Energy Observer

Γράφει η Λίνα Θεολογίτου, Φιλόλογος και Δημοσιογράφος

To ραντεβού είχε δοθεί για την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 18.00, όπου φίλοι και συνεργάτες των αδερφών Συκαρά συναντήθηκαν στη μαρίνα του Φλοίσβου και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους του πρώτου ενεργειακά αυτόνομου σκάφους, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν από το ειδικά εκπαιδευμένο πλήρωμα για το μοναδικό τρόπο λειτουργίας του. 
To Energy Observer είναι ένα πρωτοποριακό ενεργειακά αυτόνομο σκάφος που προωθεί την οικολογία και το σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Κινείται μόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εκπέμπει μηδενικούς ρύπους και ευελπιστεί να γίνει η αφορμή για έναν πιο πράσινο κόσμο. Η Vuarnet, πιστή στα ίδια ιδανικά, δεν θα μπορούσε παρά να είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια ως ο επίσημος προμηθευτής οπτικών ειδών για το πλήρωμα του σκάφους.

Με αφορμή αυτή τη σπουδαία συνεργασία των δύο εταιρειών η Amelie Conty, υπεύθυνη καταγραφής ταξιδίου, μας δήλωσε: “H Vuarnet επιδιώκει την αριστεία όπως ακριβώς και η Energy Observer. Τα ποιοτικά γυαλιά ηλίου της Vuarnet κατασκευάζονται στη Γαλλία με προσοχή και χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά – μία κατασκευαστική προσέγγιση με σεβασμό στο περιβάλλον και στον τρόπο ζωής που αγαπάει το πλήρωμα του Energy Observer. Πασχίζοντας αμφότερες για αριστεία και καινοτομία, η Vuarnet και η Energy Observer έχουν μαζί το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Τα μέλη του πληρώματός μας πάντα ονειρεύονταν να φορέσουν τα γυαλιά ηλίου της Vuarnet, καθώς οι ναυτικοί χρειάζονται καλής ποιότητας εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Η Vuarnet κατάφερε να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα με στιλ”.
Για την εμπειρία της ξενάγησης, ο κ. Παναγιώτης Συκαράς δήλωσε στο EYE magazine: “Ήταν μία μοναδική εμπειρία να ανέβουμε σε ένα πρωτοποριακό σκάφος και να έρθουμε κοντά στους διάφορους πειραματισμούς για ανακυκλώσιμες μορφές ενέργειας, όπως, και να δούμε από πρώτο χέρι τις συνθήκες διαβίωσης στο Energy Observer”. Όσον αφορά στο μέλλον και τα επόμενα βήματα της Vuarnet, πρόσθεσε: “Η Vuarnet, μία εταιρεία θρύλος στα γυαλιά ηλίου, συνεχώς βελτιώνεται χρησιμοποιώντας το DNA της υψηλής ποιότητας στους φακούς της και επενδύοντας σε νέα μοντέρνα σχέδια γυαλιών και νέες τεχνολογίες φακών. 

Σύντομα θα ανοίξει το Monobrand κατάστημα της Vuarnet στη Νέα Υόρκη, έπειτα από το Παρίσι, ενώ υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα projects της εταιρίας τα οποία θα εκπλήξουν το κοινό της”. Μετά το τέλος της ξενάγησης ακολούθησε δείπνο στο εστιατόριο “Παπαϊωάννου”, την Ακτή Κουμουνδούρου, όπου δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους καλεσμένους από την Vuarnet.

Share with your friends
Tags:
Previous Post

Συμβουλές για τα μάτια σας

Next Post

Γεροπαράξενη;