Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Θοδωρής Τσάτσος τραγούδησαν μαζί, για το Διαβάζω για τους Άλλους!

Την Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι δύο συναυλίες στο σκοτάδι, με τίτλο «Μαζί στο φως» με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τον Θοδωρή Τσάτσο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Όσοι είχαν την τύχη να παραβρεθούν στις δύο αυτές μουσικές βραδιές, βίωσαν μια μουσική εμπειρία πρωτόγνωρη, εστιασμένη αποκλειστικά στις νότες και τα λόγια των καλλιτεχνών.
«Η συναυλία ήταν συγκλονιστική, ήταν κάτι πρωτόγνωρο και ανεπανάληπτο. Θεωρώ πως κάθε άνθρωπος πρέπει αν ζήσει αυτή την εμπειρία γιατί αντιλαμβάνεσαι τα πάντα αλλιώς. Ήταν μια συναυλία, άκρως συγκινητική και θεωρώ ότι με βοήθησε να προσεγγίσω λιγάκι το πως θα ήταν να ακούς χωρίς να βλέπεις» Δ.Μ, μαρτυρία εθελόντριας του Διαβάζω για τους ‘Άλλους.
Το εγχείρημα διοργανώθηκε από την ΑΜΚΕ «Σπουδαία events» και είχε ως στόχο, την οικονομική υποστήριξη του εθελοντικού οργανισμού «Διαβάζω για τους άλλους»! Ο οργανισμός «Διαβάζω για τους άλλους» , με όραμα την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης, στην γνώση και την λογοτεχνία, ηχογραφεί ακουστικά βιβλία για τα άτομα με οπτική αναπηρία. Μέσα από την ενεργή υποστήριξη των εθελοντών και τις δωρεές του κόσμου που συμπορέυεται με το όραμα της ισότιμης πρόσβασης, καταφέρνει να ηχογραφεί τόσο λογοτεχνικά βιβλία για άτομα με οπτική αναπηρία αλλά και επιστημονικά έτσι ώστε οι τυφλοί φοιτητές να κατορθώσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Τα βιβλία, τα καταθέτει στις δύο βιβλιοθήκες για εντυποανάπηρα άτομα, Όμηρος και Amelib, όπου οι τυφλοί χρήστες έχουν δωρεάν πρόσβαση.
Το Διαβάζω για τους Άλλους, είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, πίστη στο όραμα της ισότιμης πρόσβασης και με ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών παραμένει ένας σταθερός οργανισμός στις αξίες του, έχοντας καταφέρει να ηχογραφήσει μέχρι σήμερα 168 ακουστικά βιβλία. Τα βιβλία, δεν θα είχαν καταφέρει να ηχογραφηθούν φυσικά αν δεν υπήρχε, μαζί με το δίκτυο εθελοντών, η υποστήριξη του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια. Στήριξε και εσύ το Διαβάζω για τους Άλλους, κάνοντας μια δωρεά https://www.giatousallous.org/

Share with your friends
Previous Post

Stand Gema Hydraclair

Next Post

ΟΣΔΕΛ | Καμπάνια για την ενίσχυση του Τύπου