Liò Factory

H Liò Factory γεννήθηκε το 1989 ως ένα μικρό βιοτεχνικό εργαστήριο στο οποίο πραγματοποιούσαμε με συνέπεια παραγωγικές φάσεις, όπως το γυάλισμα στο χέρι, που κανείς άλλος δεν ήθελε να κάνει. Με τα χρόνια, η βιοτεχνία γνώρισε σταδιακή άνοδο, ξεπερνώντας την ιταλική οικονομική κρίση. Χάρη στην εμπειρία των ανθρώπων μας έχουμε καταφέρει και έχουμε διατηρήσει την προσωπική πινελιά της χειροποίητης φροντίδας σε όλα τα στάδια της παραγωγής μας.

Κατασκευάζουμε τους σκελετούς μας χρησιμοποιώντας κυρίως δύο υλικά: ανοξείδωτο χάλυβα και πλαστικό. Η διαφορά ανάμεσα σε εμάς και στους περισσότερους ανταγωνιστές μας είναι στον τρόπο που χειριζόμαστε αυτά τα υλικά. Στην περιοχή μας, στο Βένετο, η βιομηχανία οπτικών δεν σημαίνει μόνο παράδοση, αλλά και ανωτερότητα και καινοτομία.

Όλες οι συλλογές μας έχουν σχεδιαστεί από τον Adriano Lio, ιδρυτή και ιδιοκτήτη του εργοστασίου Liò. Το έμφυτο ταλέντο και η δημιουργικότητα του εμπνέονται από διάφορα θέματα, ειδικά από την περιοχή όπου ζει στην Ιταλία, η οποία συνδυάζει το εκκεντρικό βενετσιάνικο στυλ και τη μεγαλοπρεπή στιβαρότητα των Δολομιτικών Άλπεων. Είναι αυτό το μαγικό μείγμα αρχιτεκτονικής και έμπνευσης από φυσικά ακατέργαστα υλικά που έχει δημιουργήσει συλλογές με αντισυμβατικά σχέδια σκελετών.

SPARTANO

Χειροποίητοι σκελετοί γυαλιών στο Βένετο της Ιταλίας.
Η συλλογή μας σε οξική κυτταρίνη, ένα φυτικό πλαστικό υλικό.

Τα γυαλιά μας είναι πάθος, που εκφράζεται σε όλα τα χρώματα της ζωής. Εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και τη μεγαλύτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, δημιουργούμε, με άριστη δεξιοτεχνία, εξαιρετικά ελαφριά και άνετα, λιτά και πρακτικά, κομψά, μοναδικά και εντυπωσιακά γυαλιά οράσεως.

NOVECENTO

Χειροποίητοι σκελετοί γυαλιών στο Βένετο της Ιταλίας.
Η συλλογή μας από ανοξείδωτο ατσάλι.

Η Novecento είναι η νέα μας σειρά μεταλλικών σκελετών για όσους θέλετε να προσθέσετε μια ρετρό νότα στο ντύσιμό σας, ένας χαρούμενος συνδυασμός του vintage στυλ και της σύγχρονης αισθητικής.

FIL DI FERRO

Χειροποίητοι σκελετοί γυαλιών στο Βένετο της Ιταλίας.
Η συλλογή μας από ανοξείδωτο ατσάλι.

Μια συλλογή γεμάτη ενέργεια, εμπνευσμένη από μια κοινή πρώτη ύλη στην περιοχή του Βένετο και συνδεδεμένη με τη δεξιοτεχνία και το σύρμα. Φτωχό, αρχαίο, εξαιρετικά εύπλαστο στοιχείο και ως εκ τούτου μια έκφραση χειροτεχνίας και δεξιοτεχνίας. Σκελετοί για αποφασιστική εμφάνιση, για ισχυρές προσωπικότητες σε συνεχή εξέλιξη που αναζητούν τολμηρά αξεσουάρ.

RICICLO’

Χειροποίητοι σκελετοί γυαλιών στο Βένετο της Ιταλίας.
Η συλλογή μας δημιουργήθηκε με οξική κυτταρίνη από απόβλητα παραγωγής.

Η συλλογή Riciclo είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς περισυλλογής, που διήρκεσε κατά την πάροδο του χρόνου και που πάντα μας έβλεπε να αναζητούμε τα εργαλεία που θα βοηθήσουν να ζήσουμε καλύτερα, διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητα του πλανήτη μας.

Share with your friends
Previous Post

MIDO 2023

Next Post

“It’s High Time for Dramatic Looks”