Οδηγώντας με ασφάλεια τη νύχτα

Για τους περισσότερους από εμάς η οδήγηση είναι μια καθημερινή συνήθεια. Κατά την οδήγηση βρίσκονται σε συντονισμό το σώμα μας, η ακοή μας και η όρασή μας. Και όπως είναι κατανοητό καλή όραση συνεπάγεται ασφάλεια.
Εάν ο οφθαλμίατρος έχει δώσει διορθωτικά γυαλιά ή φακούς επαφής θα πρέπει να φοριούνται απαραίτητα στην οδήγηση. Ακόμα και αυτοί που έχουν μικρά νούμερα μυωπίας υπερμετρωπίας ή αστιγματισμού θα πρέπει να φορούν γυαλιά κατά την οδήγηση ακόμα και αν δεν τα φορούν στην καθημερινότητά τους καθώς η παραμικρή πτώση στην οπτική τους οξύτητα θα περιορίσει τις αποστάσεις στις οποίες βλέπουν καθαρά.
Επιπρόσθετα το πόσο καλά μπορεί κανείς να δει τη νύχτα εξαρτάται από το πόσο ανεπιθύμητο φως υπάρχει από εξωτερικές πηγές φωτός.
Τα δυνατά φώτα, οι αντανακλάσεις, και το εκτυφλωτικό θάμπωμα επηρεάζουν την όραση κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Οι προβολείς των επερχόμενων αυτοκινήτων μπορούν στιγμιαία να μειώσουν την όραση μέχρι το μάτι να επαναπροσαρμοστεί στο σκοτάδι. Επίσης αντανακλάσεις που πολύ συχνά είναι πολύ λαμπερές σε σχέση με το σκοτεινό υπόλοιπο πεδίο, μπορεί να προέρχονται από τους υαλοκαθαριστήρες, τους καθρέφτες και την επιφάνεια του δρόμου (κυρίως όταν αυτός είναι βρεγμένος).
Να επισημάνουμε ακόμη, ότι όσο μεγαλώνουμε χρειαζόμαστε 10 φορές περισσότερο φως κατά την νυχτερινή οδήγηση από αυτό που χρειαζόμαστε όταν είμαστε νεότεροι.

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν ειδικά γυαλιά (fit over) ή πρόσθετα (clip on) με κιτρινωπή απόχρωση, τα οποία αυξάνουν την φωτεινότητα κατά την οδήγηση τη νύχτα.

  • Τα πρόσθετα (clip on) με την κιτρινωπή απόχρωση μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στα γυαλιά οράσεως προσφέροντας ασφάλεια σε εσάς και τους συνεπιβάτες σας. Ο μηχανισμός τους είναι διακριτικός και εύχρηστος, η κατασκευή τους είναι ελαφριά, μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα σε πάστινους και μεταλλικούς σκελετούς.
  • Τα ειδικά γυαλιά (fit over) τοποθετούνται πάνω από το σκελετό οράσεως έχουν πολωτικούς φακούς για 100% UV και προσφέρουν σημαντική μείωση στις αντανακλάσεις από διάφορες φωτεινές πηγές ( πχ φώτα διερχομένων αυτοκινήτων, στύλους κλπ.)

Clip on

C12797 - Minimal Μηχανισμός για κοκάλινο σκελετό
C12806 - Minimal Μηχανισμός για μεταλλικό σκελετό

Fit over

ΑV001Υ
JT005Υ

Tα προϊόντα διατίθενται από την ΟΡΤΙΧ Χαλιώτης ΑΕ δείτε την πλήρη γκάμα στο www.optix.gr

Share with your friends
Tags: