Διαγωνισμός DESIGN OPTIQUE 2024: Ανακαλύψτε τους υποψηφίους

Αναδεικνύοντας την τεχνογνωσία, προάγοντας τον κλάδο, ενθαρρύνοντας την καινοτομία: η SILMO προωθεί επίσης τα ταλέντα του αύριο με τον Διαγωνισμό Design Optique. Η τρίτη έκδοση αυτού του διαγωνισμού, η οποία απευθύνεται σε φοιτητές σχολών σχεδίου από όλο τον κόσμο, επικεντρώνεται στα γυαλιά που, πέρα από τη διόρθωση και την προστασία της όρασης, εξερευνούν νέες λειτουργίες και νέες χρήσεις.

Η κριτική επιτροπή, με πρόεδρο τον Olivier JAULT και αποτελούμενη από επαγγελματίες του κλάδου των οπτικών και του design, συνεδρίασε στις αρχές Ιουλίου προκειμένου να αξιολογήσει τα έργα που έλαβε από τις διάφορες σχολές σχεδίου και να επιλέξει τις πιο σχετικές συμμετοχές με το θέμα.

Φημισμένος σχεδιαστής παπουτσιών, ο Olivier Jault διείσδυσε στο χώρο της μόδας και των αξεσουάρ αφού πέρασε τον διαγωνισμό της École Supérieure des Arts Appliqués Duperré. Με ένα πτυχίο στις εφαρμοσμένες τέχνες, παρουσίασε την πρώτη του συλλογή παπουτσιών. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με πολλούς διάσημους οίκους, μεταξύ άλλων τους Martin Margiela, Alexander McQueen στη Givenchy, Tom Ford στη Saint-Laurent, J.M. Weston, Repetto, Jean Paul Gaultier . Παθιασμένος με τα παπούτσια, ο Olivier Jault είναι επίσης συν- επιμελητής της έκθεσης «Jean-Paul Gaultier για τον Stéphane Kélian: Roman d’une rencontre» στο Μουσείο Παπουτσιών της Romans-sur-Isère, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2024.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής εξέτασαν τα έργα λαμβάνοντας υπόψη τη δημιουργικότητα και την καινοτομία του σχεδιασμού, της χρήσης και της λειτουργίας του προτεινόμενου προϊόντος στο πλαίσιο του θέματος. Η εφικτότητα του έργου, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός πρωτοτύπου με εκτύπωση 3D, αξιολογήθηκε επίσης. Η κριτική επιτροπή θα συνεδριάσει στα πλαίσιο της SILMO το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου για να επιλέξει τον νικητή μεταξύ των υποψηφίων έργων:

DISTROAL από τον Thomas Deneufbourg – Ecole de Design Nantes Atlantique
Γυαλιά ως αξεσουάρ υποστήριξης για χρήστες με ειδικές ανάγκες, ιδίως άτομα με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού (TSA) και αγχώδεις διαταραχές. Το Distroal σημαίνει «καταπραϋντικό» στα βρετονικά.

LUCID από την Perrine Payen – Rubika
Τα «ξεχασμένα αντικείμενα» όπως το ρολόι τσέπης ή το μονόκλ επαναχρησιμοποιούνται και αποκτούν νέα ζωή μεταμορφωμένα σε κομψούς φακούς ανάγνωσης.

RHOÉ από τον Theo Vanpoperynghe – ISD Rubika
Μια πρωτότυπη και design συσκευή για την αντιμετώπιση της οπτικής κόπωσης.

SOUND SIGHT από τον Nolan GUENOT – Ecole Supérieur De Design Troyes
Γυαλιά με οστική αγωγιμότητα, μια δοκιμασμένη τεχνολογία, επανεφευρεμένη εδώ με μια εναέρια αισθητική.

SPECTAPOP από την Camille GRAND – ISD Rubika
Γυαλιά με παιχνιδιάρικο και ασυμβίβαστο σχέδιο, pro-paparazzi, για παιχνίδια κρυφτού.

VIEWPROJECT από την Amélie MEERSSEMAN – L’école de design Nantes Atlantique
Καινοτόμα και design γυαλιά προστασίας, σχεδιασμένα ως «υπεργυαλιά» για όσους φορούν διορθωτικά γυαλιά.

Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε αυτά τα καινοτόμα έργα κατά τη διάρκεια της SILMO Paris και να γιορτάσουμε μαζί τα ταλέντα του αύριο στον τομέα του σχεδιασμού οπτικών.

Η SILMO Paris 2024 υπόσχεται να είναι ένα σημαντικό γεγονός για ολόκληρο τον κλάδο της οπτικής, συνδυάζοντας καινοτομία, σκέψη και ανταλλαγές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του αύριο.

Ραντεβού στη SILMO Paris, από 20 έως 23 Σεπτεμβρίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte!

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ PSGREDIG
Share with your friends
Tags: