ZEISS: Η καινοτομία – κομμάτι του DNA μας.

Γράφει o Γεράσιμος Κούρτης,
Business Development Executive – Optometrist | Optoya New Vision αποκλειστικός αντιπρόσωπος Carl ZEISS σε Ελλάδα & Κύπρο

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, το παγκόσμιο πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για κατασκευή πολυεστιακών φακών και αντι-ανακλαστικών επιστρώσεων παραχωρήθηκε στη Zeiss. Με την εφεύρεση της free form τεχνολογίας, τη δεκαετία του ’80 & ’90, δύο από τους επιστήμονες μας Huff και Hansen, ανέπτυξαν τη μέθοδο για την εξατομίκευση των φακών, καθιστώντας το παγκόσμιο πρότυπο οπτικής βιομηχανίας μέχρι και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας ήμασταν οι πρώτοι που ενσωματώσαμε την τεχνολογία digital inside στον σχεδιασμό των φακών μας και παρουσιάσαμε τους πρώτους φακούς καθημερινής χρήσης καθιστώντας πιο ασφαλή την οδήγηση με τους Zeiss DriveSafe φακούς.
Επίσης, η τεχνολογία UVProtect έχει θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τη Zeiss, προσφέροντας απόλυτη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία ακριβώς όπως και ένας φακός ηλίου UV έως 400 nm σε όλους τους διαυγείς οργανικούς φακούς.
Ναι, είμαστε εμπνευσμένοι από τη δύναμη της πρωτοποριακής καινοτομίας και δίνουμε λύσεις στις πραγματικές ανάγκες των διοπτροφόρων.
Για αυτόν τον λόγο, μελετήσαμε το πιο επιτυχημένο καταναλωτικό προϊόν όλων των εποχών (το smartphone) ώστε να κατανοήσουμε την επίδρασή του στην οπτική μας συμπεριφορά και τις πραγματικές ανάγκες που έρχεται αντιμέτωπος κάθε διοπτροφόρος σήμερα.

ZEISS DuraVision® AntiVirus Platinum UV:
Μια επιπλέον «ασπίδα» προστασίας για όλες τις ηλικίες!

Η επίστρωση DuraVision AntiVirus Platinum UV είναι μια πρόσθετη προστασία που βελτιώνει τη συνολική υγιεινή του φακού μειώνοντας τον κίνδυνο επιβίωσης ιών και βακτηρίων στην επιφάνεια του φακού. Η νέα πρωτοποριακή επίστρωση περιέχει ενσωματωμένο αντιμικροβιακό άργυρο (ασήμι) εντός της δομής της επίστρωσης. Τα ιόντα αντιμικροβιακού αργύρου (Ag +) παρέχουν αποδεδειγμένη αντιική και αντιβακτηριακή αλληλεπίδραση στην επιφάνεια του φακού. Από τη στιγμή που εμφανίζεται η μόλυνση, η ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV αρχίζει να εξουδετερώνει ιούς και βακτήρια στην επιφάνεια του φακού. Είναι απόλυτα ασφαλής, αφού ο άργυρος (το ασήμι) ως αντιμικροβιακός παράγοντας, χρησιμοποιείται σήμερα σε πολλές εφαρμογές στην επιστήμη και την ιατρική.
Επιπλέον, η δράση του είναι καλά εδραιωμένη στα κοσμήματα και συνήθως συνιστάται για άτομα που ενδέχεται να έχουν αλλεργικές αντιδράσεις σε μεταλλικές ενώσεις όπως το νικέλιο.

Γιατί να επιλέξετε την επίστρωση ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV;

  1. Εξουδετερώνει το 99,9% των ιών & βακτηρίων
  2. Συμβάλλει στη βελτίωση της συνολικής υγιεινής των φακών
  3. Εξασφαλίζει απόλυτη UV προστασία, αξεπέραστη αντοχή και εύκολο καθαρισμό
  4. Είναι εντελώς διαυγής και δεν επηρεάζει χρωματικά την DuraVision Platinum UV

Η επίστρωση DuraVision® AntiVirus Platinum UV είναι διαθέσιμη σε όλες τις ειδικές κατασκευές οργανικών φακών, όπου διατίθεται και η επίστρωση DuraVision® Platinum.

ZEISS BlueGuard: Η νέα γενιά οφθαλμικών φακών που μπλοκάρει την μπλε ακτινοβολία

Το φως του ήλιου είναι η κύρια πηγή μπλε φωτός, όμως υπάρχουν και εσωτερικές πηγές, όπως οθόνες τηλεόρασης, smartphone, tablet, υπολογιστή, αλλά και λαμπτήρες LED, που εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες μπλε φωτός. Καθημερινά βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στο μπλε φως και παρ’ολο που οι έρευνες δείχνουν πως η μικρή έκθεση στη μπλε ακτινοβολία βοηθά στη ρύθμιση της μελατονίνης στον οργανισμό, δυστυχώς η υπερέκθεση συμβάλλει στην καταπόνηση των ματιών μας. Ο πονοκέφαλος, η θολή όραση ή τα ξηρά μάτια είναι όλα τα κοινά συμπτώματα της ψηφιακής καταπόνησης των ματιών (DES).

Εξαιρετική ισορροπία μεταξύ προστασίας, οπτικής άνεσης και αισθητικής.
Οι φακοί ZEISS BlueGuard:

  1. παρέχουν πλήρη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και αποκλείουν επιπλέον έως και το 40% του επιβλαβές μπλε φωτός.
  2. έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση της καταπόνησης των ματιών σε έναν ολοένα και περισσότερο ψηφιακό κόσμο.
  3. έχουν έως και 50% λιγότερες αντανακλάσεις ψηφιακού μπλε φωτός.
  4. είναι κατάλληλοι για όλες τις ηλικίες.

Οι μελέτες έδειξαν…

  • 70% αύξηση χρήσης smartphone
  • 2/3 ενήλικες που χρησιμοποιούν τακτικά ψηφιακές συσκευές αντιμετωπίζουν διάφορα συμπτώματα που σχετίζονται με την ψηφιακή καταπόνηση των ματιών
  • 8-10 υποστηρίζουν ότι είναι σημαντικό να προστατεύσουν τα μάτια τους από το μπλε φως.

Πώς λειτουργεί η επίστρωση BlueGuard;
Η πρωτοποριακή επίστρωση ZEISS BlueGuard είναι μέρος της χημικής σύνθεσης του υλικού φακού, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει έως και το 40% του επιβλαβές μπλε φωτός στο μήκος κύματος μεταξύ 400 και 455 nm. Βασισμένη στην αποδεδειγμένη τεχνολογία UVProtect, οι φακοί με την επίστρωση BlueGuard διασφαλίζουν επιπλέον πλήρη προστασία από την UV ακτινοβολία έως και 400 nm.

ZEISS DuraVision® BlueProtect UV:
Η πραγματική λύση στην καθημερινότητά μας!

Η DuraVision BlueProtect είναι μια πρωτοποριακή επίστρωση ειδικά σχεδιασμένη για άτομα που αφιερώνουν πολύ χρόνο μπροστά σε ψηφιακές συσκευές και εκτίθονται στο επιβλαβές μπλε φως.

Γιατί να επιλέξετε την επίστρωση ZEISS DuraVision BlueProtect:

  1. Προστατεύει απόλυτα από το επιβλαβές μπλε φως που εκπέμπεται από ηλεκτρονικές συσκευές μειώνοντας την μετάδοση του φωτός μεταξύ του εύρους 380-455nm.
  2. Μειώνει τα συμπτώματα οπτικής κόπωσης, ερεθισμένων ματιών και πονοκεφάλων.
  3. Κατασκευάζεται με ένα ολοκληρωμένο σύστημα 9 εξαιρετικών επιστρώσεων που εναποτίθενται με τη χρήση πυκνών ιόντων δημιουργώντας μια απόλυτα σκληρή και ανθεκτική επιφάνεια.
  4. Προσφέρει εξαιρετικά λιπόφοβες, υδρόφοβες και αντιστατικές ιδιότητες.

ZEISS DuraVision® DriveSafe UV:
Ασφαλής και ξεκούραστη οδήγηση.
Η εμπειρία της οδήγησης σε άλλο επίπεδο.

Οι οφθαλμικοί φακοί με την πρωτοποριακή επίστρωση ZEISS DriveSafe παρέχουν στους διοπτροφόρους μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την οδήγηση σε δύσκολες συνθήκες φωτός και καιρού, που οφείλονται σε αμυδρό φως, ομίχλη ή βροχή. Έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιούν την ασφάλεια και την άνεση για όσους φορούν γυαλιά κατά την οδήγηση αυτοκινήτου και προτείνονται και για καθημερινή χρήση. Όπως και η επίστρωση ZEISS DuraVision Platinum, οι φακοί με την επίστρωση DriveSafe είναι πολύ στιβαροί, ανθεκτικοί στη βρωμιά και καθαρίζονται εύκολα προσφέροντας άριστης ποιότητας αντι-ανακλαστικές ιδιότητες.

Εξαιρετικά οφέλη διοπτροφόρου:

  1. Καλύτερη όραση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού για ασφαλή και ξεκούραστη οδήγηση
  2. Μείωση του ενοχλητικού θάμβους που προκαλείται από τα φώτα ή τους προβολείς των διερχόμενων οχημάτων
  3. Απόλυτα σταθερή όραση σε όλες τις πιθανές αποστάσεις που αφορούν τον σύγχρονο οδηγό (πλαϊνοί καθρέφτες, όργανα ταμπλό, σηματοδότες κλπ)

Η ZEISS ενσωμάτωσε 3 νέες τεχνολογίες σε ένα προϊόν για καθημερινή χρήση, ασφαλή και ξεκούραστη οδήγηση.

1. Luminance Design Technology: με την τεχνολογία Luminance Design η κόρη του ματιού προσαρμόζεται καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
2. DuraVision DriveSafe Coating: με την επίστρωση DuraVision DriveSafe επιτυγχάνεται έως και 64% μείωση του ενοχλητικού θάμβους και των αντανακλάσεων από τα διερχόμενα οχήματα ή τα φώτα του δρόμου.
3. DriveSafe Technology: με την τεχνολογία DriveSafe διευρύνεται έως και 43% η μεσαία-κοντινή ζώνη καθιστώτας πιο άνετη η μετάβαση στα όργανα του αυτοκινήτου παρέχοντας επίσης μέχρι 14% μεγαλύτερο οπτικό πεδίο στη μακρινή ζώνη.

Η λύση της ZEISS:
Με τους πολυεστιακούς φακούς οι διοπτροφόροι μπορούν εύκολα και γρήγορα να εστιάσουν σε όλες τις αποστάσεις κατά την οδήγηση. Επιπλέον χάρη στον εξελιγμένο νέο DriveSafe φακό έχουμε καλύτερη διευρυμένη ζώνη και μειώνονται οι έντονες κινήσεις με το κεφάλι.

  • Δυναμική όραση για γρήγορη/εστιασμένη εναλλαγή της όρασης μεταξύ των οργάνων του αυτοκινήτου και καθρέφτες
  • Κοντινή ζώνη προβολής ιδανική για καθημερινές δραστηριότητες
  • 43% επιπλέον διευρυμένη μεσαία-κοντινή ζώνη για ευκολότερη εναλλαγή μεταξύ ταμπλό και καθρέφτες
  • 14% επιπλέον μακρινή ζώνη παρέχοντας μεγαλύτερο οπτικό πεδίο
Share with your friends
Previous Post

ΝΕΟ ACUVUE® RevitaLens

Next Post

EPOS