Unilens’ vision

Γράφει η Tina Saratsopoulou, Managing Director Unilens S.A.

Το όραμά μας είναι η UNILENS να μπει στη ζωή κάθε διοπτροφόρου και να καλύψει τα κενά των καθημερινών αναγκών και απαιτήσεών του. Επενδύοντας συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και σε ανθρώπους με όρεξη και όραμα στοχεύουμε στη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη. Εργαζόμαστε κάθε μέρα με στόχο να δημιουργούμε άριστα προϊόντα που προσφέρουν ποιοτική ζωή στους πελάτες μας. Η υγιής όραση δεν είναι δεδομένη για όλους, εκεί έρχεται ο ρόλος μας στο να προσφέρουμε στους ανθρώπους την ευχέρεια να ζουν μια λειτουργική ζωή. Xάρη στη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας για την προστασία των ματιών, τα προϊόντα μας βελτιώνουν την όραση των διοπτροφόρων, αλλά και προλαμβάνονται παθήσεις των ματιών.

1971

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1971 από τον πρόεδρο Εμμανουήλ Σαρατσόπουλο. Από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας της, η πρόοδος της εταιρίας είναι αλματώδης χάρη στη διορατικότητα της διοίκησης.
Με ξεκάθαρο στόχο επένδυσε στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα και εισήγαγε στην ελληνική αγορά πρωτοποριακά προϊόντα.

1988

Το 1988 αλλάζει τα τότε δεδομένα στις επιστρώσεις με νέα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.

1991

Στη συνέχεια, το 1991, φέρνει επανάσταση με τη σειρά των κρυστάλλινων φακών S. Η νέα σειρά είναι λεπτότεροι, ελαφρύτεροι και διαυγέστεροι από τους υπάρχοντες φακούς κάνοντας τη χρήση τους πιο καλαίσθητη, ξεκούραστη και αποδοτικότερη. Η Unilens εισάγει πρώτη στην Ελλάδα τη Ρομποτική τεχνολογία στο μηχανολογικό εξοπλισμό της, κάνοντας την παραγωγή πιο γρήγορη και το προϊόν τελειότερο.

1993

Το 1993 εισάγει τους πρώτους οργανικούς (πλαστικούς) φακούς, ξεκινώντας μία νέα εποχή στο είδος.
Οι νέοι αυτοί φακοί είναι πιο ελαφρείς και δεν σπάνε κάνοντας τη χρήση τους πιο άνετη και ασφαλής. Στη συνέχεια, η Unilens, έγινε επίσημος αντιπρόσωπος της ισπανικής Indo σε μηχανήματα εργαστηρίου και οπτομετρίας. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχει στην ελληνική αγορά ό,τι τελειότερο υπάρχει.

1994

Λόγω της σταθερά ανοδικής της πορείας, το 1994 η ιαπωνική εταιρία NIKON της εμπιστεύεται την εκπροσώπηση των φακών της στην Ελλάδα αλλά και την εγχώρια παραγωγή μέρους αυτών. Με τις παγκόσμιες πρωτιές και ανακαλύψεις της αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο.

2013

Από το 2013 διοικείται από τη διευθύνουσα σύμβουλο Τίνα Σαρατσοπούλου, θυγατέρα του κύριου Εμμανουήλ Σαρατσόπουλου.

2019

Ανακοινώνεται επίσημα – σε μία μοναδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο – η συνεργασία της Unilens με την παγκοσμίου φήμης εταιρεία HOYA. Η Unilens γίνεται ο επίσημος αντιπρόσωπος των οφθαλμικών προϊόντων του κολοσσού HOYA στην Ελλάδα.
Η Hoya, παρέχει προηγμένους πολυεστιακούς φακούς στους διοπτροφόρους, ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής και τις οπτικές τους απαιτήσεις.

H Ηoya έχει κοινό όραμα με την Unilens: συνδυάζει την καινοτομία, με την υψηλή ποιότητα φακών και τη συνεχή υποστήριξη του πελατολογίου της. Ο πρωταρχικός τους στόχος ενώθηκε και απέκτησε μεγάλη ισχύ: να νιώθουν άνεση και ασφάλεια οι διοπτροφόροι ώστε να βελτιώνουν τις ζωές τους. Η Unilens, μέσω της καθημερινής της επικοινωνίας με τους συνεργάτες της, τους οπτικούς, επιτυγχάνει να εξοπλίζει το καταναλωτικό κοινό με καινοτόμα οφθαλμικά προϊόντα.

Από το 1967 η εταιρεία Hoya κατασκευάζει πολυεστιακούς φακούς

Η μοναδική γκάμα της HOYA των πολυεστιακών φακών της: Amplitude – Daynamic – Balansis – LifeStyle 3 – MyStyle V+ καθώς και μια σειρά καινοτόμων προϊόντων όπως οι φακοί EnRoute, Sensity, Polarized, Sync III κα.
Η Hoya παρέχει μια πλήρη γκάμα σύγχρονων συσκευών και εφαρμογών στους οπτικούς ώστε να ενισχύσουν την εμπειρία του πελάτη τους.

2008

Hoyalux iD MyStyle, το υψηλότερο επίπεδο προσωποποίησης χρησιμοποιώντας το προσωπικό προφίλ όρασης της HOYA με το iDentifier software που δίνει δεδομένα για το ιστορικό του πελάτη και το προσωπικό του Lifestyle.

2013

Hoyalux iD MyStyle V+, ο πρώτος πολυεστιακός σχεδιασμός με Binocular Harmonization Technology που λαμβάνει υπόψη τη διαφορά στη συνταγή μεταξύ του δεξιού και αριστερού οφθαλμού.

2017

Το παγκοσμίως πρώτο 3D σύστημα ανάλυσης προσώπου για πολυεστιακούς σχεδιασμούς – YUNIKU.
Το προηγμένο λογισμικό της Yuniku υπολογίζει, αναλύει και καθορίζει τις ιδανικές παραμέτρους ενώ ο σκελετός κατασκευάζεται με 3D εκτύπωση..

H Hoya καινοτομεί και παρέχει μια πλήρη γκάμα σύγχρονων συσκευών και εφαρμογών στους οπτικούς ώστε να ενισχύσουν την εμπειρία των πελατών τους. Hoya Vision Consultant, Hoya Vision Simulator, HVC Look, HVC Viewer Sensor, Hoya iLog, Hoya tracer.
To EyeGenius της Hoya είναι ένα εξ’ ολοκλήρου νεο σύστημα για πλήρη εξέταση όρασης με μια μοναδική μέθοδο από την Hoya για μέτρηση και διόρθωση του ελαφρού στραβισμού. Το visuReal® είναι ένα σύστημα κεντραρίσματος με απεικόνιση βίντεο που παρέχει ακριβείς μετρήσεις που εγγυώνται το τέλειο κεντράρισμα των φακών.
Το βραβευμένο με Silmo d’ Or award σύστημα της Hoya είναι σχεδιασμένο από επαγγελματίες του κλάδου και διαμορφώθηκε για να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των οπτικών. Χρησιμοποιώντας το νέο Hoya iDentifier, οι μακρινές, οι ενδιάμεσες και κοντινές ζώνες υπολογίζονται ανεξάρτητα για τις ανάγκες του κάθε διοπτροφόρου ξεχωριστά. Το Hoya Vision Consultant είναι το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα πώλησης, αντιπροσωπεύει μια φόρμουλα επιτυχίας στο να προωθήσουν οι οπτικοί την επαγγελματική τους εικόνα χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας τεχνικές πώλησης με επίκεντρο τον πελάτη. Με το Hoya Vision Simulator, ο οπτικός παρέχει στον πελάτη του μια πολύ ακριβή 3D αναπαράσταση του οπτικού αποτελέσματος των διαφόρων τύπων φακών και κατεργασιών.
Για την Unilens και την HOYA κάθε πελάτης είναι μοναδικός.
Και υπάρχει ένας φακός HOYA κατάλληλος για κάθε πελάτη. Η γκάμα είναι ανεξάντλητη για το καταναλωτικό κοινό. Τόσο για εκείνους που για πρώτη φορά θα φορέσουν γυαλιά και επιθυμούν την προσωποποιημένη ακρίβεια όσο και για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν την τελειότητα στην οπτική ακρίβεια…
Χωρίς συμβιβασμό στο στυλ και την εφαρμογή!
Η Unilens, 50 χρόνια τώρα, φροντίζει να συμβαδίζει πάντα με τις εξελίξεις αλλά και να μεταλαμπαδεύει την εμπειρία της στους συνεργάτες της. Συμβάλλει συστηματικά στην πληροφόρηση των οπτικών και των οφθαλμιάτρων, συμμετέχοντας συνεχώς σε συνέδριά τους.
Επιπλέον, διοργανώνει κάθε χρόνο σεμινάρια ενημέρωσης τόσο για τους ήδη επαγγελματίες όσο και για τους σπουδαστές και μελλοντικούς οπτικούς. Από την πρώτη μέρα, η Unilens έδωσε και δίνει μεγάλος βάρος στο ανθρώπινο δυναμικό της. Επιλέγει πάντα ικανούς ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και εξέλιξη.
Κάθε τμήμα είναι στελεχωμένο με άριστους επαγγελματίες του κλάδου που δεν αρκούνται μόνο στις επαρκείς γνώσεις τους, αλλά και με την υποστήριξη της εταιρίας, φροντίζουν για τη συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωσή τους για κάθε νέα εξέλιξη.
Η σύγχρονη οργάνωση, ο τρόπος διοίκησης, το ειδικευμένο προσωπικό και οι συνεχείς επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, μας δίνουν το προβάδισμα και ατενίζουμε με εμπιστοσύνη το μέλλον.

Share with your friends
Tags:
Previous Post

Zeus+Δione

Next Post

Οφθαλμολογικός έλεγχος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς