ALEXIS MABILLE: Πρόεδρος των Βραβείων Silmo d’Or 2024

Γεννημένος στη Λυών, ο Alexis Mabille εκδηλώνει το πάθος του για τη μόδα από πολύ μικρή ηλικία. Tο 1997 αποφοιτά από τη Chambre syndicale de la Haute couture και ξεκινά αμέσως να συνεργάζεται με μεγάλους παριζιάνικους οίκους. Το 2005, ιδρύει το δικό του brand, το οποίο συνδυάζει την παράδοση του ενδύματος, ένα ορισμένο σεξ απίλ και τη δυναμική της εποχής μας.

Παραβιάζοντας τους κανόνες, ανατρέποντας τις σιλουέτες, συνδυάζοντας τις εποχές… ο Alexis Mabille καλλιεργεί ένα παιχνιδιάρικο πνεύμα δημιουργώντας μια ελαφριά και κομψή γκαρνταρόμπα. Δίνει νέα πνοή στο παπιγιόν, αναγάγοντάς το σε εμβληματικό του σύμβολο, ενώ στη συνέχεια αναπτύσσει σειρές prêt-à-porter για γυναίκες και άνδρες, αξεσουάρ και ραπτική. Από το 2012 φιγουράρει στο επίσημο ημερολόγιο της Υψηλής Ραπτικής.

Λάτρης πολλών καλλιτεχνικών εκφράσεων, ο Alexis Mabille δεν περιορίζεται στο ένδυμα. Γρήγορα, λοιπόν, ασχολείται και με άλλους δημιουργικούς τομείς, όπως αυτόν της εσωτερικής διακόσμησης, μέσω του γραφείου του Beau Bow. H οπτική του για το art of living αποτυπώνεται σε ιδιωτικά διαμερίσματα, εστιατόρια και άλλους χώρους διασκέδασης (πρόσφατα υπέγραψε τη νέα διακόσμηση του Lido στο Παρίσι). Από το 2021, σχεδιάζει ακόμη και έπιπλα σε περιορισμένη έκδοση.

Για τον Alexis Mabille, το περιβάλλον ενός ατόμου στο σύνολό του, συμβάλλει καθοριστικά στην ευημερία του. Όπως το ρούχο πρέπει να αναδεικνύει το σώμα αλλά και να είναι άνετο, όπως ένας εσωτερικός χώρος πρέπει να εκφράζει την προσωπικότητα του οικοδεσπότη του αλλά και να είναι προσαρμοσμένο στον τρόπο ζωής του, έτσι και ένα ζευγάρι γυαλιά πρέπει να τονίζει τον χαρακτήρα του ατόμου που τα φοράει, αλλά ταυτόχρονα να είναι λειτουργικά και ανθεκτικά. Με την πολυετή εμπειρία του στο σχέδιο και την δημιουργική του οπτική, ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των Silmo d’Or 2024, θα προσφέρει αναμφίβολα μια πολύτιμη ματιά σε αυτό το καθημερινό αντικείμενο το οποίο για να αναδειχθεί αρκεί ένα σχήμα, ένα υλικό ή μια καινοτομία.

Ραντεβού στη SILMO Paris, από 20 έως 23 Σεπτεμβρίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte!

.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ PSGREDIG
Share with your friends
Tags: