Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Μυωπία – Ας συζητήσουμε!

Ο Διεθνής Οργανισμός για την Πρόληψη της Τύφλωσης (International Agency for the Prevention of Blindness – IAPB) αποτελεί μια συμμαχία οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, εταιρειών και επαγγελματικών φορέων που προάγουν την υγεία των ματιών μέσω της υποστήριξης, της γνώσης και των εταιρικών σχέσεων.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Οπτομετρίας (World Council of Optometry – WCO) και το Ινστιτούτο Όρασης Brien Holden (BHVI) συνεργάζονται ορίζοντας ως εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την μυωπία, την 13 με 19 Μαΐου 2019.

Μαζί εμπνέουν δράση στους κηδεμόνες για να προστατεύσουν την όραση των παιδιών τους και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι οπτομέτρες κατανοούν και θεραπεύουν τη μυωπία.

“Γνωρίζουμε ότι σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι μυωπικό μέχρι το έτος 2050 (1), με σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στην κατηγορία της υψηλής μυωπίας. Η εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την μυωπία είναι για να κάνουμε τους ανθρώπους να μιλάνε για τη μυωπία μέσα στα σπίτια τους και για τις πρακτικές οπτομετρίας σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο πρόεδρος του WCO, Δρ. Scott Mundle.

Μαζί οι WCO και BHVI αντιμετωπίζουν την επικράτηση της μυωπίας
παγκοσμίως, χτίζοντας μια συνείδηση που θα συμβάλει στην άμβλυνση των επιπτώσεων που θα έχει η μυωπία σε δισεκατομμύρια ζωές.

“Θέλουμε να ενισχύσουμε το μήνυμα σχετικά με τη μυωπία και τις
επιπτώσεις της στις ζωές μας, ειδικά στα παιδιά. Θέλουμε οι κηδεμόνες να κατανοήσουν ότι η υγεία των ματιών των παιδιών αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής τους υγείας και ανάπτυξης. Θέλουμε επίσης να βεβαιωθούμε ότι οι οπτομέτρες είναι εξοπλισμένοι με τη γνώση για να βοηθήσουν στη θεραπεία των μυωπικών ασθενών τους. Στην τελική, οι προσπάθειές μας είναι να φτιάξουμε ένα κίνημα για την καταπολέμηση αυτής της επιδημίας της μυωπίας που όλοι μπορούμε να προβλέψουμε”, δήλωσε ο Δρ Mundle.

“Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν στην έρευνα, την ανάπτυξη
προϊόντων και την επαγγελματική εκπαίδευση για να ανταποκριθούμε στην πρόκληση για την μυωπία, αλλά είναι κρίσιμο να ασχολούμαστε με όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή – γονείς, κηδεμόνες και επαγγελματίες για την φροντίδα του ματιού – για να διασφαλίσουμε ότι έχουν την κατανόηση και τα εργαλεία για να προστατεύσουν το μέλλον των παιδιών μας”, δήλωσε η κα. Yvette Waddell, Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Όρασης Brien Holden. Πρόσθεσε ότι “Αυτή είναι μια σημαντική και έγκαιρη πρωτοβουλία που σχετικά με το επάγγελμα της οπτομετρίας σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την μυωπία, μπορείτε να τους στείλετε μήνυμα στο [email protected] ή να επισκεφθείτε τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας αναζήτηση για @MyopiaMovement

 

Πηγή:
Holden BA, Fricke TR, Wilson DA, Jong M, Naidoo KS, Sankaridurg P, Wong TY, Naduvilath TJ, Resnikoff S, Global Prevalence of Myopia and High Myopia and Temporal Trends from 2000 through 2050, Ophthalmology, May 2016 Volume 123, Issue 5, Pages 1036–1042.

Share with your friends
Tags: