For Art’s Sake

Ξεκινώντας το 2016 η For Art’s Sake αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο ιδιαίτερες εταιρείες που προέρχονται από το Λονδίνο. Ξεχωρίζοντας για τα έντονα σχέδια, τις λεπτομέρειες, τη πολυτελή εμφάνιση και υλικά, η εταιρεία φροντίζει εκτός από τα προϊόντα της, να εφαρμόζει το στύλ της στις συσκευασίες της καθώς και στο ύφος του καταστήματός της.

Castle Black MX1
Montage - Red - TA2
Ornate TB3
FridaMask-Rose-FK-A3

Το ζευγάρι και δημιουργοί, Γιάννης και Xiwen πήραν την έμπνευσή τους για την For Art’s Sake κατά τη διάρκεια διακοπών τους στην Ελλάδα όπου δε μπορούσαν να βρούν το κατάλληλο ζευγάρι γυαλιών που να συνδυάζει στύλ και προνομιακή τιμή. Αυτό το περιστατικό στάθηκε η αφορμή ώστε να αποφασίσουν να δημιουργήσουν ένα brand που θα συνδυάζει πολυτέλεια, μοναδικά χειροποίητα designs και ποιότητα, σε ανταγωνιστικές τιμές. Έπειτα από λεπτομερή σχεδιασμό η εταιρεία συνεχίζει δυναμικά εδώ και έξι χρόνια.

Τα For Art’s Sake μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημά τους στο Covent Garden, καθώς και σε πάνω από 1.400 από τους καλύτερους οπτικούς και πολυκαταστήματα στο κόσμο. Από το Net – A – Porter, Μέχρι το Harvey Nichols, το Saks Fifth Avenue και το Neiman Marcus.

Η Creative Director Xiwen βρέθηκε στη λίστα Forbes’ 30 Under 30 για το 2019, συνιφάζοντας το όνομα For Art’s Sake με μια εταιρεία με μεγάλη απήχηση τόσο στα social media, όσο και σε διασημότητες.
Η σημασία στη κάθε λεπτομέρεια είναι ο βασικός στόχος της εταιρείας και αυτό το αποδεικνύει επιτυχώς τόσο στη ποιότητα των υλικών, όσο και στη διαδικασία παραγωγής.

“Ήθελα να δημιουργήσω γυαλιά διαφορετικά από ο,τιδήποτε είχα δεί, έτσι σχεδιάζω κάθε ζευγάρι σαν ένα μικρό έργο τέχνης, πάντα ευχάριστο, όμορφο και ξεχωριστό.
Στη For Art’s Sake τίποτα δεν είναι κοινότυπο. “

Xiwen Zhang Makridis

Dion Green OP434
Wonderland - Rose - JS7
FridaBrush-Brown-FK-C2
Stella Two Black OP511

Οι φακοί των προϊόντων είναι κατασκευασμένοι από νάιλον, 100% προστατευτικοί απο την υπεριώδη ακτινοβολία, εξαιρετικά ελαφριοί, αλλά ταυτόχρονα συμπαγείς και προστατευτικοί. Αυτό εξάλλου φαίνεται και στη χρήση αντιανακλαστικής επίστρωσης που χρησιμοποιούμε για να εξουδετερώσουμε το φώς που προέρχεται από το πίσω μέρος των γυαλιών και αντικατοπτρίζεται στο μάτι, με αποτέλεσμα μειωμένη λάμψη, βέλτιστη άνεση και ποιότητα.
Όλοι οι συνταγογραφούμενοι και μη συνταγογραφούμενοι φακοί μας διαθέτουν blue-light filter που προστατεύει το μάτι από το ζημιογόνο μπλέ φώς που προέρχεται από τις οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Αυτό έχει αποδειχτεί ότι βοηθά στη μείωση της καταπόνησης των ματιών από τα ψηφιακά μέσα, ώστε να μην αισθανόμαστε κούραση, αλλά ταυτόχρονα αυξάνονται και τα επίπεδα μελατονίνης για ένα πιο υγιές επίπεδο ύπνου.
Τα ογκώδη σχέδια, καθώς και οι παιχνιδιάρικες πινελιές των γυαλιών είναι το σήμα κατατεθέν της εταιρείας, όπως οι πέρλες, οι φακοί σε έντονα χρώματα και οι ιδιαίτεροι ιριδισμοί των acetate στοιχείων.
Όλα τα σχέδια είναι χειροποίητα και χρησιμοποιούνται τα καλύτερα υλικά. Ανοξείδωτο ατσάλι που επιχρυσώνεται με χρυσό μέχρι 18 Καράτια ή Παλλάδιο. Έπειτα τα ζευγάρια βερνικώνονται στο χέρι ώστε να εξασφαλιστεί ένα πολυτελές και ανθεκτικό τελείωμα. Σε αντίθεση με τις περισσότερες εταιρείες που χρησιμοποιούν σιλικονούχα ή πλαστικά nosepads, η εταιρεία χρησιμοποιεί νεφρίτη, ένα περιζήτητο κρύσταλλο που ανακουφίζει το δέρμα, έχει ευεργετικές ιδιότητες και το σημαντικότερο, δεν αφαιρεί το make up δημιουργώντας διχρωμίες στο δέρμα, ενώ είναι 100% ρυθμιζόμενα με σκοπό να ταιριάζουν τέλεια στο πρόσωπο.
Το acetate που χρησιμοποιούμε είναι φυτικής προέλευσης, σκαλισμένο στο χέρι, φιλικό πρός το περιβάλλον και ταυτόχρονα εύκαμπτο, κάτι που μας επιτρέπει να το προσαρμόζουμε εύκολα στο επιθυμητό σχήμα για μια άνετη χρήση.

FKxFAS-Rose-FK-B4

Οι θήκες μας είναι κατασκευασμένες από μαλακό PU δέρμα και έρχονται πάντα μέσα σε ένα βελουτέ γαλάζιο κουτί εμπνευσμένο από κοσμηματοθήκη. Η θήκη μορεί να χρησιμοποιηθεί ως τσάντα αφού περιέχει αποθηκευτικό χώρο για προσωπικά αντικείμενα (κάρτες, ταυτότητα, χρήματα) καθώς και δύο μικρούς κρίκους στους οποίους μπορεί να μπεί αλυσίδα και να φορεθεί είτε χιαστί, είτε στον ώμο.
Φυτεύουμε ένα δέντρο με τη ΜΚΟ Trees For The Future με κάθε πώληση ενός ζευγαριού γυαλιών ηλίου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στις αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου να αποκαταστήσουν το περιβάλλον τους, να καλλιεργήσουν περισσότερα τρόφιμα και να χτίσουν ένα βιώσιμο μέλλον.
Με υπευθυνότητα και προσοχή στην κατάσταση και ποιότητα κάθε ζευγαριού γυαλιών που παράγουμε, δίνουμε σημασία στην ευχαρίστηση των πελατών μας, παρέχοντάς τους εγγύηση ενός χρόνου και άμεση δωρεάν αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης.

Η τελευταία μας συνεργασία με το trademark της Frida Kahlo θα διαρκέσει 2 χρόνια αποκλειστικής άδειας του προϊόντος και αποτελεί μια ωδή στην εκκεντρική καλλιτέχνη που τα έργα της γεμάτα ελευθερία έκφρασης, μοναδικότητας και ανεξαρτησίας ενέπνευσαν και εμπνέουν τη σύγχρονη γυναίκα.
Ένα ακόμα προϊόν που λανσάρουμε είναι οι αλυσίδες γυαλιών που μπορούν να μετατραπούν όλες σε κοσμήματα. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι και πάλι επιχρυσωμένο ανοξείδωτο ατσάλι 18 καρατίων, Παλλάδιο και μαργαριτάρια γλυκού νερού. Μετά από έρευνα μεταξύ των πελατών μας διαπιστώσαμε ότι είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που αυξάνει τις πιθανότητες μεγαλύτερων και πιο επετυχημένων πωλήσεων, λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισής τους και της πολυχρηστικότητάς τους.
Πάντα φροντίζουμε να κοσμούμε τα καταστήματα των συνεργατών μας με το πιο ιδιαίτερο διαφημιστικό υλικό δωρεάν, ενώ τους προμυθεύουμε και με ανταλλακτικά σε περίπτωση κάποιας παράπλευρης απώλειας.
Τέλος διατηρούμε γραφεία εντός της ευρωπαϊκής ένωσης ώστε να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας. Διατηρούμε γραφεία τόσο στην Ολλανδία όσο και στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Κατερίνη από και όπου κατάγεται ο director μας Γιάννης Μακρίδης.
Η ομάδα μας είναι στη διάθεσή σας όποτε το χρειαστείτε.

Share with your friends
Tags: