Τhe Significance of Avant-garde!

Έχοντας ως οδηγό τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν στον τομέα του eyewear το 2019, φιλοξενούμε ένα εκτενές αφιέρωμα στην τάση avant-garde, δηλαδή, την ελευθερία της έκφρασης των σχεδιαστών στον κλάδο των οπτικών. Πρόκειται για μία τάση που έγινε το σύμβολο της εξέλιξης, του πειραματισμού και της καινοτομίας! Αποτελεί το τελευταίο σκαλοπάτι στο χώρο της μόδας, ένας χώρος αποκλειστικά δημιουργικός, χωρίς όρια και περιορισμούς, με δημιουργίες εμπνευσμένες από τα πιο πολύχρωμα όνειρα… γιατί η μόνη αρχή της avant-garde είναι η ελευθερία της έκφρασης!

Το Μάιο του 1863 στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Le Salon des Refusés, της πρώτης έκθεσης από έργα τέχνης τα οποία είχαν απορριφθεί από την επιτροπή κριτών του Paris Salon και της Académie des Beaux-Arts. Ήταν η πρώτη φορά στην Ιστορία που ο όρος Avant-garde χρησιμοποιήθηκε για να χαρακτηρίσει την τέχνη και επεσήμανε την αρχή της πολιτισμικής επανάστασης.
Στην πραγματικότητα, ο Γάλλος πολιτικός συγγραφέας Henri de Saint-Simon ήταν ο πρώτος που εισήγαγε τον όρο, δηλώνοντας ότι οι καλλιτέχνες υπηρετώντας την Avant-garde, έχουν τη δύναμη να διαμορφώνουν, να επηρεάζουν, να εξελίσσουν και να αφυπνίζουν το κοινωνικό σύνολο.
Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν ξεκάθαρος ο ορισμός του τι σήμαινε το να κάνεις κάτι πρωτοποριακό, δηλαδή κάτι προχωρημένο για την εποχή σου, ή ποιος θα ήταν εκείνος που θα επιβεβαίωνε, έκρινε το καινοτόμο και το επαναστατικό. Έτσι, ο όρος Αvant-garde υιοθετήθηκε ως ένα επίθετο που χαρακτήρισε όσους ανακάλυπταν νέες τεχνικές ή εκείνους που παρουσίαζαν κάτι το οποίο δεν είχε κάνει κάποιος ξανά στο παρελθόν.
Οι Αvant-garde εκθέσεις και εκδηλώσεις προσέλκυαν χιλιάδες επισκέπτες και οι καλλιτέχνες που υιοθέτησαν την τάση επηρέασαν καλλιτεχνικά έναν ολόκληρο αιώνα.

Η Αvant-garde, σήμερα, αντιπροσωπεύει μία ώθηση των ορίων αυτού που θεωρείται ως νόρμα ή status quo, κυρίως στην πολιτιστική σφαίρα. Η έννοια της ύπαρξης της συγκεκριμένης τάσης, θεωρείται από κάποιους ότι είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του μοντερνισμού, ως διακριτού από τον μεταμοντερνισμό και πολλοί καλλιτέχνες και σχεδιαστές έχουν εμπνευστεί από αυτή την τάση, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους, αυτοσχεδιάζοντας με αυθεντική και πρωτοποριακή σκέψη.
Η Αvant-garde αποτελεί το τελευταίο σκαλοπάτι στο χώρο της μόδας, ένας χώρος αποκλειστικά δημιουργικός, χωρίς όρια και περιορισμούς, με δημιουργίες εμπνευσμένες από τα πιο πολύχρωμα όνειρα, αλλά ακόμη και από τους χειρότερους εφιάλτες του δημιουργού, γιατί η μόνη αρχή της Αvant-garde είναι η ελευθερία της έκφρασης. Η Avant-garde δεν προσδιορίζει μόνο τη μόδα, αποτελεί κυρίως ένα καλλιτεχνικό κίνημα που ταυτίζεται με καθετί τολμηρό, στο οποίο και αποδίδεται κάθε πρωτοποριακή ή και πειραματική ιδέα ή εφαρμογή σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας. Πολλές από τις δημιουργίες της Avant-garde αποτελούν μουσειακά εκθέματα και φυσικά βρίσκονται πέρα από τη σφαίρα των τάσεων ανά σεζόν!

Kaleos Eyehunters

The world through a pair of Kaleos glasses looks endless…

Η προσωποποίηση της μόδας, του καινοτόμου σχεδιασμού, της ποιότητας και του πάθους για ζωή! Εκφράζει το σύγχρονο eyewear, συνδυάζοντας το στιλ, την πολυτέλεια και τη δημιουργία, στοιχεία τα οποία εξασφαλίζουν την πολύχρονη εμπειρία και επιτυχία της. Ο τρόπος με τον οποίο μεταμορφώνονται οι άντρες και οι γυναίκες που επιλέγουν τις συλλογές γυαλιών της Kaleos Eyehunters αποτελεί και τη φιλοσοφία της, οπότε ο χώρος της μόδας είναι αναπόσπαστο κομμάτι και οδηγός κάθε σχεδίου. Η διαφορετικότητα, η κομψότητα, η ποικιλία σχεδίων και υλικών, καθώς και η ποιότητα χαρακτηρίζουν το πολυτελές brand, που μέσα από τις συλλογές του στοχεύει στην αποκλειστικότητα.
Η Κaleos Eyehunters απευθύνει τους μοναδικούς σκελετούς της στις δυναμικές γυναίκες και τους απαιτητικούς άντρες που έχουν ως πρωταρχικό κριτήριο την πολυτέλεια, νιώθοντας άνετοι, κομψοί και με πολλή αυτοπεποίθηση!

Vivienne Westwood

Ο καθιερωμένος πλέον, στη διεθνή σκηνή, βρετανικός οίκος είναι ο ορισμός του αντικομφορμιστικού στιλ και αναμφισβήτητα δημιουργός τάσεων. Η σχεδιάστρια Vivienne Westwood, θρύλος πλέον της βρετανικής μόδας, μέσα από τα σχέδιά της βγάζει… τη γλώσσα στο κατεστημένο έως και σήμερα. Η συλλογή γυαλιών Vivienne Westwood υιοθετεί την αντισυμβατική ματιά της σχεδιάστριας και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αισθητική, την έντονη θεατρικότητα και τον Rock χαρακτήρα. Τα τολμηρά γεωμετρικά σχέδια και οι συναρπαστικοί συνδυασμοί χρωμάτων και υλικών κάνουν τη συλλογή Vivienne Westwood, όχι απλώς να ξεχωρίζει αλλά να εντυπωσιάζει!

Face A Face

Synaesthesia: the soul of the creator

Το επιτυχημένο brand εξερευνεί το φαινόμενο της «συναισθησίας», δηλαδή, την ικανότητα του να συνδυάζει κάποιος τις αισθήσεις του και να γεύεται κυριολεκτικά το χρώμα ή να αφουγκράζεται τη γεύση. Αυτό δημιούργησε την πιο ιδανική βάση για την προώθηση των νέων ιδεών της: οι οποίες σχετίζονται όλες με την εξερεύνηση του φωτός και της δυναμικής κίνησης που δημιουργείται όταν σχεδιάζουμε με φως.
Κάθε δημιουργία της Face A Face είναι εμπνευσμένη από την εκφραστικότητα και τον σύγχρονο σχεδιασμό. Έτσι, μέσω αυτής της αλληλεπίδρασης κάθε ζευγάρι γυαλιών μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης! Η σχεδιαστική ομάδα που εδρεύει στο Παρίσι εμπνεύστηκε από τα έργα τέχνης και το φαινόμενο της «συναισθησίας», συνδυάζοντας και «μπλέκοντας» αποτελεσματικά όλες τις αισθήσεις.
Πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες έχουν εμπνευστεί από τη συναισθησία, διαθέτοντας την ικανότητα να βλέπουν και να αφουγκράζονται με μοναδικό τρόπο το χρώμα και τη μορφή. Αυτή την ικανότητα η εταιρία τη βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική, με αποτέλεσμα να επιθυμεί να ανακαλύψει όλες τις διαστάσεις της. Η σχεδιαστική ομάδα δούλεψε εκτεταμένα με σκοπό να σχεδιάσει γυαλιά με αντιθέσεις στα χρώματα και τα υλικά, τα οποία είναι πραγματικά έργα τέχνης, μην αφήνοντας ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια στην τύχη! Το αποτέλεσμα είναι άκρως δελεαστικό: μία εντυπωσιακή νέα Face A Face συλλογή, με μαγικά χρώματα και περίτεχνα σχήματα.

Silhouette

As elegant as a butterfly. What impact do different eyewear shapes have, and whom do they suit best? A styling and eyewear consultant has the answer.

Όποιος τα δοκιμάσει, αμέσως τα ερωτεύεται… Αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς η Silhouette σχεδιάζει και παράγει αποκλειστικές συλλογές από φακούς και σκελετούς, δημιουργώντας τάσεις και εμβληματικά eyewear σχέδια παγκοσμίως! Σοφιστικέ, μίνιμαλ, όμορφα, ελαφριά και πρακτικά. Αυτό όμως που κυρίως χαρακτηρίζει τις συλλογές της είναι η πολυτέλεια, η καθαρότητα, ο μινιμαλισμός και η αξιοπιστία, σε συνδυασμό πάντα με την ποιότητα, την άνεση και την κομψότητα. Οι eyewear συλλογές της Silhouette, αφήνουν στην άκρη τις υπερβολές, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την ανάδειξη της ομορφιάς του ανθρώπινου ματιού. Όλα είναι ένα ταξίδι προς την τέλεια όραση και το στιλ!

Mujosh

Τα γυαλιά ηλίου Mujosh είναι εμπνευσμένα από τις χορογραφίες και τις ουσίες οι οποίες εκρήγνυνται όταν δύο κορμιά γίνονται ένα! Απελευθέρωση, πάθος, ολοκλήρωση… η Mujosh έχει να προτείνει κάτι ξεχωριστό για κάθε προσωπικότητα. Έντονα, παστέλ και ουδέτερα χρώματα στολίζουν τους μεταλλικούς και κοκάλινους σκελετούς, σε oversized και πιο μικρά μεγέθη που ταιριάζουν σε κάθε σύγχρονο άνθρωπο με αυτοπεποίθηση!

Share with your friends
Tags: