Εαρινή Συνάντηση

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΦ.Ε.Δ.Ε.Π)

Η Οφθαλμολογική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (ΟΦ.Ε.Δ.Ε.Π) σας προσκαλεί με ιδιαίτερη χαρά στην Εαρινή Συνάντηση που θα λάβει χώρα το Σάββατο στις 28 Απριλίου, στα Ιωάννινα στο Ξενοδοχείο “Du Lac”.

Διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα της Οφθαλμολογίας με θέματα χρήσιμα για όλους μας στην καθημερινή κλινική πράξη όπως, στραβισμός, γλαύκωμα, χειρουργική του καταρράκτη, παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, οφθαλμικές λοιμώξεις και χειρουργική διόρθωση της πρεσβυωπίας με έμφαση στις νέες απόψεις στη διάγνωση και αντιμετώπιση των οφθαλμικών παθήσεων.

Η διοργάνωση της ημερίδας γίνεται με την πολύτιμη συνδρομή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε χρήσιμες απόψεις επί επιστημονικού επιπέδου με την ενεργό συμμετοχή όλων των συνέδρων.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς
Χρήστος Καλογερόπουλος,
Καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
και Πρόεδρος της ΟΦ.Ε.Δ.Ε.Π

Λίγα λόγια για την ΟΦ.Ε.Δ.Ε.Π.

Η ΟΦ.Ε.Δ.Ε.Π., ιδρύθηκε επίσημα το 1984 μετά από πρωτοβουλία των Οφθαλμολογικών Κλινικών των Πανεπιστημίων Πατρών και Ιωαννίνων, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 1983. Ο κύριος σκοπός της δημιουργίας της Οφθαλμολογικής αυτής Εταιρείας είναι η συμβολή στην Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση των Οφθαλμιάτρων μιας εκτεταμένης γεωγραφικής περιοχής της χώρας μας, που περιλαμβάνει την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, τα νησιά του Ιονίου Πελάγους και την Πελοπόννησο.
Έκτοτε στα πλαίσια της επίτευξης αυτού του σκοπού διενεργούνται 2 Συνέδρια της ΟΦ.Ε.Δ.Ε.Π. κατ’ έτος, υπό μορφή ημερίδας ή διημερίδας (μία Φθινοπωρινή Συνάντηση που διοργανώνεται με την συνεργασία της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής της Πάτρας και μία Εαρινή Συνάντηση που διοργανώνεται με την συνεργασία της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής των Ιωαννίνων.
Οι Επιστημονικές αυτές συναντήσεις περιλαμβάνουν παρουσίαση θεμάτων που απασχολούν στην καθημερινή κλινική πράξη τους Οφθαλμιάτρους της περιοχής αλλά και την παρουσίαση των εξελίξεων στην Οφθαλμολογία με διαλέξεις από έγκριτους ομιλητές, καθώς και με στρογγυλές τράπεζες και κλινικά φροντιστήρια. Επίσης δίνεται η ευκαιρία σε νέους συναδέλφους να παρουσιάσουν με ανακοινώσεις το κλινικό και ερευνητικό τους έργο.
Η ΟΦ.Ε.Δ.ΕΠ . τέλος είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Οφθαλμολογικών Εταιρειών (Ο.Ε.Ο.Ε) και συμμετέχει με αντιπρόσωπο στα συμβούλια της Ο.Ε.Ο.Ε που είναι θεσμικό όργανο της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Κοινότητας.

Share with your friends
Tags:
Previous Post

Vision Training Institute

Next Post

Γνωρίζουμε την Eλληνική Ακαδημία Οπτομετρίας