Christophe Pillet: Ο πρόεδρος της επιτροπής SILMO d’OR

Γάλλος σχεδιαστής και αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων, ο διεθνούς φήμης Christophe PILLET, εκτιμάται για την «σαφή του έκφραση, την επιδίωξη της απλότητας και του ουσιαστικού σχεδιασμού». Μετά την αποφοίτησή του από το “l’École nationale supérieure d’art” (Εθνικό Ανώτατο Σχολείο Τέχνης) της Νίκαιας στη Γαλλία, το 1985, ο Christophe PILLET εντάχθηκε στην Ακαδημία Domus στο Μιλάνο για να μελετήσει δίπλα στα μεγαλύτερα ταλέντα του κλάδου. Πήρε από εκεί το πτυχίο του το 1986. Ενώ ζούσε στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, συνεργάστηκε για τέσσερα χρόνια με τους Michele De Lucchi, Carlotta de Bevilacqua και Martine Bedin. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Philippe Starck στο Παρίσι, από το 1989 έως το 1993. Μετά από αυτές τις ποικίλες εμπειρίες, ίδρυσε το δικό του γραφείο το 1993.

Δεν επιδιώκω το εκπληκτικό, αλλά να αποκαλύψω αυτό που είναι όμορφο και κινείται στο συνηθισμένο“, εξηγεί. Αυτή η αληθινά στυλιστική υπογραφή του έχει κερδίσει πολλά βραβεία και του έχει επιτρέψει να εργαστεί για διάφορους πελάτες στο σχεδιασμό επίπλων και προϊόντων καθώς και στην εσωτερική αρχιτεκτονική ξενοδοχείων, εστιατορίων, γραφείων και αρχοντικών… Το κομψό, σύγχρονο στυλ του, είναι πάντα μια απόλαυση, ανεξάρτητα από το έργο. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτόν τον εργασιομανή αρχιτέκτονα: Λατρεύει μια καλή πρόκληση και είναι “πλημμυρισμένος” από μια φυσική περιέργεια να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα και να προσθέτει την «γαλλική αφή» του, την διακριτική, ανθρωποποιημένη αισθητική – ποτέ μινιμαλιστική ή κρύα – χωρίς συμβιβασμούς με ένα ενδιαφέρον για την καινοτομία και την τεχνολογία.

Ο Christophe PILLET δεν προωθεί ναρκισσιστικές “πινελιές” ενός σχεδιαστή που επιδιώκει να εντυπωσιάσει. Η προσέγγισή του είναι ευαίσθητη και συγκρατημένη. Έχει πάντα την τάση να εξετάζει πρώτα την αξία ενός αντικειμένου ή ενός τόπου όσον αφορά τη χρήση του, πριν εμπλακεί, χωρίς ποτέ να βιαστεί να δράσει σε ένα έργο. Το στοιχείο αυτό, τον μετατρέπει αυτόματα ως τον ιδανικό πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του SILMO d’OR. Αποδέχτηκε την πρόκληση με ενθουσιώδες ενδιαφέρον, ειδικά αφού είχε ήδη κάποιες πρώτες εμπειρίες στον κόσμο των γυαλιών: Το 2008 σχεδίασε μια σειρά γυαλιών ηλίου για την 75η επέτειο της Lacoste και το 2017 η Vuarnet ζήτησε τις υπηρεσίες του για τις συλλογές της για τον αθλητισμό και το lifestyle. Η οπτική του υπόσχεται να είναι συναρπαστική και αφοσιωμένη, όπως και όλα τα έργα με τα οποία έχει εμπλακεί…

Share with your friends
Tags: