MIDO 2021-2022

Γράφει o Bασίλης Γουλιέλμος,
Εκδότης, [email protected]

Η έκθεση, που έχει προγραμματιστεί από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου 2021, θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά, ενώ η φυσική έκθεση μεταφέρθηκε για τον Φεβρουάριο του 2022.

Μιλάνο – Ο Πρόεδρος της MIDO, κ. Giovanni Vitaloni, συναντήθηκε διαδικτυακά με όλους τους ενδιαφερόμενους της εμπορικής έκθεσης: εκθέτες, αγοραστές, επισκέπτες, οπτικούς και δημοσιογράφους, για να ανακοινώσει ότι, προς το παρόν, η κατάσταση δεν επιτρέπει στην ομάδα διοργάνωσης της MIDO 2021, να προχωρήσει όπως είχε προγραμματίσει και έτσι από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου, η έκθεση για την παγκόσμια βιομηχανία των οπτικών θα πραγματοποιηθεί μόνον ψηφιακά.

Η φυσική έκδοση της MIDO αναβάλλεται για το 2022, και συγκεκριμένα για τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2022.
«Είναι πλέον περισσότερο από ένα χρόνο από την αρχή της πανδημίας στην Ιταλία και, δυστυχώς, η κατάσταση της δημόσιας υγείας, όχι μόνο στη χώρα μας, εξακολουθεί να είναι κρίσιμη» – είπε ο κ. Vitaloni και συνέχισε «Το ποσοστό μόλυνσης εξακολουθεί να είναι υψηλό και οι ματαλλάξεις και τα προβλήματα που σχετίζονται με την παραγωγή και διανομή των εμβολίων έχουν προκαλέσει επιπλέον δυσκολίες. Τα διεθνή ταξίδια είναι προς το παρόν περιορισμένα.
Τον περασμένο Οκτώβριο ήμασταν αισιόδοξοι για τους επόμενους μήνες, αλλά η πραγματικότητα αποδεικνύεται πολύ διαφορετική. Οι εμπορικές εκθέσεις, προς το παρόν, εξακολουθούν να απαγορεύονται.
Αποφασίσαμε λοιπόν να μην περιμένουμε άλλο και να πάρουμε ακόμα μια σκληρή απόφαση, υπαγορευμένη από το αίσθημα ευθύνης μας απέναντι στους εκθέτες και τους επισκέπτες, γιατί πιστεύουμε ότι η MIDO πρέπει να συνεχίσει να είναι ένα γεγονός που ξεχωρίζει ως η κινητήρια δύναμη της οικονομίας στον κλάδο των οπτικών. Ο κύριος στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε τον διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης, να προωθήσουμε και να βελτιώσουμε τη βιομηχανία και να δημιουργήσουμε σημαντικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις των οπτικών.»

Ο κύριος στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε τον διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης, να προωθήσουμε και να βελτιώσουμε τη βιομηχανία και να δημιουργήσουμε σημαντικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις των οπτικών.

Το μήνυμα του Προέδρου φτάνει πλέον σε όλους τους εμπλεκόμενους δυνατά και ξεκάθαρα σε έναν τόσο σημαντικό τομέα για την παγκόσμια οικονομία, σε μια εποχή που δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά να περιμένουμε. Η MIDO είναι το κορυφαίο διεθνές γεγονός στον τομέα των Οπτικών. Τα στοιχεία που διέπουν την επιτυχία της τα τελευταία 50 χρόνια είναι η φυσική συνάντηση, η αλληλεπίδραση, η δικτύωση, η κοινή χρήση και η αλληλεπίδραση. Αλλά το μεγάλο πλεονέκτημά της ήταν πάντα η παρουσία και η συμμετοχή των βασικών εταιριών του κλαδου, από 160 χώρες παγκοσμίως.

Μιλώντας για την επόμενη φυσική έκδοση τον Φεβρουάριο του 2022, ο κ.Vitaloni δήλωσε: «Η MIDO 2022 θα είναι επιτέλους μια ευκαιρία για να μοιραστούμε την ανοικοδόμηση, τον ενθουσιασμό και την ενέργεια που όλοι προσπαθούμε να έχουμε προκειμένου να αναβιώσουμε ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα της οικονομίας της χώρας μας. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην εξέλιξη της πανδημίας, παρακολουθώντας συνεχώς τις ανάγκες των εκθετών και των επισκεπτών. Προφανώς, μόλις είναι δυνατή η πραγματοποίηση της φυσικής έκθεσης, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε».

Τέλος, ο κ. Vitaloni υπενθύμισε ότι η έκθεση που είχε προγραμματιστεί για τις 5 έως τις 7 Ιουνίου 2021, θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά. H ψηφιακή πλατφόρμα θα αποτελέσει επίσης ένα μεγάλο γεγονός για την παγκόσμια βιομηχανία, παρέχοντας την ευκαιρία σε εκθέτες και επισκέπτες να συζητήσουν, να επανεκτιμήσουν τον κλάδο, να αναλύσουν οικονομικούς δείκτες αλλά και κοινωνικά θέματα, να συζητήσουν τις νέες τάσεις και τις εξελίξεις στον κλάδο. Όλα αυτά θα είναι διαθέσιμα στο: www.mido.com – Μείνεται συντονισμένοι!

Share with your friends