Biofinity Energys™

oι μοναδικοί φακοί επαφής στον κόσμο με Digital Zone Optics™.

Σχεδιασμένοι για τη σημερινή ψηφιακή ζωή

Γνωρίζουμε ότι η εξάρτηση από smart-phones, tablets, φορητούς υπολογιστές, οθόνες εντός αυτοκινήτου και πολλές άλλες ηλεκτρονικές συσκευές καθημερινά, είναι μεγάλη. Η προσπάθεια αλλαγής της συμπεριφοράς των ανθρώπων – ουσιαστικά ζητώντας τους να μειώσουν τη χρήση των συσκευών τους ή να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούν με οθόνες – έχει περιορισμένο αποτέλεσμα. Αναγνωρίζοντας την αλλαγή στις συμπεριφορές και τις ανάγκες των χρηστών φακών επαφής, οι Biofinity Energys ™ ανοίγουν το δρόμο για την κάλυψη των σύγχρονων απαιτητικών αναγκών με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Γράφει η Χριστίνα Συκαρά,
Οπτικός -Οπτομετρης
Υπεύθυνη εφαρμογών φακών επαφής

Περισσότεροι από το 90% των ενηλίκων χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα1 και σχεδόν το 60% των ενηλίκων χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές για περισσότερες από πέντε ώρες την ημέρα4. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα διαπιστώνει ότι περισσότεροι από το 75% των ατόμων που χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές αναφέρουν κούραση και ξηρότητα στα μάτια τουλάχιστον μία φορά ή και περισσότερο την εβδομάδα, ενώ 35% μία φορά ή και περισσότερο την ημέρα5. Η δυσφορία συνήθως συνοδεύεται από οφθαλμική κόπωση, ξηρότητα και ερυθρότητα. Η εκτεταμένη έκθεση στο έντονο φως, η αντανάκλαση της οθόνης και οι μεγάλες περίοδοι χρήσης των ψηφιακών συσκευών μπορεί να συμβάλουν στο πρόβλημα. Αυτή η δυσκολία μπορεί να δημιουργήσει ποικίλου βαθμού σωματική δυσφορία καθώς και να συμβάλει στην απώλεια παραγωγικότητας και στο άγχος.

Παρά την υψηλή συμπτωματολογία, το 90% των ανθρώπων δεν μιλούν στον εφαρμοστή των φακών επαφής για την αλληλεπίδρασή τους με τις ψηφιακές συσκευές και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν4.
Δεδομένου ότι τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη χρήση ψηφιακών συσκευών δεν έχουν ιστορικά αντιμετωπιστεί στις ετήσιες οφθαλμικές εξετάσεις των ασθενών, το πρόβλημα δυστυχώς τείνει να θεωρείται αναπόφευκτο ως κομμάτι του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Ο Biofinity Energys™ είναι ένας φακός επαφής που δημιουργήθηκε για τις εξειδικευμένες ανάγκες των εκατομμυρίων χρηστών ψηφιακών συσκευών.
Συνδυάζει πρωτοποριακές οπτικές ιδιότητες, ένα καινοτόμο και δοκιμασμένο υλικό που διατηρεί με φυσικό τρόπο την υγρασία του, με μια λεία και φυσικά ενυδατωμένη επιφάνεια που συμβάλει στη μακροχρόνια άνεση.

Οι παρακάτω τεχνολογίες βρίσκονται στο επίκεντρο της απόδοσης και της βελτιστοποίησης του συγκεκριμένου φακού για χρήστες ψηφιακών συσκευών:

1. Ο καινοτόμος σχεδιασμός του φακού με Digital Zone Optics™, που ενσωματώνει πολλές ασφαιρικές καμπύλες σε ολόκληρη την οπτική ζώνη της εμπρόσθιας επιφάνειας του φακού. Αυτό προσομοιώνει την γνωστή ως θετική δύναμη στο κέντρο του φακού.

Όπως φαίνεται στην εικόνα, ο σχεδιασμός αυτός βοηθά στη μείωση της καταπόνησης των ακτινωτών μυών κατά την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και συνεπώς ελαχιστοποιεί το αίσθημα της κούρασης στα μάτια.

2. Η τεχνολογια Aquaform®, προσελκύει και δεσμεύει μόρια νερού σε όλο το υλικό του φακού επαφής, διατηρώντας την υγρασία του ακόμα και σε περιόδους μειωμένων βλεφαρισμών, κάτι πολύ συνηθισμένο κατά τη διάρκεια χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία συμβάλλει στην ανακούφιση της ξηροφθαλμίας, παρέχοντας την ενυδάτωση, το οξυγόνο και την απαλότητα που χρειάζονται τα υγιή μάτια.

3. Οι φακοί επαφής Biofinity Energys™ έχουν μια ομαλή, φυσικά ενυδατωμένη επιφάνεια με στρογγυλεμένα άκρα που βοηθά στη μείωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ του φακού και του εσωτερικού των βλεφάρων, βελτιώνοντας τη μακροχρόνια άνεση κατά την χρήση

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Biofinity Energys™ είναι σχεδιασμένος για 24ωρη χρήση (για μέγιστο διάστημα 29 ημέρων). Βοηθά τα μάτια να προσαρμόζονται καλύτερα, ώστε να μπορούν να αλλάζουν ομαλά και συνεχώς εστίαση μεταξύ ψηφιακών συσκευών και άλλων δραστηριοτήτων. Μετά από μία εβδομάδα χρήσης, οκτώ στους δέκα χρήστες ψηφιακών συσκευών συμφώνησαν ότι οι φακοί Biofinity Energys™ έκαναν τα μάτια τους να αισθάνονται λιγότερο κουρασμένα.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος η κόπωση και η ξηρότητα των ματιών να είναι το «νέο φυσιολογικό» για τα εκατομμύρια των χρηστών φακών επαφής που βρίσκονται μπροστά σε μια οθόνη για μεγάλο διάστημα κατά την διάρκεια της ημέρας. Ο Biofinity Energys™ μας δίνει την δυνατότητα να βοηθήσουμε πάρα πολλούς χρήστες να ζήσουν μια καλύτερη καθημερινότητα ενώ απολαμβάνουν τις ψηφιακές τους συσκευές.

Mε τη χρήση ψηφιακών συσκευών αυξάνονται οι απαιτήσεις των χρηστών επαφής

Όταν χρησιμοποιούμε ψηφιακές συσκευές εστιάζουμε προς την οθόνη, αλλά και μακριά από αυτήν, Η διαδικασία αυτή ενεργοποιεί τον ακτινωτό μυ, προκαλώντας τη σύσπαση και τη χαλάρωσή του, ανάλογα με την απόσταση εστίασης.
Η συνεχής σύσπαση και χαλάρωση αυτών των μυών μπορεί να προκαλέσει μυϊκή κόπωση, οδηγώντας σε μυϊκό σπασμό, γνωστό ως AMF (Accomodative Micro-Fluctuations).
O μυϊκός σπασμός των ακτινωτών μυών δυσκολεύει την προσαρμογή των ματιών και εντείνει την προσπάθεια για εστίαση κοντά, προκαλώντας οφθαλμική κόπωση.

Ο Biofinity Energys™ είναι ένας φακός επαφής της οικογένειας προϊόντων Biofinity.
Η πληρέστερη σειρά προϊόντων σύντομα θα μεγαλώσει με την προσθήκη του Biofinity Multifocal Toric.

Βιβλιογραφία: 1. The Vision Council. Hindsight is 20/20: Protecting Your Eyes from Digital Devices – 2015 Digital Eye Strain Report. 2. YouGov European Eye Fatigue Study, April 2016. 3. Data on file. 4. The Vision Council. Eyes Overexposed: The Digital Device Dilemma – 2016 Digital Eye Strain Report. 5. “Symptoms associated with eye fatigue in soft contact lens wearers.” Authors: D. Meyer, S. Huenink, M. Rickert, P. Chamberlain, and P. Kollbaum. Presented at the American Academy of Optometry Annual Meeting, October 2015, New Orleans, La., USA. 6. “Doctor, My Eyes… Are Tired!” Review of Optometry, May 15, 2016. 7. The Vision Council. DigitEYEzed: The Daily Impact of Digital Screens on the Eye Health of Americans – 2014 Digital Eye Strain Report.

Share with your friends
Previous Post

GEMALENS ONEDAY

Next Post

Εισαγωγή στην Ορθοκερατολογία