Motley Eyewear

Τα χειροποίητα γυαλιά της Motley Eyewear είναι funky, θεατρικά με διαφορετικές υφές και χρώματα. Κάθε σκελετός είναι ζωγραφισμένος στο χέρι και κάθε κομμάτι είναι μοναδικό, μπλέκοντας πολλές φορές διάφορα υλικά όπως χαρτί, μέταλλο και ύφασμα. Δημιουργημένα για εκείνους που δεν ακολουθούν απλά τη μόδα αλλά μέσα από τις τάσεις εκφράζουν την προσωπικότητά τους, τα γυαλιά της Motley Eyewear μοιράζουν την αίσθηση του να είσαι ξεχωριστός, φορώντας κάτι μοναδικό.

Τα γυαλιά ηλίου και οι σκελετοί γυαλιών της ελληνικής εταιρείας με το σήμα Motley Eyewear σχεδιάζονται από την εικαστικό Φανή Γαβαλά. Με αγάπη για την τέχνη, τη μόδα και τις ιδιαίτερες δημιουργίες αλλά και με μακρόχρονη ενασχόληση στο χώρο των οπτικών ειδών, αποφάσισε να κάνει ένα διαφορετικό βήμα στην πορεία της. Να σχεδιάσει wearable art χρησιμοποιώντας σκελετούς γυαλιών σαν καμβά και να ζωγραφίσει δίνοντας χρώμα και φαντασία στο αγαπημένο της αξεσουάρ.

Αρκετό διάστημα πριν παρουσιάσει την πρώτη της συλλογή για την Motley Eyewear, η Φανή είχε αρχίσει να σχεδιάζει και να δημιουργεί τα πρώτα κομμάτια μιας προσωπικής συλλογής. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση από διαφορετικά άτομα μέσα από το περιβάλλον της, την οδήγησε το 2016 να ξεκινήσει την δημιουργία του brand και να επικοινωνήσει στο χώρο των οπτικών τα γυαλιά ηλίου “Motley Eyewear”.
Σχεδιάζει, ζωγραφίζει και επεμβαίνει εικαστικά σε σκελετούς γυαλιών, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από ευρωπαϊκά εργοστάσια και δημιουργική εργασία από ελληνικά χέρια.

Έναυσμα για τις πρώτες δημιουργίες ήταν οι ατέλειωτες συζητήσεις και αναζητήσεις με οπτικούς και στυλίστες για τα ιδιαίτερα γυαλιά που θα ικανοποιούσαν τον απαιτητικό καταναλωτή τον οποίο δεν συγκινούσε η μαζική παραγωγή στις τάσεις της μόδας.

Κάθε σκελετός γυαλιών δημιουργείται σαν έργο τέχνης με μία ιδιαίτερη χειροποίητη τεχνική ώστε κάθε έργο να είναι αδιάβροχο, ανθεκτικό, εντυπωσιακό. Κάθε ένα κομμάτι για την διαδικασία της παραγωγής περνάει 7 στάδια και εκτεταμένους ποιοτικούς ελέγχους ώστε να είναι έτοιμο προς πώληση. Κάθε κομμάτι δημιουργείται με διαφορετικά υλικά όπως το χαρτί και το μέταλλο. Χρησιμοποιούνται άριστα υλικά, acetate σκελετοί και υψηλής ποιότητας φακοί. Το τελικό προϊόν είναι αριθμημένο και συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας και εγγύηση.

Ένας σκελετός γυαλιών Motley Eyewear συνοδεύεται πάντα από χειροποίητη θήκη με ποικιλία χρωμάτων και υλικών ανάλογα με τη συλλογή μετατρέποντας το τελικό προϊόν σε μια «εμπειρία» για τον καταναλωτή.Έμπνευση για κάθε σχέδιο και κάθε σειρά αντλείται από μοναδικά αντικείμενα του περιβάλλοντος, τη φύση, τις γεωμετρίες, τα τοπία και τα αρχιτεκτονικά έργα.

Σε συνεργασία με καταστήματα οπτικών ή/και άλλους καλλιτέχνες δημιουργούνται συλλεκτικές και αφιερωματικές σειρές εμπνεόμενες από ένα ιδιαίτερο θέμα ή μια μικρή ιστορία που συνοδεύει την δημιουργία. «Θέλω να μοιράζομαι αυτό το συναίσθημα! Ένα συναίσθημα που διατυπώνεται μέσα από τη χειροποίητη δημιουργία. Το συναίσθημα να είσαι ξεχωριστός. Να μοιράζεσαι μια ιστορία. Να διηγείσαι την ιστορία ενός τόπου, μιας χαράς, μιας φουρτούνας, μιας στιγμής. Διηγήθηκα την ιστορία μιας οροφογραφίας όταν δημιουργήθηκε μια συλλεκτική σειρά για κατάστημα οπτικών αφιερωμένη στην οροφογραφία του καταστήματος και με τον τρόπο αυτό ταξίδεψε την ιστορία του τόπου σε πολλά μέρη του κόσμου» αναφέρει η σχεδιάστρια Φανή Γαβαλά.

Συνήθως, στις συλλεκτικές σειρές δημιουργούνται μέχρι μερικές εκατοντάδες τεμάχια τα οποία είτε είναι αριθμημένα αντίγραφα, παραμένοντας το καθένα μοναδικό, είτε αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου έργου τέχνης και αλληλοσυμπληρώνονται.

Η σχεδιάστρια αναλαμβάνει και ειδικές παραγγελίες tailor made. Μέσα από μια δομημένη διαδικασία δειγματισμού, ο πελάτης επιλέγει το σχέδιο του σκελετού, τα βασικά χαρακτηριστικά και την έμπνευση και κατόπιν παραγγελίας δημιουργείται ένα μοναδικό παγκοσμίως κομμάτι. «Η έμπνευση έρχεται και από προσωπικές ιστορίες. Όπως όταν μία πελάτισσα ζήτησε από τον οπτικό ιδιαίτερα γυαλιά σαν αξεσουάρ για να συμπληρώσουν ένα φόρεμα που θα φορούσε σε μια σημαντική στιγμή.»

Πιλοτικά, επιλεγμένες boutique, personal shoppers και καταστήματα οπτικών ενσωματώνουν την συγκεκριμένη διαδικασία.

Οι συλλογές “Motley Eyewear” περιλαμβάνουν γυαλιά ηλίου και σκελετούς γυαλιών γυναικείους, ανδρικούς και unisex. Κάθε κομμάτι “Motley Eyewear” είναι χειροποίητο και μοναδικό και απαιτούνται αρκετές ώρες εργασίας από εξειδικευμένους τεχνίτες. Σε ετήσια βάση δημιουργούνται κεντρικές συλλογές με αριθμημένα αντίγραφα ενώ συνέχεια παρουσιάζονται νέα σχέδια τα οποία διατίθενται κατόπιν παραγγελίας, κατά αποκλειστικότητα για συγκεκριμένα καταστήματα ή ταξιδεύουν σε πόλεις, νησιά και μακρινές χώρες εκθέτοντας τις πολύχρωμες ιστορίες σε βιτρίνες καταστημάτων και γκαλερί.

Παρά το γεγονός ότι δίνουν έμφαση στην τέχνη και στην αυθεντικότητα της χειροποίητης δημιουργίας, τα γυαλιά της “Motley Eyewear” είναι ταυτόχρονα πρακτικά, πολυτελή και λειτουργικά. Ένα αγαπημένο καθημερινό αξεσουάρ σχεδιασμένο με μια εικαστική ματιά μοιράζοντας το συναίσθημα του να είσαι ξεχωριστός.

Share with your friends
Tags:
Previous Post

Kois Optics

Next Post

Phee