Η επίσημη παρουσίαση των Νέων Καινοτόμων Φακών Επαφής ACUVUE® OASYS with Transitions™ Light Intelligent Technology™

Ο 1ος στο είδος του1 φακός επαφής προσαρμόζεται συνεχώς στο μεταβαλλόμενο φως για να μειώσει την ενοχλητική επίδραση του φωτός στα μάτια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου The Hub Events, η επίσημη παρουσίαση στην ελληνική αγορά των Νέων Καινοτόμων Φακών Επαφής Συχνής Αντικατάστασης ACUVUE® OASYS with Transitions™ Light Intelligent Technology™ από την Johnson & Johnson Vision.
Ο 1ος στο είδος του1 φωτοχρωμικός φακός επαφής προσφέρει οφέλη πέρα από τη διόρθωση της όρασης, μειώνοντας την έκθεση στο έντονο φως τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους καθώς και την ενοχλητική επίδραση που έχει στα μάτια των χρηστών.2,3
Ο φακός που αναγνωρίστηκε από το TIME ως μία από τις “καλύτερες εφευρέσεις του 2018” και απέσπασε το χρυσό βραβείο SILMO d’OR τον Σεπτέμβριο του 2019 στην κατηγορία «Φακοί Επαφής», προσαρμόζεται γρήγορα και συνεχώς, σκουραίνει και επιστρέφει στην αρχική διαυγή κατάσταση βοηθώντας στην επανάκτηση της όρασης από το έντονο φως μέχρι και πέντε δευτερόλεπτα γρηγορότερα.3,◊ Επιπλέον, μειώνει τα φωτοστέφανα και τις ακτίνες τη νύχτα προσφέροντας άνετη όραση και λιγότερο κλείσιμο των ματιών, από το πρωί μέχρι το βράδυ.3,◊
Μια παγκόσμια έρευνα από την Johnson & Johnson Vision Care Inc. αποκαλύπτει ότι οκτώ στους δέκα ανθρώπους ενοχλείται από κάποιο είδος φωτός σε μια τυπική ημέρα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αίσθηση κούρασης στα μάτια (54%), απόσπαση προσοχής (29%) ή αίσθηση δυσανεξίας (28%). Η πλειοψηφία προσπαθεί να διαχειριστεί αυτές τις στιγμές με συμπεριφορές όπως το κλείσιμο των ματιών (82%), την κάλυψη των ματιών (71%) και τη μείωση της φωτεινότητας της οθόνης (71%).4
Καθημερινά, τα μάτια μας βρίσκονται αντιμέτωπα με τις απαιτητικές συνθήκες που δημιουργούνται από το μεταβαλλόμενο φως. Ο ACUVUE® OASYS with Transitions™ βοηθάει στην προσαρμογή των ματιών στο μεταβαλλόμενο φως κατά τη διάρκεια της μέρας, από τον τεχνητό φωτισμό μέχρι τις ακτίνες UV, που μπορούν να επιδράσουν στην αίσθηση άνεσης και την όραση.5,6,7,†‡
“Χρειάστηκαν πάνω από 10 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών δοκιμών σε περισσότερους από 1.000 χρήστες. Ο ACUVUE® OASYS with Transitions™ αποτελεί μία συναρπαστική και ολοκληρωτικά νέα κατηγορία φακών επαφής” τόνισε στην παρουσίασή του ο Δρ. Ιωάννης Γ. Τρανούδης – Senior Director, Professional Education Solutions Europe Middle East & Africa.
“Αυτός ο φακός προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να διαχειριστούν το μεταβαλλόμενο φως στην καθημερινή τους ζωή και σε κάθε δραστηριότητα. Καινοτομούμε βασιζόμενοι στη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να δουν καλύτερα, να επικοινωνήσουν καλύτερα και να ζήσουν καλύτερα.”
Η δημιουργία του καινοτόμου φακού επαφής είναι αποτέλεσμα δεκαετούς προσπάθειας της Johnson & Johnson Vision σε συνεργασία με την Transitions Optical Limited, τον κορυφαίο προμηθευτή φωτοχρωμικών φακών γυαλιών οράσεως παγκοσμίως. Οι δύο οργανισμοί συνεργάζονται για την έρευνα και την παροχή καινοτομιών υψηλού επιπέδου για τη φροντίδα της όρασης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί οπτικοί – οπτομέτρες, αποδεικνύοντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης και εκτίμησης ανάμεσα στη Johnson & Johnson Vision και τους επαγγελματίες του χώρου. Η βραδιά έκλεισε με ένα cocktail party σε ζεστό κλίμα, αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

† Ορίζεται ως η ικανότητα άνετης όρασης στο έντονο φως.
‡ Όλοι οι φακοί επαφής ACUVUE® έχουν Κατηγορίας 1 ή Κατηγορίας 2 προστασία από την UV ακτινοβολία ενάντια στη μετάδοση των επιβλαβών ακτίνων στον κερατοειδή χιτώνα και μέσα στα μάτια. Οι φακοί επαφής με UV προστασία ΔΕΝ αντικαθιστούν τα γυαλιά με UV προστασία όπως τα γυαλιά ηλίου γιατί δεν καλύπτουν πλήρως το μάτι και την περιοχή γύρω από αυτό.
◊ Σε σύγκριση με τον ACUVUE® OASYS with HYDRACLEAR® PLUS

Οι φακοί επαφής δεν αντικαθιστούν τα γυαλιά ηλίου
1. FDA Press Release: FDA clears first contact lens with light-adaptive technology https://www.fda.gov/newsevents/newsroom/pressannouncements/ucm604263.htm April 10, 2018.
2. JJV Data on File 2018: Ορισμός του φακού ACUVUE® OASYS with Transitions™ Light Intelligent Technology™
3. JJV Data on File 2018: ACUVUE® OASYS Contact Lenses with Transitions™ Αντικειμενικές μετρήσεις
4. JJV και FH TRUE Global Intelligence™ 2019 Παγκόσμια έρευνα
5. American Academy of Ophthalmology. What is Photokeratitis. https://www.aao.org/eye-health/diseases/photokeratitis-snow-blindness . Accessed 22 Jan 2018.
6. American Optometric Association. UV Protection. https://www.aoa.org/patients-and-public/caring-for-your-vision/uv-protection . Accessed 22 Jan 2018
7. Walls HL, Walls KL, Benke G. Eye Disease Resulting From Increased Use of Fluorescent Lighting as a Climate Change Mitigation Strategy. American Journal of Public Health. 2011;101(12):2222-2225.

ACUVUE® OASYS αποτελεί εμπορικό σήμα της Johnson & Johnson Hellas Commercial and Industrial S.A. Τα λογότυπα Transitions™, Transitions™ Light Intelligent Technology™ και Transitions Light Intelligent™ Lenses αποτελούν εμπορικά σήματα της Transitions Optical, Inc. που χρησιμοποιούνται κατόπιν αδείας από την Transitions Optical Limited. © Johnson & Johnson Hellas Commercial and Industrial S.A. 2019.
PR20196

Share with your friends
Tags: