L.A. EYEWORKS: Uncensored Visions

Ως δήλωση των προθέσεών της, η l.a.Eyeworks ξεκίνησε τη νέα χρονιά με τα αποκαλυπτήρια της αφίσας που σχεδίασε ο καλλιτέχνης Mark Allen. Διαθέτοντας δυναμικά μοτίβα, με χρώμα και εναλλαγές στην προοπτική, το έργο τιτλοφορείται με τη συνθηματική φράση STOP LOOKING / START SEEING
(Σταματήστε να κοιτάζετε / Αρχίστε να βλέπετε)

«Είναι μια ενέργεια για να εξάψει τη φαντασία», σημειώνει ο συνιδρυτής – σχεδιαστής της l.a.Eyeworks, κ. Gai Gherardi. Για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, η l.a.Eyeworks παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα σχέδια σε γυαλιά οράσεως και μια σειρά από πέντε γυαλιά ηλίου, όλα κατασκευασμένα με καλλιτεχνική έμπνευση. Αποτελούν ένα μείγμα από πρωτότυπες σιλουέτες, μια πολύπλευρη επίδειξη χειροτεχνίας που παρουσιάζεται με καθαρές άκρες, περιπετειώδη γεωμετρία και απαλά στρογγυλεμένους όγκους

Πιστοί στον γενετικό κώδικα της l.a.Eyeworks, ο τόνος, η ένταση και η σχεδίαση κατέχουν κυρίαρχους ρόλους στην κατασκευή και την αντίληψη των σχεδίων. Παρόλο που αρκετά σχέδια της συλλογής χρησιμοποιούν φαινομενικά μεγάλες γραφικές γραμμές και αρχιτεκτονικές πινελιές, τα σχήματα έχουν αποδοθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αγκαλιάζουν αντί να κατακλύζουν το πρόσωπο – αποτελούν περισσότερο ένα άνετο αγκάλιασμα παρά μια επιβλητική υπερκατασκευή.

Όσο ευρεία και αν είναι η συλλογή, υποστηρίζει ολοκάθαρα την ιδέα ότι τα γυαλιά δεν είναι μόνο ένας υποστηρικτής της φυσικής εμφάνισης, αλλά και ένας «αγωγός» για την αφύπνιση της δημιουργικότητας και της πρωτοτυπίας του χρήστη. Για το σκοπό αυτό, η συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι συνοδεύεται από μια σειρά έργων με γνώμονα τους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νέων σχεδίων από πανιά καθαρισμού, σχεδιασμένων από καλλιτέχνες της l.a.Eyeworks.

Αυτή η νέα σειρά περιλαμβάνει ένα ρόστερ από καλλιτέχνες από διαφορετικές γενιές, με έδρα το Λος Άντζελες, όπως οι: Gabriela Ruiz, Marc Pally, Karen Carson και Edgar Arceneaux. Ο Ruiz ανέλαβε έναν πρόσθετο καλλιτεχνικό ρόλο, δημιουργώντας τα χρωματιστά, ατμοσφαιρικά ονειρικά τοπία που χρησιμεύουν ως σκηνικά για την καμπάνια πορτρέτων αυτής της σεζόν και τον ισχυρό υπότιτλό της: UNCENSORED VISIONS (Όραμα χωρίς Λογοκρισία).

Share with your friends
Tags:
Previous Post

CE#6: Καινοτομία & Δημιουργικότητα

Next Post

We are Normal, we are Woodys!