Αξίζει να φορέσεις γυαλιά gaming;

Οι ψηφιακές οθόνες αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Τις χρησιμοποιούμε για να εργαστούμε, να μελετήσουμε και το πιο σημαντικό, για να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε.

Ειδικά οι λάτρεις του gaming περνούν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους μπροστά από μια οθόνη. Το αποτέλεσμα; Να καταπονούν τα μάτια τους περισσότερο απ’όλους, ακόμα κι αν δεν τους εμποδίζουν τα ελαφριά συμπτώματα που νιώθουν στην αρχή.

Τα gaming γυαλιά έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν τα ενοχλητικά συμπτώματα και για να αποτρέψουν την επιδείνωση προϋπάρχοντων προβλημάτων όρασης. Πολλοί όμως εξακολουθούν να αναρωτιούνται εαν όντως τα συγκεκριμένα γυαλιά προσφέρουν κάτι, γι’ αυτό ας πάρουμε τα ερωτήματα από την αρχή.

Mπορούν τα video games να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στην όραση;

Γενικά το gaming δεν οδηγεί σε μόνιμη βλάβη στα μάτια. Ωστόσο, μπορεί και αυτό να προκαλέσει ή να επιδεινώσει κάποια προβλήματα όρασης. Έρευνες δείχνουν ότι χωρίς σημαντικά διαλείμματα από την οθόνη, μπορεί να προκληθεί δυσκολία στην εστίαση σε κοντινή απόσταση, να επιδεινωθούν ήδη υπάρχοντα οφθαλμικά προβλήματα, αλλά και να εμφανιστούν συμπτώματα του Συνδρόμου Ξηρού Οφθαλμού, ειδικά σε νεαρές ηλικίες.

Βελτιώνει το gaming η χρήση ειδικών γυαλιών;

Τα gaming γυαλιά περιορίζουν το επιβλαβές φάσμα του μπλε φωτός που εκπέμπεται από τις ψηφιακές οθόνες. Ακόμα, μειώνουν τις αντανακλάσεις και ενισχύουν την αντίληψη του βάθους και την αντίθεση των χρωμάτων, επιτρέποντας στον χρήστη να διακρίνει τις όλες τις λεπτομέρειες, ενώ εστιάζει σε μια πιο καθαρή εικόνα. Έτσι, ελαχιστοποιείται η απόσπαση προσοχής και βελτιώνεται ο χρόνος αντίδρασης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τι προσφέρουν οι Pixel Pro gaming φακοί της Native Vision®;

Χάρη σε έναν συνδυασμό φίλτρων και τεχνολογίας Blue Rest, οι Pixel Pro gaming φακοί της Native Vision® προστατεύουν από τη UV ακτινοβολία και από το επιβλαβές φάσμα του μπλε φωτός, το οποίο μπορεί να βλάψει τα φωτοευαίσθητα κύτταρα του αμφιβληστροειδή, ενώ παράλληλα καταστέλλει και την παραγωγή μελατονίνης, της κύριας ορμόνης του ύπνου.

Με την επίστρωση Super AR, οι Pixel Pro εξαφανίζουν λάμψεις, θαμπώματα (anti-fog) και υπολειμματικές αντανακλάσεις, βοηθώντας στη σωστή εστίαση και συγκέντρωση στο παιχνίδι. Επίσης, βελτιώνουν την ικανότητα των ματιών να αντιλαμβάνονται τις διαφορές στο φως και το χρώμα, αυξάνοντας την αντοχή και μειώνοντας την ανάγκη για επιπλέον οπτική συγκέντρωση στην οθόνη. Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε πολλές οθόνες παράλληλα, κάθε μικρή λεπτομέρεια θα είναι πλέον ορατή, ενώ θα μπορείτε να απολαύσετε ώρες παιχνιδιού, χωρίς κόπωση ή
αίσθηση ξηρότητας στα μάτια!

Ακόμα κι αν δεν έχετε αντιμετωπίσει κάποιο έντονο σύμπτωμα, το πολύωρο gaming μπορεί να επηρεάσει μακροπρόθεσμα την υγεία των ματιών και να προκαλέσει οφθαλμικά προβλήματα. Τα gaming γυαλιά θα γίνουν ο απόλυτος σύμμαχος των ματιών σας και θα αναβαθμίσουν εμφανώς τον τρόπο που παίζετε! •

Share with your friends
Tags: