Zeus+Δione

Η Zeus+Δione είναι ένα πολυτελές brand μόδας & lifestyle, το οποίο χρησιμοποιεί την ελληνική κληρονομιά και παράδοση ως έμπνευση για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.
Το brand είναι συνυφασμένo με τα θεμελιώδη γνωρίσματα της δημιουργικότητας, της επιτήδευσης, της δεξιοτεχνίας, της καινοτομίας, της αυθεντικότητας και της υψηλής ποιότητας των πρώτων υλών και του σχεδιασμού.

Η φιλοσοφία της Zeus+Δione αναπτύσσεται γύρω από τη δεξιοτεχνία, τα χειροποίητα προϊόντα, τον συνδυασμό στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς και δωρικού στυλ, πάντα με τις υψηλότερες προδιαγραφές και με υλικά εξαιρετικής ποιότητας.
Έχοντας στον πυρήνα της τη δημιουργικότητα, το design και τον πολιτισμό, η Zeus+Δione γεννήθηκε από το πάθος για αναβίωση και επαναπροσδιορισμό της ελληνικής τοπικής δεξιοτεχνίας, δημιουργώντας κομμάτια εξαιρετικής ποιότητας τα οποία υπερβαίνουν την παράδοση. Κάθε κομμάτι είναι καινοτόμο αλλά παράλληλα κλασικό, σύγχρονο αλλά και διαχρονικό, αντιπροσωπεύοντας έναν τρόπο ζωής που ταιριάζει σε όσους αναζητούν κάτι ξεχωριστό.

Η Zeus+Δione αποσκοπεί στη διατήρηση της βιομηχανικής κληρονομιάς της χώρας μέσω της χρήσης υλικών και τεχνικών τα οποία διαφορετικά θα εξαφανίζονταν και τα συμπεριλαμβάνει ως στοιχεία στις συλλογές της.

Γι’ αυτό, η Zeus+Δione με χαρά ανακοίνωσε την κυκλοφορία της πρώτης συλλογής γυαλιών το 2017 και συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία, υιοθετώντας τις βασικές αξίες και την ξεχωριστή αισθητική φιλοσοφία του brand. Και πάλι, έχοντας υπόψιν την δεξιοτεχνία και την υψηλή ποιότητα, επιλέχθηκαν τα καλύτερα ιταλικά υλικά για τη συλλογή των γυαλιών ηλίου και δημιουργήθηκαν μερικά μοναδικά χρώματα, ειδικά για τη συλλογή αυτή.

Mε σεβασμό στην τοπική δεξιοτεχνία, όλα τα γυαλιά ηλίου Zeus+Δione παράγονται χειροποίητα στο μοναδικό εργοστάσιο γυαλιών στην Ελλάδα με εξαιρετική τεχνογνωσία, χρησιμοποιώντας την υψηλότερη ποιότητα υλικών. Κάθε ζευγάρι γυαλιών χρειάζεται τουλάχιστον 3 μήνες για την κατασκευή του και περνά μέσα από 74 στάδια μέχρι να ολοκληρωθεί. Όλα τα γυαλιά ηλίου διακρίνονται επίσης από τους παγκοσμίου φήμης φακούς Carl Zeiss, τον κορυφαίο κατασκευαστή φακών στον κόσμο. Κάθε ζευγάρι γυαλιών είναι μοναδικό, με μεγάλη προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια και γυαλισμένο με μυστική μέθοδο, και αποτελεί εγγύηση των υψηλών προτύπων της Zeus+Δione.

Η συλλογή γυαλιών Archetypon του 2019 εμπνέεται από την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, εξερευνώντας τη Θεωρία των Ιδεών του Πλάτωνα. Η Θεωρία των Ιδεών βασίζεται στη διάκριση μεταξύ του αισθητού κόσμου και του κόσμου των Ιδεών. Ο κόσμος των Ιδεών, ο οποίος είναι αόρατος, μη φυσικός και αποτελείται από τις Ιδέες, μπορεί να γίνει αντιληπτός μόνο από την ψυχή. Ο καταληπτός κόσμος, ο οποίος είναι ορατός, φυσικός και κατασκευασμένος από απομιμήσεις των Ιδεών, γίνεται αντιληπτός μέσω του σώματος. Κάθε ζευγάρι γυαλιών ηλίου λειτουργεί ως παράθυρο μεταξύ αυτών των δύο κόσμων.
Μέσω των φακών της συλλογής γυαλιών Archetypon από την Zeus+Δione, επιδιώκουμε να προσφέρουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία. Δημιουργούμε έναν προσωπικό ιδανικό κόσμο για κάθε μοναδικό άτομο που φορά τα γυαλιά αυτά ώστε κάθε αντικείμενο που βλέπουμε, να είναι το τέλειο αντίγραφο ενός ιδανικού αντικειμένου από τον κόσμο που ο Πλάτωνας ονομάζει «Βασίλειο των Ιδεών».

Share with your friends
Tags:
Previous Post

Urban Owl

Next Post

Unilens’ vision