Tommaso Bossetti

Με 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στη σχεδίαση αξεσουάρ, κυρίως ιδιαίτερα ρολόγια, πρωτότυπα σχέδια κοσμημάτων και σκελετών ηλίου και οράσεως, ο κ. Tommaso Bossetti, Designer Manager της σχεδιαστικής ομάδας της εταιρίας Sordelli, μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία του, τις σκέψεις, τις ιδέες του, αλλά και τα νέα σχέδια της σειράς SNOB Milano, Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020, που θα παρουσιαστούν στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια της MIDO 2020.

Συνέντευξη στoν Βασίλη Γουλιέλμο,
Εκδότη, [email protected]

Κε Bossetti, πότε ξεκινήσατε τη συνεργασία σας με τον οίκο Sordelli;
Μετά από πολλά χρόνια εργασίας σε μεγάλες εταιρείες, με μεγάλα διεθνή κεφάλαια και μια πυκνή εμπειρία ως επιχειρηματίας, το 2014 αποφάσισα να αφήσω το Design Studio όπου ήμουν συνεργάτης και να ξεκινήσω αυτή την εμπειρία με την ομάδα της εταιρείας Sordelli. Και είναι εκπληκτικά, μια πραγματικά μεγάλη οικογένεια, φανταστικοί άνθρωποι και μοναδικοί επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, ήμουν φίλος του Dino Sordelli, αλλά από τότε που ξεκίνησα τη συνεργασία μου με την εταιρεία, πραγματικά εκτιμώ κάθε στοιχείο και πρόσωπο αυτής της οικογένειας αλλά και της ομάδας μου. Η εταιρεία Franco Sordelli διαθέτει 100 χρόνια εμπειρία, με τεράστια τεχνογνωσία και φουτουριστική τεχνολογία. Η Franco Sordelli είναι ο προμηθευτής των σημαντικότερων εταιρειών στον κλάδο των γυαλιών και είναι η σταθερή επιχειρηματική πλατφόρμα για την ανάπτυξη του Brand SNOB Milano. Κανένα άλλο χέρι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Brand όπως το κάνει ο Sordelli.

Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με τα γυαλιά;
Οι πρώτες αναμνήσεις μου με πηγαίνουν πίσω στα παιδικά μου χρόνια, στα γυαλιά ηλίου του πατέρα μου.
Θυμάμαι ιδιαίτερα έντονα ότι ήταν ένας αθλητικός σκελετός ηλίου για σκι, πολύ τεχνικός και πετυχημένα λειτουργικός, είχα πραγματικά εντυπωσιαστεί πολύ από αυτά!

Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που σας ενθουσιάζει ως σχεδιαστή γυαλιών;
Ο σχεδιαστής γυαλιών έχει την ευκαιρία να τοποθετήσει μια μάσκα στο πρόσωπο άγνωστων ανθρώπων. Τα γυαλιά είναι σίγουρα ένα αξεσουάρ που αποτελεί μέρος της έκφρασης της προσωπικότητας ενός ανθρώπου και μοιάζει με την αλλαγή των μαλλιών. Υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να αλλάζουν συχνά, κάποιοι άλλοι που επιθυμούν να διατηρούν πάντα το ίδιο ύφος και τελικά υπάρχουν άνθρωποι που αλλάζουν όταν συμβαίνει κάτι δυναμικό στη ζωή τους. Ένας σχεδιαστής γυαλιών όμως δεν πρέπει να ξεχνά ποτέ ότι τα γυαλιά δεν είναι μόνο αξεσουάρ. Τα γυαλιά είναι απαραίτητα για να σώσουν και να προστατεύσουν τα μάτια, να διορθώσουν την όραση και να εκφράσουν την προσωπικότητα. Είναι μια μεγάλη ευθύνη και αυτό είναι το αγαπημένο μου στοιχείο, να είμαι υπεύθυνος.

“Πραγματικά παίρνω μεγάλη ικανοποίηση όταν μοιράζομαι εμπειρία και γνώσεις με τους νέους σχεδιαστές γι 'αυτό και δέχτηκα την πρόσκληση να διδάξω ως καθηγητής στη σχεδίαση προϊόντων τόσο στο IED στο Μιλάνο αλλά και στο Πολυτεχνείο του Μιλάνο (Politecnico University Milan)”.

Milano

Ανδρικά γυαλιά, σε αθλητικό / κλασικό στυλ, για κάθε περίσταση. Ελαφριά με ευπροσάρμοστο στυλ. Φακοί ZEISS για όλα τα προτεινόμενα χρώματα. Παράγεται 100% στην Ιταλία.

Ποιές τάσεις ή καλύτερα ποια είναι η έμπνευσή σας κατά τη δημιουργία των σχεδίων σας;
Τα σχέδια μου διαθέτουν αρχικά την εμπειρία μου, τη παιδεία μου, τα ενδιαφέροντα μου, την ισορροπία μου… αυτά πρώτα απ ‘όλα … και έπειτα τάσεις και κυρίως τάσεις που προέρχονται από την αγορά, αλλά και κάποιες φορές από πολύ παράξενα αντικείμενα, πολύ μακριά από έρευνες και επιχειρήσεις … θα μπορούσαν να είναι ένα παιχνίδι των παιδιών μου, ένα εξάρτημα της κουζίνας μου, ένα εξεσουάρ της συζύγου μου, ένα μηχανικό κομμάτι του αυτοκινήτου … έπειτα βέβαια έχω τα ορόσημα μου για να σχεδιάζω και να προβλέπω τις τάσεις της μόδας. Είμαι τυχερός που ζω στο Μιλάνο, έτσι συμμετέχω καθημερινά σε ότι πιο πρωτοποριακό υπάρχει και φυσικά συμπορεύομαι χωρίς καμία προσπάθεια. Απλά, είμαι ταυτόχρονα προσεκτικός και χρησιμοποιώ την εμπειρία μου για να αναγνωρίσω τις πραγματικά νέες τάσεις.

Πώς θα περιγράφατε το προσωπικό σας στυλ;
Παραμένω πάντα ένας “λειτουργικός” σχεδιαστής.
Δεν σχεδιάζω ακραία από άποψη σχεδίου και σχήματος σκελετούς αλλά καλά ισορροπημένους μεταξύ στυλ και πρακτικότητας. Από αυτή την άποψη, η συλλογή SNOB Milano clip-on δείχνει πραγματικά ποιο είδος σχεδιαστή είμαι. Δεν είμαι καλλιτέχνης, δεν έχω παράξενα κομμένα μαλλιά ή τεράστια tattos στο δέρμα μου… Είμαι συνειδητά υποστηρικτής της παλιάς σχεδιαστικής οικογένειας του στυλ, ίσως λίγο έξω από τον σύγχρονο κόσμο, αλλά ταυτόχρονα θεωρώ ότι είμαι ένας προσεκτικός σχεδιαστής που προσεγγίζει τα νέα σχέδια με μια υψηλή τεχνική πινελιά … το ύφος έρχεται αργότερα.

Παρακαλούμε μιλήστε μας για τις συλλογές σας και τι νομίζετε ότι τις καθιστούν μοναδικές.
Είναι δύσκολο πω ότι έχουν 2 φακούς και 2 πλαίσια, όπως και όλα τα άλλα γυαλιά στον κόσμο 😊, προτιμώ να πω ότι είναι ΕΞΥΠΝΑ. Βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων, είναι εκπληκτικά κατασκευασμένα, με υψηλής ποιότητας υλικά, συμπεριλαμβανομένων των φακών ZEISS, είναι πραγματικά Ιταλικά καθώς παράγονται στη μονάδα της εταιρείας μας, της Sordelli Franco Srl, έτσι ώστε καθημερινά να μπορούμε να ελέγξουμε την ποιότητα, την παραγωγή, τις διαδικασίες… Υποθέτω ότι είναι έξυπνα επειδή προσαρμόζονται στις ανάγκες των καταναλωτών, αντιμετωπίζονται στην παραγωγή όπως τα … μωρά, στοχεύουν στην αγορά σε μεσαία κλίμακα τιμών, αλλά έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα από άλλα ίσως πιο επώνυμα γυαλιά. Η συλλογή μας είναι ειλικρινής!

Sfitinzia

Cat-eye γυναικεία γυαλιά, η πιο μοντέρνα πρόταση του SNOB Milano για το 2020. Παράγεται 100% στην Ιταλία.

Όταν έχετε μια νέα έμπνευση, ποια είναι η διαδικασία για την παραγωγή της;
Υπάρχουν οι στιγμές που πραγματικά αισθάνομαι ότι έχω μια νέα έμπνευση, αλλά τις περισσότερες φορές τα σχέδια αναπτύσσονται με πολύ δουλειά. Όπως συζητήσαμε και πριν, δεν είμαι καλλιτέχνης, πολύ λίγα είναι τα σχέδια που γίνονται πραγματικότητα μόνο από μια έμπνευση της στιγμής. Η πλειοψηφία της συλλογής προέρχεται από σκληρή δουλειά, έρευνα, συναντήσεις… και με αυτή την έννοια θα ήθελα να σας ενημερώσω με ειλικρίνεια ότι ναι μεν είναι το πρόσωπο μου σε πρώτο πλάνο ως σχεδιαστή, αλλά πραγματικά είμαστε μια όμορφη ομάδα και μοιραζόμαστε συνεχώς πληροφορίες και ιδέες, έχω την ευκαιρία να έχω την τελική απόφαση μαζί με τον Dino Sordelli, αλλά πρέπει να ακούσω τις απόψεις όλων.

Τι είναι αυτό που σας κάνει υπερήφανο για το έργο σας και γιατί;
Ο σεβασμός των ανταγωνιστών, η καλή φήμη ανάμεσα στους επαγγελματίες του κλάδου. Όταν οι εκθέσεις ανοίγουν τις πόρτες τους και οι συνάδελφοι σχεδιαστές, αλλά και τα στελέχη διοίκησης σημαντικών ανταγωνιστών βρίσκονται μπροστά στο περίπτερο μας, αυτό σημαίνει ότι κάτι κάνουμε πολύ καλά. Ότι πραγματικά εισάγουμε κάτι νέο στον κλάδο, σημαίνει ότι είμαστε σημείο αναφοράς, ένα μικρό εμπορικό σήμα με μεγάλες ιδέες και εταιρική συνοχή σημαντικών επαγγελματιών.

Tι νέο θα προστεθεί στη συλλογή της SNOB Milano;
Το Milano και η Sfitinzia είναι τα δύο μοντέλα της νέας συλλογής SNOB Milano. Tα νέα μοντέλα εκφράζουν μοναδικά το DNA του Μιλανέζικου Brand που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα από τότε που γεννήθηκε, πριν από έξι χρόνια. Αποτελούν γυαλιά για χαρισματικές και έξυπνες προσωπικότητες που φλερτάρουν μοναδικά με άλλα αξεσουάρ μόδας.
Η νέα συλλογή είναι από πλαστικό, το βασικό υλικό του κατασκευαστή, του ιστορικού Franco Sordelli από το Venegono Inferiore, στη περιοχή Varese της Ιταλίας.
Η σειρά διαθέτει κλασικά και μοντέρνα σχήματα, με γενναιόδωρους όγκους και χαρακτήρα. Σε πολλές περιπτώσεις, το μέταλλο συνδέεται με το πλαστικό με μοναδικό τελικό αποτέλεσμα, κυρίως χάρη στην τέλεια ισορροπία σχημάτων και χρωμάτων.

Share with your friends
Tags:
Previous Post

OPTI – Μια εντυπωσιακή έκθεση 60.000 m2!

Next Post

We Are Eyes