Optical Papadiamantopoulos Group

Μια οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς με 102 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γράφει o Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος, Bsc Economics, Boston University, A.B.D.O. Dispencing Optician City College, London

Η φιλοσοφία του ομίλου συνοψίζεται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πελατών του, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και καινοτόμα προϊόντα, με ειδίκευση στο επιστημονικό κομμάτι της όρασης και των φακών επαφής. Για το σκοπό αυτό η διοίκηση του ομίλου Optical Papadiamantopoulos επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις νέες τεχνολογίες και τα καινοτόμα προϊόντα. O όμιλος αποτελείται από:

OPTICAL PAPADIAMANTOPOULOS stores

Greek Chain of high-end optical stores

Τα Οptical Papadiamantopoulos είναι μια ελληνική αλυσίδα οπτικών καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών, με παρουσία στο χώρο των οπτικών από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα (1920), που συνεχίζει να δίνει έμφαση στην επιστημονικότητα και στην ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της.
Τη δεκαετία του ’60, ο Διαμαντής Παπαδιαμαντόπουλος (2η γενιά) ήταν ο πρώτος οπτικός που έφερε και εφάρμοσε φακούς επαφής στην Ελλάδα. Εδώ και 60 χρόνια υπάρχει απόλυτη εξειδίκευση στον τομέα αυτό, με πλήρως εξοπλισμένα τμήματα ελέγχου της όρασης και εφαρμογής φακών επαφής καθώς και με καταρτισμένους εφαρμοστές οπτομέτρες που ασχολούνται αποκλειστικά στα συγκεκριμένα τμήματα, δίνοντας έτσι εγγυημένες λύσεις σε οποιοδήποτε διαθλαστικό πρόβλημα (μυωπία, αστιγματισμός, υπερμετρωπία, ξηροφθαλμία, πρεσβυωπία, κερατώκονος κλπ), παρέχοντας τη μεγαλύτερη ποικιλία φακών επαφής που διατίθεται στην παγκόσμια αγορά, καθιστώντας τα καταστήματα
Optical Papadiamantopoulos την πρώτη Ελληνική επιχείρηση σε πωλήσεις φακών επαφής όλων των τύπων και εταιριών.
Η Ο
ptical Papadiamantopoulos δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση των στελεχών και του προσωπικού της, για όλα τα νέα και καινοτόμα προϊόντα, με σεμινάρια στην Ελλάδα αλλά και με επισκέψεις στα μεγαλύτερα συνέδρια και εκθέσεις του εξωτερικού και επιδιώκει να καινοτομεί διαρκώς, δοκιμάζοντας και χρησιμοποιώντας πρώτη, όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και μεθόδους στην εφαρμογή φακών επαφής.
Η επιχείρηση στελεχώνεται από επιστήμονες οπτικούς- οπτομέτρες με πολυετή πείρα, που έχουν τη δυνατότητα να δίνουν λύσεις εκεί που άλλοι δεν μπορούν, ακόμα και στην εφαρμογή φακών επαφής σε παιδιά και εφήβους από την ηλικία των 8 ετών. Στα καταστήματα της αλυσίδας μπορεί κάποιος να βρει τα πιο πρωτοποριακά και ιδιαίτερα προϊόντα φακών επαφής, σκελετών οράσεως, οφθαλμικών φακών και γυαλιών ηλίου που υπάρχουν στο χώρο της όρασης. Σκοπός και στόχος όσων εργάζονται στα καταστήματα είναι να ανιχνεύουν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε πελάτη και να τον ενημερώνουν για τις λύσεις που τον καλύπτουν ιδανικά. Η επιλογή των προϊόντων γίνεται με γνώμονα να συμβαδίζουν με την φιλοσοφία και το
DNA της εταιρίας προσφέροντας διαφοροποίηση σε σχέση με την αγορά. Με σεβασμό στο κύρος και στην ποιότητα των προϊόντων που εμπορεύεται, αλλά και στην υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών, το όνομα Optical Papadiamantopoulos συνεχίζει να είναι συνώνυμο της καινοτομίας, της ιδιαιτερότητας και της αξιοπιστίας.

SUNWEAR stores

passion for the Outdoors

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μοναδικό, πρωτοποριακό concept, με απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό και τις τρεις πρώτες σε πωλήσεις μάρκες στον κόσμο, κάτω από την ίδια στέγη. Δημιούργημα του ομίλου καταστημάτων Optical Papadiamantopoulos και με βασικό σλόγκαν το «Passion for the Outdoors», τα Sunwear Stores καλούν όλους τους λάτρεις των σπορ, της περιπέτειας και της υπαίθρου, να ζήσουν έντονα την κάθε στιγμή κάτω από τον ήλιο, με απόλυτη προστασία και στυλ. Τα Sunwear είναι ένα concept καταστημάτων πώλησης γυαλιών ηλίου απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του Ελληνικού κλίματος. Τα προϊόντα που παρέχονται έχουν όλα εξειδικευμένους πολωτικούς, φωτοχρωμικούς φακούς και είναι ιδανικά προσαρμοσμένοι ανάλογα τη δραστηριότητα, αλλά και τις κλιματολογικές και μορφολογικές συνθήκες της χώρας μας. Υλικά νέας γενιάς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και υψηλές αντοχές, για όλα τα αθλήματα, περιλαμβάνονται στην πληρέστερη συλλογή γυαλιών ηλίου των εταιριών Oakley, Rayban, Maui Jim, Polar Glare, Ozzie κ.α. που καλύπτουν όποια ανάγκη κι αν υπάρχει σε οποιαδήποτε τιμή. Παράλληλα διαθέτουν τη μεγαλύτερη ποικιλία σε σακίδια, καπέλα και αξεσουάρ Oakley για να συμπληρώσουν τις υπαίθριες εξορμήσεις και όχι μόνο.

ez2c (EASY TO SEE)

franchise store chain

Πρόκειται για ένα καινοτόμο concept, το οποίο είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στην Ελληνική πραγματικότητα δημιουργώντας συνοικιακά καταστήματα που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις όρασης με απόλυτη διαφάνεια στην τιμολόγηση. Ο σχεδιασμός των καταστημάτων είναι τέτοιος που δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης τους από ένα άτομο, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των εξόδων λειτουργίας τους. Η επιλογή των προϊόντων, η παρακολούθηση της λειτουργίας και η συνεχής εκπαίδευση γίνεται από μια πολύπειρη ομάδα στελεχών που φροντίζουν να δίνουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε όλους τους ιδιοκτήτες, franchisees της αλυσίδας. Ο συνδυασμός ποιοτικών προϊόντων δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να προσφέρουν value for money προϊόντα και υπηρεσίες, με μοναδικά για τον κλάδο περιθώρια κέρδους. Το προσιτό κόστος κατασκευής του καταστήματος, καθώς και οι ευνοϊκοί όροι χρηματοδότησης που προσφέρονται, δίνουν την ευκαιρία σε νέους οπτικούς με ικανότητες να αποκτήσουν την δική τους προσωπική και βιώσιμη επιχείρηση με προοπτική γρήγορης ανάπτυξης.

GREEK HANDCRAFTED EYEWEAR store

A unique optical store providing Greek design & manufacture

H Optical Papadiamantopoulos πρωτοπορεί ξανά με ένα νέο εγχείρημα. Ένα νέο κατάστημα, το Greek Handcrafted Eyewear, που αποτελείται από εταιρείες χειροποίητων γυαλιών που κατασκευάζονται και σχεδιάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα, από εξαίρετους σχεδιαστές και έμπειρους τεχνίτες, ακολουθώντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα παραγωγής. Φτιαγμένα στο χέρι ένα προς ένα, με προσοχή στη λεπτομέρεια, κάθε σκελετός χρειάζεται να περάσει 50 έως 70 διαφορετικά στάδια επεξεργασίας, αναλόγως τις τεχνικές και σχεδιαστικές λεπτομέρειες του μοντέλου. Αποκλειστικά και μόνο για το GHE έχει δημιουργηθεί μια συλλογή γυαλιών ηλίου και οράσεως vintage εξ ολοκλήρου εμπνευσμένη από μια ομάδα ειδικών του Group Optical Papadiamantopoulos. Η συλλογή ονομάζεται StyleProtectionFun(ction), SPF και χρησιμοποιεί ονόματα προερχόμενα από την Ελληνική αρχαιότητα όπως SOLON, ZEUS, ERATO. H SPF Classical Collection δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε ποιότητα ή σχεδιασμό από αντίστοιχες εταιρίες του εξωτερικού. Μάλιστα δημιουργήθηκε και μια συλλεκτική αριθμημένη έκδοση, για να γιορτάσει τα 100 χρόνια παρουσίας του ομίλου στην Ελλάδα.»

GREEK HANDCRAFTED EYEWEAR store
Κανάρη 11, Koλωνάκι

NEW - LEICA Eyecare

premium ophthalmic lenses

Μια από τις τελευταίες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Group είναι η ανάμιξη του στην χονδρική διάθεση των οφθαλμικών φακών Leica Eyecare σε Ελλάδα και Κύπρο. Η Leica από τις αρχές του 20ου αιώνα είναι πρωτοπόρος και κορυφαία εταιρία κατασκευής φωτογραφικών μηχανών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η διαχρονική αξία και ποιότητα σε οτιδήποτε αναγράφει το όνομα Leica είναι δεδομένη. Την ίδια αυτή τεχνογνωσία εφάρμοσε και στην κατασκευή των οφθαλμικών φακών Leica Eyecare, με κορυφαίο δημιούργημα της, τον πολυεστιακό φακό VARIOVID VOLTERRA, ο οποίος έχει διαμορφώσει νέα δεδομένα στο χώρο, καθιστώντας τη Leica Eyecare ιδανική λύση για τον οπτικό που επιθυμεί να παρέχει κορυφαίο προϊόν, το οποίο δεν είναι ευρέως διαθέσιμο στην αγορά. Άλλωστε διαχρονικά η φιλοσοφία της εταιρίας ήταν τα προϊόντα της να διατίθενται από τους κορυφαίους και πιο εξειδικευμένους στο χώρο, κάτι που ισχύει και με τους οφθαλμικούς φακούς.

OPTICAL DIRECT

OnLine store

Το ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης φακών επαφής opticaldirect.gr με τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων, σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές αλλά κυρίως σε ταχύτατο χρόνο παράδοσης.

GLASSROOM

Wholesale company

Η Glassroom είναι εταιρία χονδρικής γυαλιών ηλίου και οράσεως, που αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα και Κύπρο μερικές από τις ιστορικότερες και πιο ιδιαίτερες εταιρίες οπτικών στον κόσμο όπως τις DITA, Cutler and Gross, Moscot, Paul Smith και Waiting for the Sun.

Οι Γιώργος και Αδάμ Παπαδιαμαντόπουλος είναι οι συνεχιστές αυτής της φιλοσοφίας, με πολυετείς σπουδές τόσο στο χώρο των οπτικών, όσο και των οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων, έχουν δημιουργήσει έναν όμιλο που λειτουργεί με βάση τα διεθνή πρότυπα. Με κτήριο αφιερωμένο στην συνολική διοίκηση του ομίλου και με σημαντικά, έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη που σκοπό έχουν να υποστηρίζουν τα καταστήματα και τα τμήματα που αποτελούν τον Όμιλο, ώστε να παραμένει πρωτοπόρος στην Ελληνική αγορά εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Share with your friends
Previous Post

Ζητείται υπάλληλος πωλήσεων ή οπτικός-οπτομέτρης

Next Post

1-DAY AQUALENS™ REFRESH