Uglybell

Όταν τα γυαλιά ηλίου…γίνονται έργα τέχνης.

Τα γυαλιά ηλίου Uglybell είναι ένας καμβάς, που πάνω του μπορεί οποιοσδήποτε να θαυμάσει ένα έργο τέχνης, το οποίο έχει δημιουργηθεί εξαιρετικά για εκείνον και τα γούστα του. Κάθε ζευγάρι γυαλιών ηλίου Uglybell είναι μοναδικό και κάθε τεχνική γλυπτικής, κάθε ζωγραφική, εκτελείται με χειροποίητη διαδικασία. Κανένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου της Uglybell δεν έχει δημιουργηθεί από μία μαζική μηχανή παραγωγής, αλλά έχει δημιουργηθεί εξ’ ολοκλήρου από ανθρώπινο χέρι. Με λίγα λόγια, κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός και με ένα μοναδικό σχέδιο που δεν το φοράει κανείς άλλος τριγύρω του, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως!

3 Συλλογές Γυαλιών, 3 ιστορίες ξεχωριστές στον χώρο της Τέχνης

H “HANDPAINTED COLLECTION”, ορόσημο πλέον στην κουλτούρα της Uglybell, με στοιχεία από την street και pop κουλτούρα Αθήνας και Βερολίνου ζωντανεύει κόσμους αστικούς και βιομηχανικούς, ενορχηστρώνοντας τα χρώματα και τα μοτίβα που συνθέτουν εικόνες πόλεων απόκρυφων και μοναδικών. Μια παγκόσμια καινοτομία εν τη γενέσει.

Στη “SPLASH COLLECTION”, τα χρώματα έλιωσαν και αναμίχθηκαν, απότομες αλλαγές αντίθεσης ύλης και μορφών σε ελάχιστο χώρο, μοναδικά γυαλιά ηλίου, φτιαγμένα ειδικά για τη συγκεκριμένη συλλογή, με έντονα συμπληρωματικά χρώματα.

Στη “METROPOLIS COLLECTION”, το design πήρε την οριστική του μορφή. Η εξέλιξη τεχνικής και αισθητικής, με γραμμές εμπνευσμένες από τα αρχιτεκτονικά κινήματα του Μπρουταλισμού και του Μεταμοντερνισμού, εμβόλιμα στοιχεία από πολύτιμα μέταλλα, και τεχνοτροπίες πυρογράφου για ανάγλυφα μοτίβα. Κάτι περισσότερο από ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου, μια επέκταση της προσωποποιημένης Αισθητικής του καθενός.

Η Uglybell δεν είναι απλά μία εταιρία. Είναι πολύ περισσότερο ένα όνειρο, που έχει τις ρίζες του βαθιά στην παιδική ηλικία του δημιουργού του, του Νίκου Γκίκα. Από μικρός υπήρξε ανήσυχος και με την τάση να ζωγραφίζει τα πάντα. Από το παραμικρό που έπεφτε στα χέρια του, στο σχολείο, σε όλο του το δωμάτιό, σε σημείο που «πονοκεφάλιαζε» τους γονείς του. Στην ηλικία των 14 κι όταν είδε ότι δεν είχε απομείνει κάτι άλλο να ζωγραφίσει στον μικρόκοσμό του καθώς η ανάγκη του για ζωγραφική μεγάλωνε καθημερινά με τεράστιους ρυθμούς και δεν μπορούσε να περιοριστεί στα στενά περιθώρια του σπιτιού, βγήκε στους δρόμους και ξεκίνησε το graffiti. Τα πράγματα δεν άλλαξαν όσο μεγάλωνε. Σπουδές στο Βιομηχανικό Σχέδιο, ενώ συγχρόνως εξακολουθούσε να εξελίσσει το στυλ του στο graffiti και στο σχέδιο γενικότερα.

Στις αρχές του 2012 και σε μία στιγμή αναλαμπής που έπαιζε με τα γυαλιά του – που είναι το αγαπημένο του αξεσουάρ – του ήρθε η ιδέα να τα ζωγραφίσει και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Το αποτέλεσμα ήταν πρωτότυπο και προκάλεσε θετικές εντυπώσεις σε φίλους και γνωστούς.
Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου ήταν εκείνη που του έδωσε το θάρρος για την υλοποίηση του brand «Uglybell».

Η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται είναι υψίστης σημασίας, όσο και το τελικό αποτέλεσμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιλέγονται μόνο Ιταλικής προέλευσης Cellulose Acetate σκελετοί. Αφού ο σκελετός περάσει χρωματική επεξεργασία με οικολογικά χρώματα, υποβάλλεται σε μία ειδική διαδικασία επίστρωσης αντιαλλεργικού φινιρίσματος, που τον προστατεύει από γρατζουνιές και ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η έμπνευση των σχεδίων των γυαλιών Uglybell πηγάζει από οποιαδήποτε πληροφορία αντλείται από την καθημερινότητα των δημιουργών της. Αυτό μπορεί να είναι το γλυπτό ενός καλλιτέχνη μέχρι και ένα τοπίο. Τα πολύχρωμα graffiti των μεγαλουπόλεων είναι ακόμη ένας τεράστιος αστικός καμβάς.
Τέλος, η καλλιγραφία, η γλυπτική και ό, τι συνεπάγεται της street και pop κουλτούρας.

Ως καινοτόμος εταιρία στο χώρο των γυαλιών ηλίου, τα γυαλιά της Uglybell «φοράνε» Γαλλικής τεχνολογίας φακούς, με πολλαπλά φιλμ αντιχάραξης, αντανάκλασης και προστασίας. οι οποίοι παρέχουν 100% προστασία από τις UVA, UVB ακτινοβολίες του ηλίου (UV400, CR39) καθώς και άνετη και ξεκούραστη χρήση. Για τους δημιουργούς της Uglybell τα γυαλιά είναι μία υπόθεση που παίρνουν πολύ στα σοβαρά και η υγεία των ματιών είναι υψίστης σημασίας μαζί με την καλαισθησία.

Τα γυαλιά Uglybell διανέμονται σε επιλεγμένα καταστήματα οπτικών και concept stores σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Άμεσος στόχος της Uglybell είναι να αναδείξει παγκοσμίως ένα χειροποίητο και καινοτόμο προϊόν, σε μία αγορά που μετράει εκατοντάδες χρόνια, όπως είναι η αγορά των οπτικών. Ένα από τα επόμενα άμεσα βήματα της Uglybell, είναι να περάσει και στην παραγωγή μιας εξ’ ολοκλήρου καινούριας σειράς χειροποίητων γυαλιών ηλίου και οράσεως με μοναδικά υλικά και τεχνικές.Dare to be Unique. Wear a piece of Art!

Share with your friends
Tags:
Previous Post

Original Vintage

Next Post

Kois Optics