Urban Owl

Η αγάπη μας το βιομηχανικό σχέδιο σε συνδυασμό με τις vintage επιρροές μας, μας οδήγησαν στο να δημιουργήσουμε χειροποίητα γυαλιά ηλίου σχεδιασμένα για τον άνθρωπο που ζει, εργάζεται και βγαίνει στην πόλη.

Τα Urban Owl σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας την αξιοπρέπεια, τη διαφάνεια και τον σεβασμό στις συνθήκες εργασίας σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Η παραγωγή μας γίνεται σε εργοστάσιο παραγωγής χειροποίητων γυαλιών ηλίου με την παραδοσιακή ιταλική μέθοδο.
Για να παραχθεί ένα γυαλί Urban Owl χρειάζονται 3 μήνεs και 40 στάδια παραγωγής από 24 τεχνίτες.

Πιστεύουμε πως για τον δημιουργό πρωταρχικό μέλημα θα πρέπει να είναι το περιβάλλον. Η πρώτη ύλη μας είναι οικολογική, η συσκευασία μας ανακυκλώσιμη και μετασκευάζουμε σε μενταγιόν την πρώτη ύλη που απομένει από την παραγωγή, προσφέροντάς την δωρεάν με κάθε πώληση μέσω της ιστοσελίδας μας.

Πιστοί στις αξίες της δημοκρατίας, δίνουμε στο κοινό τη δύναμη ώστε να ψηφίσει ποιό σχέδιο θα παραχθεί, ενώ παράλληλα κάνουμε συνέργειες με σχεδιαστές κι άλλους δημιουργικούς ανθρώπους μέσα από το DEMOCRATIZING EYEWEAR STYLE.

Στα Urban Owl έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε μεταξύ των οργανικών φακών υψηλής ποιότητας και των high definition, φακών με περισσότερες επιστρώσεις που αναδεικνύουν τα χρώματα και έχουν blue light filter που μπλοκάρει την μπλε ακτινοβολία που εκπέμπει ο ήλιος αλλά και οι οθόνες προσφέροντας πιο ξεκούραστη όραση.

Το brand έγινε γρήγορα δημοφιλές στους φίλους της μόδας και τους λάτρεις της ποιότητας μέσα από συνέργειες με lifestyle περιοδικά, fashion brands και Έλληνες σχεδιαστές όπως οι Ιoanna Kourbela, Arpyes, Ozon και Cutcuutur. Παρόλα αυτά δεν επαναπαυόμαστε ποτέ και αναζητάμε πάντα καινούργιες κι ενδιαφέρουσες ιδέες.

Στο πλαίσιο των συνεργειών μας, προσεγγίσαμε το πρότυπό μας, τον designer Γιάννη Τσεκλένη. Όταν κάναμε την κρούση, δεν πιστεύαμε ότι ήταν τόσο χαλαρός και προσεγγίσιμος. Στο πρώτο μας ραντεβού μιλούσαμε ώρες για την ιστορία της ελληνικής μόδας και μάθαμε με κάθε λεπτομέρεια υπέροχες ιστορίες που μόνο από τον Γιάννη Τσεκλένη μπορείς να μάθεις. Μετά το πέρας αυτής της συζήτησης, είχε έρθει η ώρα να του πούμε τη δική μας. Ανασκουμπωθήκαμε και την είπαμε μια κι έξω: «Θα θέλαμε να σχεδιάσουμε μαζί γυαλιά».
Για λίγα δευτερόλεπτα δεν ακούσαμε τίποτα, ήμασταν έτοιμοι για κάθε απάντηση αλλά τελικά είπε το ναι! Στη συνέχεια, καθίσαμε και μιλήσαμε εκτενώς για την ελληνική χειροποίητη κατασκευή μας και το πώς θα δημιουργούσαμε κάτι νέο, ένα σ χέδιο που θα ήταν ήδη TSEKLENIS. Μας έδειξε όλα του τα αρχεία και μας έδωσε πολύ υλικό για να διαβάσουμε και να εμπνευστούμε.
Αν σκεφτεί κάποιος το όνομα TSEKLENIS, χρώματα και patterns ξεπηδούν στο κεφάλι του. Ξεκινήσαμε λοιπόν διαβάζοντας και ερευνώντας τα βήματά του. Τα prints του μας συνεπήραν. Τα φωτοτυπήσαμε σε λευκό μαύρο για να δούμε καθαρά τις φόρμες που σχηματίζουν.

Μας έδειξε κι ένα πολύ αγαπημένο του σχέδιο του 1972, το Voodoo -τόσο χρώμα και τόση ατμόσφαιρα- σε ένα μοτίβο εμπνευσμένο από την Ινδονησία. Το ίδιο το σχέδιο σχημάτιζε ένα γυαλί σε πολύ πρώιμο στάδιο, ένα concept δηλαδή. Το στείλαμε ξανά στον Γιάννη Τσεκλένη κι εκείνος το προχώρησε σχεδιαστικά. Το σχέδιο αυτό πήρε υπόσταση γυαλιού όταν έγινε βιομηχανικό σχέδιο. Στη συνέχεια, ο Γιάννης Τσεκλένης επέλεξε τα χρώματα της βασικής παλέτας αλλά και τους συνδυασμούς τους. ‘Ημασταν έτοιμοι για παραγωγή πια! Η ομάδα μας έγινε πιο μεγάλη, κατά ένα άτομο αλλά πιο δυνατή κατά 20. Αυτή είναι η δύναμη ενός τέτοιου δημιουργού μέσα σε μια νέα ομάδα, σε κάνει γενναίο και μόνο που σου μιλάει.

Share with your friends
Tags:
Previous Post

Zylo

Next Post

Zeus+Δione