SILMO PARIS 2020

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

  • Η SILMO Paris στέκεται περισσότερο από ποτέ δίπλα στους επαγγελματίες.
  • Περιεχόμενο, projects, καινοτομίες, συνεργασίες: μια υπεύθυνη και φιλόδοξη έκδοση 2020.

Ο Amélie Morel, Πρόεδρος της SILMO Paris δηλώνει: «Αν και η άνευ προηγουμένου περίοδος που διανύουμε εδώ και αρκετούς μήνες έχει προκαλέσει αναταραχές στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή, η SILMO Paris συνεχίζει να εργάζεται καθημερινά για την προστασία και την αξιοποίηση του κλάδου. Τη στιγμή που μεγάλες εκδηλώσεις ακυρώνονται ή αναβάλλονται, εμείς παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις της επικαιρότητας και είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα πιθανά σενάρια με έναν κύριο στόχο: την προστασία των συμφερόντων του κλάδου μας.
Η ομάδα μας, με θετική διάθεση και ενθουσιασμό, εργάζεται πυρετωδώς για την επόμενη έκδοση της έκθεσης, την οποία αναμένει με ανυπομονησία όλη η κοινότητα των οπτικών (700 εταιρείες έχουν ήδη επιβεβαιώσει την εγγραφή τους, με ποσοστό συμμετοχής εκθετών στο 80%). Οι θετικές εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, μας κάνουν πολύ αισιόδοξους και ενισχύουν την θέλησή μας να διοργανώσουμε την SILMO 2020 με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, πλούσια σε καινοτόμο περιεχόμενο καθώς επίσης φιλικές και στοχευμένες συναντήσεις. »

Η SILMO Paris 2020 ετοιμάζεται να καλωσορίσει τους επισκέπτες της, με αισιοδοξία και υπευθυνότητα, ευέλικτη και έτοιμη να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων!

Όταν η έκδοση 2020 τέθηκε υπό το πρίσμα του #FUTURISSILMO, ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η τρέχουσα κρίση θα την έκανε ακόμη πιο σημαντική. Η στήριξη της βιομηχανίας των οπτικών για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων της και της βιωσιμότητάς της είναι πράγματι πιο σημαντική από ποτέ. Σε αυτό το μοναδικό πλαίσιο, η έκδοση 2020 έχει ένα συγκεκριμένο στόχο: να καλέσει τους επαγγελματίες να οραματιστούν το μέλλον, με τη SILMO Next και ολόκληρη την οικογένεια SILMO ενισχυμένες καταλλήλως ώστε να βοηθήσουν τους οπτικούς να κατανοήσουν καλύτερα και να προετοιμάσουν το δικό τους μέλλον στον κλάδο.

Η SILMO Next, προς ένα τεχνολογικό και υπεύθυνο μέλλον.

Εργαστήριο ιδεών, χώρος για διεπιστημονικές ανταλλαγές, βιτρίνα δημιουργίας και καινοτομίας, αυτή η νέα έκδοση της SILMO Next.

Η SILMO Next 2020 είναι δομημένη γύρω από 5 χώρους που μας μεταφέρουν σε ένα τεχνολογικό και υπεύθυνο μέλλον, εστιάζοντας στη διπλή μεταβολή που υφίσταται ο τομέα μας: από τη μία, το όλο και περισσότερο έδαφος που κερδίζει η τεχνολογία και από την άλλη, η συνειδητοποίηση της ανάγκης να ενεργούμε καθημερινά με περισσότερη κοινωνική ευθύνη.

Space # 1 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ)

Απαραίτητος, ο προβληματισμός σχετικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, που μας απασχόλησε ήδη στην έκδοση Silmo 2019, και ο οποίος θα τροφοδοτηθεί από τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη ανάμεσα σε επαγγελματίες οπτικούς, μέσω ανταλλαγής των εμπειριών τους. Αυτά τα αποτελέσματα θα αποτελέσουν τη βάση ενός κοινού προβληματισμού και θα διαμορφώσουν την προσέγγιση της ΕΚΕ για ολόκληρο τον κλάδο των οπτικών.

Space # 2 Futurology

Οικολογικός σχεδιασμός, νέα υλικά, κυκλική οικονομία, συνδεδεμένα προϊόντα,…: στο περίπτερο Futurology, θα ενημερωθούμε για το θέμα της τεχνολογικής ευθύνης και των καινοτομιών που θα διαμορφώσουν σταδιακά το μέλλον των οπτικών και των γυαλιών.

Space # 3 Trends Forum

Πιστό στην προέλευσή του, το Trends Forum θα παρουσιάσει τις τάσεις του 2020 και τα νέα προϊόντα, εκείνα που διαμορφώνουν ένα άμεσο μέλλον και θα προβάλει έναν τομέα που έχει ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσει δράσεις για ένα πιο δεσμευμένο μακροπρόθεσμα μέλλον, θέτοντας το σχεδιασμό υπό το πρίσμα της περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης.

Space # 4 SILMO d’Or

Φέτος, ο διαγωνισμός SILMO d’Or θα ανταμείψει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, βασικούς παράγοντες για την επιτυχία του μέλλοντος για τον κλάδο μας. Θα αποτελέσει μια νέα ευκαιρία να ενισχύσει το δυναμισμό του και να αναδείξει όλα τα ταλέντα του.

Space # 5 Meilleur Ouvrier de France (MOF)

Εκπρόσωποι της καινοτόμου δυναμικής του οπτικού πεδίου, οι «Meilleurs Ouvriers de France» κάνουν το ντεμπούτο τους στη SILMO Next. Φέροντας μια μοναδική κληρονομιά και τεχνογνωσία, είναι καλά καταρτισμένοι για να παρέχουν στους οπτικούς τα κλειδιά για τη μελλοντική τους ανάπτυξη. Η επιστροφή στη δεξιοτεχνία, την εγγύτητα και την αυθεντικότητα ανταποκρίνεται περισσότερο από ποτέ στη νέα συμπεριφορά των καταναλωτών και στις προκλήσεις που έρχονται.

Και τέλος το AGORA, ένας χώρος έκφρασης, ελεύθερης ανταλλαγής εμπειριών θα επιτρέψει σε όλους τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν νέες συνέργειες και να συγκρίνουν τις απόψεις τους για το μέλλον του επαγγέλματος, των προϊόντων τους, τη διανομή τους για την καλύτερη κατανόηση αυτού του φιλόδοξου μέλλοντος που συνδυάζει την τεχνογνωσία και την καινοτομία με σεβασμό στο περιβάλλον και τους ανθρώπους μας.

SILMO Family: ενθάρρυνση της ομαδικότητας.

Εάν η SILMO Paris αντλεί τη δύναμή της από μια μακρά ιστορία και αυθεντική τεχνογνωσία, το οφείλει επίσης στην εγγύτητά της με επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο. Φαίνεται λοιπόν ως μια προφανής επιλογή αντιγραφής ενός μοντέλου SILMO σε γεωγραφικές περιοχές που παρουσιάζουν αναπτυξιακό δυναμικό για τη βιομηχανία. Σήμερα η SILMO Istanbul αποτελεί σημείο αναφοράς για την οικονομική συνάντηση στην περιοχή MENA και η Silmo Bangkok βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής ASEAN.

Ο Éric Lenoir, Διευθυντής της SILMO Paris δηλώνει: «Η προστασία των εκθετών, των επισκεπτών και όλης της ομάδας μας βρίσκεται στο επίκεντρο των ανησυχιών μας: επομένως, εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τους πιθανούς κινδύνους στο 100 %. Πάνω απ ‘όλα, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους επαγγελματίες των οπτικών ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προετοιμάζουμε κάθε χρόνο μια έκθεση στο προσκήνιο της καινοτομίας και της έμπνευσης για να στηρίξουμε την εξέλιξη του επαγγέλματός τους και της επιχείρησής τους. Μετά από εννέα μήνες χωρίς επαγγελματικές συναντήσεις και χωρίς να βλέπουμε ο ένας τον άλλον «στην πραγματική ζωή», θα είμαστε ακόμα πιο χαρούμενοι που θα συναντηθούμε ξανά (με απόλυτη ασφάλεια!) για να γιορτάσουμε τη δημιουργικότητα, τη φιλικότητα και την τεχνογνωσία ολόκληρου του τομέα. Είμαστε απολύτως αισιόδοξοι, αφοσιωμένοι και ενωμένοι, είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον είναι στη SILMO, ότι η SILMO είναι το μέλλον! #FUTURISSILMO »

Share with your friends
Tags:
Previous Post

gast

Next Post

Express Yourself