Varilux® X series™

Τα πιο διευρυμένα οπτικά πεδία σε μεσαίες και κοντινές αποστάσεις

Οι νέοι πολυεστιακοί φακοί της σειράς Varilux® X Series™ επιτρέπουν στους διοπτροφόρους να δουν καθαρά ακόμη και τις μικρότερες λεπτομέρειες, απρόσκοπτα και χωρίς καμία προσπάθεια σε αποστάσεις έως και 70 cm.
H κοντινή όραση διευρύνεται όσο ποτέ άλλοτε* – Δεν χρειάζεται να αναζητούν το «σωστό» σημείο του φακού.

Ποιοί είναι οι σύγχρονοι πρεσβύωπες;
Ανήκουν σε δύο διαφορετικές γενιές:

  • BABY BOOMERS (1946-1964)
  • ΓΕΝΙΑ X (1965-1980), Μια γενιά με διαφορετικούς ρυθμούς και συνήθειες

Η γενιά Χ έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που καθορίζουν τις ανάγκες της όρασής της…

  • Online
  • Νέοι & δραστήριοι
  • Πολυπράγμονες
  • Πάντα σε εγρήγορση

Αλλάζουν συνεχώς και δυναμικά τις αποστάσεις θέασης ενώ πολλές από τις δραστηριότητές τους βρίσκονται σε απόσταση ανοίγματος των χεριών τους.

Τι περιμένουν οι νέοι πρεσβύωπες από τα γυαλιά τους;

  • Να διατηρήσουν τους ρυθμούς εργασίας τους χωρίς καθυστερήσεις
  • Να βλέπουν απρόσκοπτα και με ευκολία στην πολυάσχολη και βιαστική καθημερινότητά τους

Ωστόσο, οι πολυεστιακοί φακοί εξακολουθούν να έχουν όρια στην απόδοσή τους, ειδικά στις κοντινές και ενδιάμεσες αποστάσεις.
Το βασικό προβλημα στην χρήση πολυεστιακών είναι η αλλαγή της στάσης σώματος και βλέμματος προκειμένου ο χρήστης να δει καθαρά μέσα από κάθε ζώνη του φακού.

Απαντώντας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι πρεσβύωπες, η Εssilor επαναπροσδιόρισε την κοντινή όραση σε απόσταση έκτασης των χεριών.

Η σειρά Varilux® X™ λαμβάνει υπόψη όλες τις ανάγκες όρασης στην κοντινή απόσταση. Υπάρχουν πολλαπλές κοντινές αποστάσεις όρασης που αντιστοιχούν σε μια νοητή σφαίρα, ακτίνας μεταξύ 40 cm και 70 cm, όσο είναι και η έκταση των χεριών μας.

Η τεχνολογία Xtend™ διαχειρίζεται πολλαπλούς στόχους για την ίδια κατεύθυνση βλέμματος.

  • Με τη νέα τεχνολογία Xtend™ βελτιώνεται η οπτική απόδοση καθώς διευρύνονται οι ζώνες όρασης, επιτρέποντας στους χρήστες την παρατήρηση αντικειμένων σε διαφορετικές αποστάσεις με μια ματιά.
  • 7 στοιχεία Nanoptix® συνδυάζουν τη δύναμή τους και πολλαπλασιάζουν τα αποτελέσματά τους.

Η τεχνολογία Xtend™ ενεργοποιείται σε μια συγκεκριμένη ζώνη του φακού (ALV – Arm’s Length Vision zone).
Οι ερευνητές του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της Essilor Research επικεντρώθηκαν συγκεκριμένα στην ζώνη ALV λόγω των ραγδαίων εξελίξεων της τεχνολογίας και του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Όλο και περισσότερες καθημερινές ασχολίες (ή εργασίες) επιτελούνται πλέον εντός της απόστασης ανοίγματος των χεριών (κυρίως λόγω της αυξημένης χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών).
Η ζώνη ALV αντιστοιχεί σε απόσταση 40 έως 70 cm από τον διοπτροφόρο και αναλογεί στο 60% – 85% του συνταγογραφούμενου addition. Εντός αυτής της ζώνης προκύπτει το μέγιστο όφελος του Varilux® X™ ούτως ώστε να καλυφθούν οι πολλαπλές ανάγκες όρασης εντός του εύρους ανοίγματος των χεριών.

Οι φακοί Varilux® X Series™ έχουν αξιολογηθεί με μια αναλυτική έρευνα καταναλωτών.
~300 διοπτροφόροι** δοκίμασαν τους φακούς Varilux® X Series™ πριν το λανσάρισμα τους. Χρησιμοποιήθηκαν 2 διαφορετικά για τη διασφάλιση της πλήρης ικανοποίησης των χρηστών.

Οι φακοί Varilux® X Series™ λύνουν το βασικό πρόβλημα των πολυεστιακών φακών: την ανάγκη κίνησης του κεφαλιού.
Σε όλες τις συνθήκες που ελέγχθηκαν, οι χρήστες δεν χρειάστηκε να κινήσουν το κεφάλι τους προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση για να βρουν το «σωστό» σημείο του φακού κατά τη διάρκεια εργασιών σε απόσταση έκτασης των χεριών.(1)

*Η απόσταση «έκτασης χεριών», αντιστοιχεί στη νοητή σφαίρα ακτίνας μεταξύ 40cm και 70cm σε σχέση με άλλους φακούς Varilux®. ** 295 χρήστες.
(1) Μελέτη που διεξήχθη στο κέντρο Eurosyn στην Γαλλία (n = 42). % των χρηστών που χρειάστηκαν πολύ μικρές ή μηδενικές κινήσεις κεφαλής για να δουν καθαρά. Οι χρήστες επέλεξαν ανάμεσα στις απαντήσεις: «Καθόλου», «Πολύ Μικρές», «Πολλές», «Πάρα Πολλές» (2) Διεθνής έρευνα σε διάφορα κέντρα μελέτης (n=66). Η ποιότητα όρασης αξιολογήθηκε βάσει της:
Συνολικής Όρασης, Μακρινής Όρασης, Μεσαίας Όρασης, Κοντινής Όρασης, Δυναμικής Όρασης. Για την Συνολική Όραση και τη Δυναμική Όραση, οι χρήστες αξιολόγησαν τους φακούς σε κλίμακα 1-10 από «Καθόλου καθαρή όραση» έως « Πολύ καθαρή όραση». Η καλή ποιότητα όρασης υπολογίζεται για τις απαντήσεις που είχαν βαθμολογία από 7 έως 10. Για τη Μακρινή, Μεσαία και Κοντινή Όραση, οι χρήστες αξιολόγησαν τους φακούς σε κλίμακα 1-10 από «Πολύ στενή» έως «Πολύ ευρεία». Η καλή ποιότητα όρασης υπολογίζεται για τις απαντήσεις όπου ο Μ.Ο. της διαύγειας και του πεδίου όρασης είχαν βαθμολογία από 7 έως 10.

Share with your friends
Tags: