48η MIDO

Γράφει o Bασίλης Γουλιέλμος, Εκδότης

Κατέρριψε όλα τα ρεκόρ!

» Η αυλαία έπεσε με αύξηση 4,9%.
» Εξαιρετικοί απόλυτοι αριθμοί και αυξημένη διεθνής συμμετοχή.
» Ο Πρόεδρος της MIDO κ. Giovanni Vitaloni ανακοίνωσε τις νέες ημερομηνίες: Από 23 έως 25 Φεβρουαρίου 2019!

Η 48η MIDO, η κορυφαία εμπορική έκθεση για τον κλάδο των Οπτικών, ξεκίνησε εν μέσω υψηλών προσδοκιών και κατέληξε να τις υπερβεί όλες. Περισσότεροι από 58.000 επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο έζησαν το «θαύμα» μιάς συνεχώς αυξανόμενης MIDO, η οποία γέμισε 7 περίπτερα με ευκαιρίες, εκδηλώσεις και καινοτομίες.
Η εντυπωσιακή αύξηση των ξένων επισκεπτών αποτελεί απτή απόδειξη της διεθνούς εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς την έκθεση, ενώ η παρουσία των Ιταλών του κλάδου παρέμεινε σταθερή, έχοντας όλο αυτό ως αποτέλεσμα την αύξηση των επισκεπτών κατά 4,9% και κατά 5% του εκθεσιακού χώρου, με ρεκόρ συμμετοχής 1.305 εκθετών.

Μια εμπειρία εφ’όλης ύλης και με την έκθεση να κατακτά με τεράστια επιτυχία των κόσμο των social media, όπου το hashtag # MIDO2018 υπερέβη το μισό εκατομμύριο αλληλεπιδράσεις: Comments, Like και Share. Οι χρήστες κοινωνικής δικτύωσης συμμετείχαν στη ροή των ειδήσεων της έκθεσης, δημιουργώντας κατά μέσο όρο 100.000 Like την ημέρα. Live stories μεταδόθηκαν, κυρίως στο Instagram, από επισκέπτες ενώ ήταν στον χώρο της έκθεσης. Μια διαρκής ροή από posts στα προφίλ επισκεπτών, bloggers, ατόμων που ασκούν επιρροή στον κόσμο και των VIP που βρίσκονταν στην έκθεση, στα posts των οποίων υπήρχε το επίσημο @mido_exhibition.

«Η MIDO αντιπροσωπεύει για τον κλάδο των Οπτικών, ότι ακριβώς αντιπροσωπεύουν και τα Όσκαρ για τον κινηματογράφο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΜIDΟ, κ. Giovanni Vitaloni.
Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου βλέπουν την έκθεσή ως το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς για τη βιομηχανία και η συμμετοχή τους, με συνεχώς αυξανόμενους αριθμούς, επιβεβαιώνει τον ακμάζοντα δυναμισμό του.

“Υποδεχθήκαμε 1.305 εκθέτες” συνεχίζει ο κ. Giovanni Vitaloni, “σε έναν χώρο ο οποίος γίνεται ολοένα και πιο ευχάριστος κάθε χρόνο, επιτρέποντας έτσι σε όλους μας να επικεντρωθούμε στη δημιουργική και επιχειρηματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της τριήμερης αυτής έκθεσης. Η ικανότητά μας να φέρνουμε στα μέτρα μας την έκθεση, μας καθιστά «ειδικούς» και εξαιρετικά δημοφιλείς – ένα κομψό και διασκεδαστικό γεγονός όπου η επιχειρηματική δραστηριότητα και η δικτύωση με συναδέλφους από όλο τον κόσμο είναι ένα καθημερινό φαινόμενο”.

Η φετινή έκθεση ήταν αφιερωμένη στην Καινοτομία – πλαισιωμένη ως μια θεαματική εμπειρία και ως επιχειρηματική ευκαιρία για τους επαγγελματίες Οπτικούς.

Κύριο στοιχείο της έκθεσης ήταν η επίσκεψη από πρωταθλητές των σπορ, VIP’s από τον κόσμο της ψυχαγωγίας αλλά και τα διάσημα αστέρια του διαδικτύου.

Η σημαντικότητα της MIDO για τον ιταλικό εταιρικό κόσμο υπογραμμίστηκε από την παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης, κ. Ivan Scalfarotto, ο οποίος, μαζί με τον Δήμαρχο του Μιλάνου, κ. Giuseppe Sala και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fiera Milano, κ. Fabrizio Curci, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων, επιβεβαιώνοντας ότι η ιταλική βιομηχανία αποτελεί ένα στήριγμα στην άριστη διεθνοποίηση της Ιταλίας.

Το αφιέρωμα στη Καινοτομία παρουσιάστηκε μέσω της επίδειξης των τελευταίων τάσεων σε ένα τεράστιο χώρο αφιερωμένο στην τεχνολογία, στα μηχανήματα αλλά και στην διεξοδική διερεύνηση των τελευταίων καινοτομιών στα επαγγέλματα του κλάδου.
Επίσης, η MIDO 2018 εστίασε περισσότερο στην προστασία των ματιών, με την πρώτη «Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Υγεία του Mατιού» που συγκέντρωσε όλη την διεθνή βιομηχανία αλλά και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας των ματιών.

Η πρωτοβουλία αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία ενός μνημονίου που στόχο θα είχε την ευαισθητοποίηση του κοινού και, σε διεθνές επίπεδο, σε μια στρογγυλή τράπεζα διασύνδεσης για τη συνέχιση της συζήτησης και την ανάπτυξη μιας κοινής εκστρατείας.

Share with your friends
Tags:
Previous Post

Low Vision

Next Post

OPTI 2018