Tα γυαλιά ηλίου που θα καθορίσουν τις τάσεις για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό αξεσουάρ είναι τα γυαλιά ηλίου.
Ειδικά σε μία χώρα όπως στην Ελλάδα, με ηλιοφάνεια στην μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, τα γυαλιά ηλίου όχι μόνο ολοκληρώνουν αισθητικά την εμφάνισή μας, αλλά αποτελούν και ένα είδος προστασίας για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Και όταν μιλάμε για προστασία ματιών, το θέμα αποκτά μεγαλύτερη σπουδαιότητα εν μέσω της πανδημίας του Covid-19, που αναπόφευκτα επηρέασε την καθημερινότητά μας και τη ζωή μας γενικότερα.

Γράφει η Μπέττυ Καψαμπέλη

Στο ερώτημα αν ο Covid-19, επηρέασε τις τάσεις στα γυαλιά ηλίου, η απάντηση είναι θετική και ήδη φάνηκε από την μόδα της προηγούμενης σεζόν, όπως είδαμε στον οίκο Chanel με τη μεγάλη μάσκα που κυκλοφόρησε, τα μεγάλα σχέδια του οίκου Dior, ενώ shield eyewear πρωταγωνιστούν όλο και περισσότερο σε συλλογές όπως η Guess, αλλά και μάσκες ασπίδες σε πιο mass cool brands όπως είναι η Polaroid. Υπερμεγέθεις φόρμες και γυαλιά ασπίδες που καλύπτουν ακόμα και το μισό πρόσωπο, εμφανίστηκαν λοιπόν για να δώσουν έμφαση στην προστασία από τον ιό, ενώ αποτελούν ξεχωριστή τάση για το 2021, προς μεγάλη ικανοποίηση των fashionistas οι οποίοι συχνά επιλέγουν μεγάλα, φουτουριστικά σχέδια για ένα δυναμικό και σύγχρονο look.
Η γενικότερη τάση πάντως είναι ότι μετακινούμαστε από τα μίνιμαλ γυαλιά των ΄90ς, σε μεγαλύτερες φόρμες όπως είναι τα τετραγωνισμένα μεγάλα γυαλιά που χαρακτηρίζουν τις κολεξιόν του Gucci σταθερά για πολλά χρόνια, ενώ μεγάλα κοκκάλινα γυαλιά σε προχωρημένο design συναντάμε συχνά και στις συλλογές της Βalenciaga και φυσικά στον οίκο Vercace με τα χαρακτηριστικά εμβληματικά μοντέλα του. Γυαλιά που προσδίδουν εκτός από προστασία και έξτρα στυλ. Γοητευτικά και τα μοντέλα της Chloe σε μεταλλικές version, πάντα σε μεγάλα σχέδια. Μεγάλα γυαλιά επίσης παρουσιάζει κάθε χρόνο και ο Tom Ford, ένα στυλ που το διανθίζει με πινελιές vintage. Μιλώντας για vintage, μία ακόμη τάση που έχουμε δει από τις προηγούμενες σεζόν, φαίνεται να επιστρέφει δυναμικά φέτος. Τα vintage σχέδια, είναι αγαπημένο ύφος στις συλλογές Celine και Dita, αλλά και σε ανδρικές ιδιαίτερες συλλογές όπως της Carrera.
Στις πολυτελείς συλλογές ξεχωρίζει πάντα η Chopard με το μοναδικό εκλεπτυσμένο σχεδιασμό της, ενώ στο αντίποδα των luxury eyewear, ανερχόμενη είναι η κατηγορία των ecofriendly γυαλιών, μία κατηγορία στην οποία η βιομηχανία των οπτικών διάφορων brands, επενδύει τα τελευταία χρόνια καθώς το sustainability αποτελεί όλο και περισσότερο ζητούμενο των καιρών.

τα σχέδια και τα χρώματα ποικίλλουν καλύπτοντας τις ιδιαίτερες προσωπικές απαιτήσεις
BB0122S by BALENCIAGA
VL2101 by VUARNET
CC4039S by CARVEN
GG0808S by Gucci
Arthur by Revo
AM0275S by Alexander Mc Queen

Χρωματικά παραμένουν σταθερές αξίες τα ουδέτερα χρώματα, διατηρούνται και οι πολύ γοητευτικές διαφάνειες της προηγούμενης σεζόν, ενώ επίσης παραμένουν ως τάση τα στρογγυλά γυαλιά που πρωτοστατούν στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού για πολλά χρόνια και τα συναντάμε συχνά, ιδιαίτερα σε σύγχρονα brands, όπως είναι τα Bolon. Βλέπουμε ακόμα γεωμετρικά σχέδια σε οκτάγωνα, εξάγωνα με πιο απαλές, light εκδοχές που πλαισιώνουν όμορφα το πρόσωπο, ένα στυλ που παίζει συχνά στον Marc Jacobs, προσθέτοντας ξεχωριστές πινελιές προσωπικής έκφρασης. Όσο για το cut-eye στυλ; Τα γυαλιά cut eye αλλά και πεταλούδα, από τους κλασσικούς χρωματισμούς της ταρταρούγας και του μαύρου, μέχρι και σε πιο λαμπερούς χρωματικούς συνδυασμούς, είναι μία διαχρονική επιλογή που κολακεύει και ένα στυλ που έχει αγαπηθεί από όλες τις γυναίκες του κόσμου. Αυτό το σχέδιο γυαλιών θα το συναντήσουμε ως πρόταση σε όλα τα fashion brands, όπως στις συλλογές Moschino και ZEUS + ΔΙΟΝΕ, σε πιο κλασσικές εκδοχές όπως στην συλλογή Carven, και σε trendy επιλογές όπως τα Charlie Max.
Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα γυαλιά aviator, τα γυαλιά που αποτελούν statement για πολλές δεκαετίες. Οι απανταχού λάτρεις των pilot γυαλιών ηλίου μπορούν φέτος να επιλέξουν το αγαπημένο τους μοντέλο ανάμεσα σε πλήθος χρωματικών επιλογών και brands, όπως στην συλλογή Rayban και Cutler and Gross,- από τους ιστορικούς εκπροσώπους αυτών των αγαπημένων γυαλιών-, με έμφαση σε χρώμα, αφού οι σχεδιαστές παίζουν με αυτό το element για να διαφοροποιήσουν το σχέδιο. Όσο για τα σπορ γυαλιά; Aπό τα αθλητικά γυαλιά της Oakley και της Fila μέχρι και τις πιο urban επιλογές της Vuarnet και των Revo, οι λάτρεις των σπορ και φέτος θα μείνουν για μία ακόμη φορά ικανοποιημένοι.
Το σίγουρο πάντως είναι πως για μία ακόμα φορά, πέρα από τις τάσεις της εποχής, τα σχέδια και τα χρώματα ποικίλλουν και συνυπάρχουν, δίνοντας έτσι στο κοινό την ευκαιρία επιλογής ανάμεσα σε πολλά μοντέλα, που καλύπτουν τόσο τις ανάγκες της εποχής, όσο και πιο ιδιαίτερες προσωπικές προτιμήσεις.

Καλές δουλειές σε όλους λοιπόν, και πάνω από όλα με Υγεία και ασφάλεια!

curriculum vitae

Γεννημένη στην Αθήνα, με σπουδές Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας, η Μπέττυ Καψαμπέλη διετέλεσε Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων στην Safilo Hellas, -εταιρεία leader στον χώρο τον οπτικών παγκοσμίως- από το 1996 αρχή της ίδρυσής της στην Ελλάδα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020. Αποτέλεσε ιστορικό στέλεχος της εταιρείας και συνέβαλλε σημαντικά στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της. Διαθέτει 25ετή εμπειρία στις Δημόσιες Σχέσεις πολλών luxury και fashion eyewear brands, ενώ επίσης από τον Οκτώβριο του 2016 έως και τον Σεπτέμβριο του 2017 ήταν PR&Communication Coordinator για την περιοχή της Levant (Eλλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Μάλτα, Τυνησία, Συρία, Λίβανος κα), μέχρις ότου αποχώρησε η Ελλάδα από το region. H κ. Καψαμπέλη ειδικεύεται στον τομέα των media relations, event management, advertising, celebrities endorsement, ενώ κατά την διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας έχει καλύψει επιπλέον θέσεις Marketing/Trade Marketing. To 2020 αποτελεί μία χρονιά ορόσημο, καθώς συνεχίζει παράλληλα με τις PR υποχρεώσεις της και τις ακαδημαϊκές της σπουδές στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, μετά από την επιτυχία της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Share with your friends