SILMO PARIS 2018: H έκθεση που κάνει πράξη όσα υπόσχεται!

Γράφει ο Βασίλης Γουλιέλμος, εκδότης

Στις 28 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου, το Eye Magazine είχε την τιμή να φιλοξενηθεί και να παρευρεθεί στη SILMO PARIS 2018, την Παγκόσμια Έκθεση Οπτικών Ειδών, που συγκεντρώνει την πιο πλήρη σειρά προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα των οπτικών ειδών και εδραιώνεται ως πραγματικός μοχλός επιχειρηματικής δραστηριότητας για όλους τους συμμετέχοντες!

Η SILMO PARIS είναι πολλά περισσότερα από μία απλή έκθεση, διότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πέρα από μία πλήρη και εκτενή λίστα εκθετών, η SILMO θέτει ένα οικοσύστημα υπηρεσιών στη διάθεση όλων των επαγγελματιών κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Ένα οικοσύστημα με αυξημένη προστιθέμενη αξία που κάνει τη διαφορά και ανταποκρίνεται σε ξεκάθαρα ταυτοποιημένες δράσεις.

O κ. Eric Lenoir, διευθυντής της SILMO, δήλωσε: Η φιλοσοφία μας, είναι το σλόγκαν που ακολουθούμε, δηλαδή ότι η SILMO είναι, ‘Παραπάνω από μία απλή έκθεση’. Στην πραγματικότητα, η έκθεση αποτελεί ένα “πολυχρηστικό εργαλείο”, σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προσδίδει μία σφαιρική εικόνα του κλάδου των οπτικών ειδών, παρέχοντας εκτός από την ενότητα των εκθετών, πληροφόρηση, εκπαίδευση και ενημέρωση γύρω από τις νέες τάσεις της αγοράς.”

Είναι υπέροχο να παρατηρεί κάποιος όλη αυτή τη δημιουργικότητα και την ενέργεια που ξεχειλίζει στους διαδρόμους της SILMO”, επεσήμανε η Amélie Morel, Πρόεδρος της SILMO PARIS, και συνέχισε: “Ο οπτικός πρέπει να διαφοροποιείται, οπότε μόνο θετικά στοιχεία έχει κάποιος επαγγελματίας να κερδίσει, συμμετέχοντας στη SILMO. Είναι πραγματικά το ιδανικό μέρος για να βρίσκεται κάθε οπτικός και αφορά σε όλο τον κλάδο και την αγορά οπτικών ειδών. Ο κόσμος αλλάζει, το ίδιο και η SILMO. Προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε με τις τάσεις και τα σημεία των καιρών. Η SILMO είναι υπέροχη ευκαιρία για όλους, αφού συμμετέχουν σημαντικές εταιρίες του κλάδου, που διαθέτουν πολύτιμη εμπειρία, μαζί με νέες και μικρότερες εταιρίες. Όλοι μαζί συνυπάρχουν και αυτό το βρίσκω πολύ όμορφο.”

Τα αποτελέσματα μίας μεγάλης έκθεσης

Στις τέσσερις ημέρες λειτουργίας της SILMO PARIS, έδωσαν το “παρών” πάνω από 37.000 επαγγελματίες επισκέπτες (56% εκ των οποίων ταξίδεψαν για τη SILMO από το εξωτερικό) και μας δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουμε τη δημιουργικότητα 965 εκθετών (77% εκ των οποίων ήταν από το εξωτερικό), συμπεριλαμβανομένων 1.548 brands, καθώς και 230 νέων εταιριών, που συμμετείχαν για πρώτη φορά, σε έναν εκθεσιακό χώρο 80.000 τ.μ.! Επιπρόσθετα, απολαύσαμε όλα εκείνα τα μοναδικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη SILMO PARIS, τη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση οπτικών ειδών παγκοσμίως.

Μέσα από την ενότητα SILMO NEXT πήραμε μία “απολαυστική γεύση” από το μέλλον του κλάδου, γνωρίζοντας καινοτομίες και νέες τεχνολογίες. Ανακαλύψαμε νέα trendy προϊόντα, τα οποία ταυτόχρονα φιλοξενήθηκαν και στο ηλεκτρονικό περιοδικό TRENDS by SILMO, αποκαλύπτοντας το αυθεντικό στιλ και την καινοτομία για το 2019. Η έκδοση είναι διαθέσιμη on-line στο silmoparis.com.

Στο αντικειμενικό και αξιόπιστο φόρουμ Futurology παρουσιάστηκαν τα προϊόντα, οι υπηρεσίες και οι τεχνολογίες του αύριο, επικοινωνώντας τις 4 σημαντικές ενότητες των νέων αγορών: αθλητισμός, ευζωία και υγεία, ψυχαγωγία και 3D printing. Σημαντικές τεχνολογικές εταιρίες όπως οι: Garmin, McLaren, Matérialise, Everysight, 5th Dimension, LightVision, Microoled, Atol, Cinemizer κ.ά. Μοιράστηκαν τη δική τους οπτική, την οποία συνδύασαν με εκείνη των επιχειρηματιών με οπτικά είδη, για να εμπνεύσουν νέες καινοτομίες, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να αντεπεξέλθουν δημιουργικά στις απαιτήσεις της αγοράς του αύριο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος βραβεύτηκαν σε έναν υπέροχο χώρο στο Musée des Arts Forains, με τα αγαλματίδια SILMO d’OR οι συμμετέχοντες που ξεχώρισαν. Τους νικητές ανακοίνωσε ο Βέλγος προεδρεύων της κριτικής επιτροπής, αρχιτέκτονας και διακοσμητής εσωτερικών χώρων κ. Michel Penneman:

Marni (Marchon) για το “ME 2623”, στην κατηγορία Fashion Optical Frames – Ο σκελετός αποκαλύπτει μία vintage, σοφιστικέ έμπνευση, εκφράζοντας την πολυχρηστικότητα, το μοναδικό σχεδιασμό και το elegant look.
Salvatore Ferragamo (Marchon) για το “SF184S Fiore”, στην κατηγορία Fashion Sunglasses Frames – Αυτό το εντυπωσιακό και μοναδικό σχέδιο σε σχήμα πεταλούδας, είναι ένα από τα διασημότερα γυαλιά, εμπνευσμένο από τα παπούτσια Fiore.
Mora Busoli για το “Venti”, στην κατηγορία Designer Optical Frames – Μία αντίθεση μεταξύ των αρμονικών στρογγυλών σχημάτων και των έντονων γεωμετρικών. Ένας φόρος τιμής στο θηλυκό και το αρρενωπό πρότυπο.
Impressio για το “609 Vortex”, στην κατηγορία Designer Sunglasses Frames – Ένα σχέδιο εμπνευσμένο από μαθηματικούς αλγόριθμους, το οποίο αναπαριστά μία δύνη που αγκαλιάζει τους φακούς, σχηματίζοντας το σύμβολο του άπειρου, αντιπροσωπεύοντας την πολυπλοκότητα της απεριόριστης απλότητας.
L’Amy για το “Mc Larren Ultimate vision”, στην κατηγορία Technological Innovation – Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της McLaren, η εκπληκτική συλλογή McLaren Ultimate Vision αγγίζει τη σχεδιαστική τελειότητα!

Urban για το “Eyelet Active”, στην κατηγορία Children’s – H συλλογή έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τα παιδιά. Οι σκελετοί Eyelet Active είναι ανθεκτικοί, παραμένουν σταθεροί στο πρόσωπο του παιδιού, προσφέροντας ασφάλεια σε όλες τις δραστηριότητες!
BBGR Optique για το “Bluv Xpert”, στην κατηγορία Vision – Καθημερινά εκτιθέμεθα σε επιβλαβή για τα μάτια μας ακτινοβολία. Τα νέα γυαλιά BLUV® Xpert έχουν σχεδιαστεί για καθημερινή χρήση. Η νέα νανοτεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί, προσφέρει διπλή προστασία: ενάντια στις βλαβερές ακτίνες UV, καθώς και την μπλε ακτινοβολία.
ex-aequo Zeiss Group για το “UV Protect”, στην κατηγορία Vision – Η Εταιρία Zeiss καινοτομεί, περιλαμβάνοντας στη νέα της συλλογή γυαλιά με τους ZEISS UVProtect lenses, φακούς που βασίζονται σε συγκεκριμένους UV απορροφητές, προσφέροντας ασφάλεια, αλλά και στιλ σε κάθε σας εμφάνιση!

Essilor για το “Vision R-800”, στην κατηγορία Material/Equipment.

Thierry Lasry για το “Shorty”, στην κατηγορία First Class Prize.

Nathalie Blanc για το “Suzanne”, στην κατηγορία Panel’s Special Award.

Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία SILMO d’OR θα βρείτε εδώ!

Οι διεθνείς προδιαγραφές της SILMO PARIS, οδήγησαν φέτος τους διοργανωτές να καλωσορίσουν τον Διεθνή Σύλλογο Οπτικών (International Opticians Association, IOA), ο οποίος βράβευσε, κατά τη διάρκεια της τελετής Silmo d’OR, για πρώτη φορά έναν άνθρωπο που συνέβαλλε στην ανάπτυξη και τη διάκριση του επαγγέλματος των οπτικών. Αυτό το βραβείο δόθηκε από τις Fiona Anderson (Πρόεδρο του IOA) και Elaine Grisdale (Διευθύντρια ανάπτυξης του IOA), στον κ. Robert Grimard, οπτικό από τον Καναδά.

Από το 2010, η ενότητα SILMO ACADEMY υποστηρίζει τους επαγγελματίες για την υγεία των ματιών και την επιδίωξή τους για τη διάκριση του επαγγέλματος, προσφέροντας σεμινάρια τα οποία διευρύνουν τις γνώσεις τους. Επίσης, το 9ο επιστημονικό συνέδριο που έλαβε χώρα στη SILMO, έφερε σε επαφή πάνω από 100 οπτικούς, οι οποίοι ενημερώθηκαν γύρω από τη λειτουργικότητα ανάπτυξης της όρασης, μέσω του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, με τίτλο:Όραση και Ανάπτυξη”.

Τέλος, οι συντονιστές της SILMO ACADEMY βράβευσαν τον κ. Jan Skerswetat από το επιστημονικό τμήμα Ανάπτυξης Όρασης του Πανεπιστημίου Anglia Ruskin, με το ποσό των 10.000€. Το συγκεκριμένο ποσό θα στηρίξει τις έρευνες στον τομέα της όρασης, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ερευνητές να δημοσιεύσουν έργα τους και να αποκτήσουν δημοσιότητα.

Για τη νέα χρονιά, η SILMO PARIS έρχεται στις 27- 30 Σεπτεμβρίου 2019!

Να είστε όλοι εκεί!

Share with your friends
Tags: