SILMO PARIS 2022

Welcoming visionarie!

Όσα δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια της

Το γεγονός που δεν πρέπει να χάσετε!
Μετά το επιτυχημένο reunion του 2021, η επερχόμενη έκδοση προαναγγέλλει την επιστροφή στη κανονικότητα και -ακόμα περισσότερο- την καθιερωμένη και πολυαναμενόμενη SILMO Paris. Μια πρόσκληση να ξαναβυθιστείτε στους φρενήρεις ρυθμούς της βιομηχανίας οπτικών και γυαλιών, για να εμπνεύσετε του παρόν της και να διαμορφώσετε το μέλλον της. Λίγους μήνες πριν τα εγκαίνια, όλοι ανυπομονούν να την επισκεφθούν: Πιστοί, ιστορικοί, νέοι μεγάλοι όμιλοι ή start-up εταιρείες, όλοι οι εκθέτες μοιράζονται μια μοναδική φιλοδοξία: να εξερευνήσουν τη δυναμική αυτής της επερχόμενης έκδοσης, η οποία υπόσχεται να είναι μοναδική στο είδος της. ‘Ενα διεθνές business hub και μια πλατφόρμα για το λανσάρισμα νέων συλλογών και brands, η SILMO Paris αποτελεί, τώρα περισσότερο από ποτέ, ΤΟ γεγονός που δεν θα πρέπει να χάσετε. Για το 89% των εκθετών και το 93% των επισκεπτών, η έκθεση αυτή είναι απαραίτηταη για τον κλάδο για πολλούς λόγους: ευχάριστο κλίμα, μεγάλη ποικιλία επωνυμιών και προϊόντων και συνδυασμός της πληροφόρησης με την εκπαίδευση, καινοτομία, προβολή και δημιουργικότητα.
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης, οι επαγγελματίες δεν μπορούν να παραβλέψουν τον διεπιστημονικό χώρο συζητήσεων SILMO Next, για τη δημιουργία και την καινοτομία! Θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες διαλέξεις με εργαστήρια εξερεύνησης νέων τεχνολογιών και ομιλίες, ενώ παράλληλα στο “ψηφιακό χωριό” συγκεντρώνονται εταιρείες για να προωθήσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας τους.

Τι θα ήταν όμως η τεχνολογία χωρίς παράδοση και savoir faire;
Γι’ αυτό το Meilleurs Ouvriers de France (MOF) θα τονιστεί επίσης στο SILMO Next. Αυτή η έκφραση της κληρονομιάς κατασκευής γυαλιών θα δείξει ότι το παρόν και το μέλλον συνδυάζονται με δημιουργικότητα και παράδοση.
Eπίσης μην χάσετε το Trends Forum με την επιλογή των καλύτερων σκελετών οπτικών και γυαλιών ηλίου από όλους τους εκθέτες που θα βρίσκονται στην εμπορική έκθεση, αντικατοπτρίζει τις τάσεις στο ψηφιακού περιοδικό TRENDS της SILMO.
Τα πολυαναμενόμενα βραβεία SILMO d’OR θα προσελκύσουν και πάλι το ενδιαφέρον όλου του κλαδου. Όπως πάντα αποτελούν μια ζωντανή βιτρίνα για την καινοτομία, τα προϊόντα που προτείνονται για την έκδοση 2022 και οι νικητές θα αποκαλυφθούν σε ολόκληρο το επάγγελμα.
Tελευταίος αλλά εξίσου σημαντικός είναι ο πρώτος Διαγωνισμός Optical Design, ένα νέο βραβείο που αξίζει την προσοχή όλων και θα απονεμηθεί στην προσεχή SILMO Paris.

Ελάτε μαζί μας από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2022 στο Paris Nord Villepinte!

The nominees!

Oι υποψήφιοι του διαγωνισμού Optical Design

Με στόχο την τόνωση της δημιουργικότητας και την παροχή μιας πλατφόρμας για τη μελλοντική γενιά σχεδιαστών, η SILMO Paris ξεκίνησε τον Διαγωνισμό Optical Design στις αρχές του έτους.

Για την πρώτη αυτή έκδοση του Διαγωνισμoύ Optical Design 2022, o Emmanuel Gallina θα έχει την τιή να προεδρεύει της κριτικής επιτροπής.
Απόφοιτος του E.N.A.D και του Πολυτε-χνείου του Μιλάνου, ο Emmanuel Gallina είναι αναγνωρισμένος σχεδιαστής και καλλιτεχνικός διευθυντής. Χάρη στην εμπειρία του ως ομιλητής, καθηγητής και συντονιστής workshop, ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήδη μεταδίδει την τεχνογνωσία του στις νεότερες γενιές για να ενθαρρύνει τη δυναμική αντίληψη και τη δημιουργικότητά τους.
Στις αρχές Ιουλίου, τα μέλη της κριτικής επιτροπής συγκεντρώθηκαν για να αξιολογήσουν τα έργα που υποβλήθηκαν και να διατηρήσουν τα πιο σχετικά μεταξύ τους.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Διαγωνισμός Optical Design ήταν ανοιχτός σε όλους τους φοιτητές που είχαν εγγραφεί σε μάθημα σχεδίου ισοδύναμου επιπέδου ή άνω του τρίτου έτους μεταπτυχιακού.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής εξέτασαν τις προτάσεις με ιδιαίτερη προσοχή και ιδιαίτερη εστίαση στη δημιουργική και καινοτόμο πτυχή του σχεδιασμού, τη χρήση και τη λειτουργία του προτεινόμενου αντικειμένου και την εγγενή σκοπιμότητα του έργου.
Τα 7 έργα που επιλέχθηκαν θα έχουν την τιμή να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο και να παρουσιαστούν στο SILMO Paris για να αναδείξουν τον νικητή για το 2022:

SI / Look to the future

from Alessandro Battaini (NABA – New Academy of Fine Arts, Milan):
a pre-mounted glasses concept, interchangeable and versatile

KNOT / Inclusive Eyewear

from Diego Sparta (Politecnico di Milano – Bovisa Durando Campus – Design School):
a frame designed for disabled people.

OORA

from Silvana Migliozzi (Politecnico di Milano):
smart glasses intended for readers, whose principal application is the ability to annotate text and save quotes…
at a glance.

SONDER

from Sessa Martina (NABA – New Academy of Fine Arts, Milan):
glasses fitted with sensors to avoid headaches, limit back problems and correct bad posture.

PERCY

from Jocelyne Boisson (Design School of Landes, Mont-de-Marsan):
a moulded aquatic mask that questions the role of vision, to be seen without necessarily seeing.

GOOGLESS

from Vincenzo Panico (NABA – New Academy of Fine Arts, Milan):
a modern reinvention of the nose clip and the monocle that plays on geometric shapes

UNFOLDABLE

from Adi Abramov (Shenkar College of Engineering, Design and Art, Ramat Gan, Israel):
glasses made from recycled material in a brutalist aesthetic, with profiled X-hinge stems.

Share with your friends
Tags:
Previous Post

Nomination SILMO d’OR

Next Post

CircumEye #4