκ-ζαγκ γεωμετρικές γραμμές που αποκαλύπτουν ένα μοτίβο τόσο παιχνιδιάρικο όσο και εκλεπτυσμένο. Κάντε χώρο για άτακτες αναντιστοιχίες με αυτό το σετ χρωματικής σχεδίασης!

CLOUD 1 - col.1730
CLOUD 2 - col.1733

• Χειροποίητο στην Ιταλία
• Τρίχρωμη πάστα με ενσωματωμένο εύκαμπτο σύνδεσμο
• Δύο σχήματα: ένα ορθογώνιο pilot και ένα μεγάλο ορθογώνιο

Επιλέξτε χρώμα, επιλέξτε ποίηση και κομψότητα, φορέστε το μοντέλο CLOUD! Όπως οι σκιές που κρύβουν το φως, ένα λεπτό στρώμα προβάλλεται προς τα εμπρός για να αποκαλύψει το λαμπερό χρώμα του ματιού. Προηγμένη τεχνολογία δεσίματος και κατεργασίας για χαρισματικό σχεδιασμό.

EIFFEL 1 - col.984
EIFFEL 2 - col.9652

• Χειροποίητο στην Ιαπωνία
• Τιτάνιο 4 χλστ
• Δύο σχήματα: ένα μεγάλο παντό και ένα μικρό τετράγωνο

Όπως ένα σετ κατασκευής Meccano, το EIFFEL αναδημιουργεί την αισθητική των μεταλλικών ράβδων του θρυλικού Πύργου του Άιφελ. Οι λεπτές γραμμές σε έντονα χρώματα αναδεικνύονται στο σκούρο φόντο για μεγαλύτερη ανάδειξη του σχεδίου. Ένα παιχνιδιάρικο και ποιητικό μοντέλο όπου η ελαφρότητα και η κομψότητα συναντώνται!

Share with your friends
Previous Post

MOREL

Next Post

Τα παιχνίδια του μυαλού