Φακοί Επαφής: έλεγχος, ασφαλής χρήση και ορθή αγορά για την οφθαλμική υγεία

Η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ), ο Σύνδεσμος Οπτικών και Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος (ΣΟΟΒΕ) και η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας (ΕΑ0), με γνώμονα την διασφάλιση της ποιότητας όρασης και της καλύτερης οφθαλμικής υγείας των καταναλωτών, υλοποιούν με την Αιγίδα τους καμπάνια ενημέρωσης με θέμα “Φοράω Φακούς, Ενημερώνομαι Υπεύθυνα”. Σκοπός της δράσης, είναι η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού που χρησιμοποιεί ή πρόκειται να χρησιμοποιήσει φακούς επαφής, για την ορθή αγορά και διακίνησή τους, αλλά και η παροχή οδηγιών και συστάσεων σχετικά με την ασφαλή χρήση και την φροντίδα τους, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες επιπτώσεις στην οφθαλμική υγεία, ή, η διακοπή χρήσης τους για λόγους που δεν σχετίζονται με την εφαρμογή και την ποιότητά τους.»

Στο πλαίσιο της καμπάνιας και επ΄ ευκαιρία της ενάρξεώς της, παραχωρήθηκε Συνέντευξη Τύπου στην οποία ομιλητές, κ.κ. Ηλίας Σαπουνάκης – Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ), Msc, PhD, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής ΔΠ Θράκης, Αλεξάνδρα Αποστολίδου – Πρόεδρος του Συνδέσμου Οπτικών και Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος (ΣΟΟΒΕ), Ευγενία Κωνσταντακοπούλου – Αν. Γραμματέας Ελληνικής Ακαδημίας Οπτομετρίας (ΕΑΟ), MCOptom, Msc, PhD, DipTp(IP), επισήμαναν – μεταξύ άλλων – τα βασικά χαρακτηριστικά και τις επιδιώξεις της καμπάνιας και αναφέρθηκαν στο τι “πρέπει να γνωρίζει” ο καταναλωτής σχετικά με τους Φακούς Επαφής (ΦΕ). Ειδικότερα αναφέρθηκαν στις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την ασφαλή χρήση τους και την ευκολία που παρέχουν στο να ακολουθεί κανείς τον τρόπο ζωής που επιθυμεί, τη χρήση τους στην διόρθωση όλων των διαθλαστικών προβλημάτων όρασης (μυωπία, υπερμετρωπία κα.), στο ρόλο του Εφαρμοστή Φακών Επαφής στη διαπίστωση της καταλληλότητας του ενδιαφερόμενου ως μελλοντικού χρήστη ΦΕ, και, διευκρίνισαν και την έννοια τους “ιδανικού ΦΕ” για το ίδιο το άτομο. Τόνισαν την ορθή χρήση ειδικώς για τα παιδιά και απάντησαν στα ερωτήματα “από που, από ποιον, πότε και με ποιο τρόπο” μπορεί ο καταναλωτής να προμηθεύεται με ασφάλεια τους φακούς επαφής του.
Τέλος, επισημάνθηκε η σημαντικότητα της χρονικής συμμόρφωσης και της συμμόρφωσης στις οδηγίες των κατασκευαστών και του Εφαρμοστή Φακών Επαφής.

Share with your friends
Tags:
Previous Post

Οφθαλμολογικός έλεγχος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Next Post

Keep an Eye on Greek Design