Zeus+Δione welcomes the sun in the Winter Wonderland!

Γράφει η Νατάσσα Κωστάκη, editor EYE magazine

Το ΕΥΕ magazine παρευρέθηκε στις 4 Δεκεμβρίου στην παρουσίαση της νέας συλλογής γυαλιών ηλίου της Zeus+Δione στο Κολωνάκι και απαθανάτισε τα υψηλής ποιότητας, περίτεχνα, χειροποίητα και καλαίσθητα σχέδια της εταιρίας!

Έναρξη συνεργασίας της Νέα Οπτική Α.Ε. με την Zeus+Δione 

Η Zeus+Δione φέρνει την άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα λανσάροντας μία ολοκληρωμένη συλλογή γυαλιών ηλίου και οράσεως μέσα από το πρίσμα των ιδιαίτερων δημιουργιών της. Πιστή στην παράδοση της χειροποίητης διαδικασίας, τα μοντέλα της Zeus+Δione παράγονται στο μοναδικό ελληνικό εργοστάσιο κατασκευής γυαλιών ηλίου και οράσεως από έμπειρους τεχνίτες και άριστες πρώτες ύλες. Σημαντική επιτυχία του νέου αυτού εγχειρήματος είναι η χρησιμοποίηση φακών ‘Carl Zeiss’, που θεωρούνται οι καλύτεροι στον κόσμο και η συλλογή γυαλιών φέρει το Official Certificate της εταιρίας ZEISS.

Η έμπνευση της σειράς γυαλιών Archetypon αντλήθηκε για ακόμη μια φορά από την ιστορία μας και τη «θεωρία των ιδεών» του Πλάτωνα. Τα γυαλιά εδώ παίρνουν το ρόλο των παραθύρων μεταξύ των δύο κόσμων. Ο αισθητός κόσμος, ο οποίος μεταβάλλεται, και ο νοητός που μένει αναλλοίωτος. Η επιλογή της οπτικής γωνίας που θέλει ο καθένας από εμάς να βλέπει τα πράγματα και τον κόσμο γενικότερα είναι πάντα προσωπικός… αρκεί να είναι μέσα από τα γυαλιά της συλλογής Archetypon της Zeus+Δione.  

Λίγα λόγια για την εταιρία

H Zeus+Δione είναι μία συλλογή από χειροποίητα, υψηλής ποιότητας οπτικά προϊόντα. Κατασκευαστές, μικρά εργαστήρια, καλλιτέχνες και σχεδιαστές από όλη τη χώρα, μεταφράζουν την ελληνική κληρονομιά και την παράδοση σε μόδα και αντικείμενα lifestyle! Εκτός από τον συμβολισμό, οι lifestyle συλλογές της Zeus+Dione’s επηρεάζονται από τη μίνιμαλ δομή, τη γεωμετρία και την ακρίβεια, στοιχεία που συναντώνται στην κλασική ελληνική αρχιτεκτονική και το design. Η σχεδιαστική έμπνευση που προήλθε από τα δωρικά στοιχεία αφορά στις καθαρές γραμμές, διακοσμημένες με σύνθετες λεπτομέρειες και σικ μοτίβα που απορρέουν από τα γεωμετρικά σχήματα.

Η Zeus+Δione εκμεταλλευόμενη την πλούσια κληρονομιά από τη μυθολογία και το συμβολισμό, υπερβαίνει την κλασική αντίληψη που επικρατεί για τις έννοιες του στιλ και του design. Το όνομα της εταιρίας προήλθε από τους γονείς της Αρχαίας Θεάς της αγάπης, της ομορφιάς και της νεότητας, γι’ αυτό και το brand χαρακτηρίζεται από τη μοναδική ερμηνεία του μύθου και της παράδοσης. Καθώς ποικίλες μορφές της αρχαίας κουλτούρας επηρεάζουν το σχεδιασμό κάθε νέας συλλογής, το ελληνικό γράμμα Δ κυριαρχεί, αντικατοπτρίζοντας την πνευματικότητα, την αρμονία και τη δημιουργικότητα.

Μέσω της δημιουργικότητας, του σχεδιασμού και της κουλτούρας ως πυρήνα, η Zeus+Δione γεννήθηκε από το πάθος της να επαναφέρει και να επαναπροσδιορίσει την εξαιρετική τέχνη που ακολουθούν οι τοπικοί τεχνίτες σε όλη την Ελλάδα, κατασκευάζοντας μοναδικά κομμάτια υψηλής ποιότητας που υπερβαίνουν την παράδοση και ακολουθούν τη μόδα. Κάθε σχέδιο από κάθε συλλογή της Zeus+Δione είναι καινοτόμο, αλλά ταυτόχρονα κλασικό, σύγχρονο, αλλά ταυτόχρονα διαχρονικό, συλλαμβάνοντας ένα νέο lifestyle που απευθύνεται σε όσους αναζητούν κάτι σπάνιο!

Share with your friends
Tags: