Zylo

Zylo (Ζάϊλο) είναι ο συνδυασμός δυο λέξεων, ο ζήλος και το ξύλο. Θέλαμε μια λέξη ζεστή που να ηχεί όμορφα, μια λέξη που να μεταφέρει την αίσθηση της πρώτης ύλης όταν την πιάνεις στα χέρια σου.

Το ξύλο είναι ζωντανό, έχει μυρωδιά, αναπνέει και μεγαλώνει μαζί σου. Το ξύλο είναι ζεστό. Το ξύλο κάνει το κάθε ζευγάρι γυαλιά μοναδικό. Το ξύλο είναι αναπάντεχα ελαφρύ. Το ξύλο βοηθάει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το ξύλο έχει πραγματικά και μετρήσιμα οφέλη στην υγεία και την ευεξία. Το ξύλο είναι φυσικά όμορφο και αισθητικά ευχάριστο.

Μένουμε στην καρδιά του Αιγαίου, μεγαλώσαμε πλάι στα κύματα και μέσα στον ήλιο. Κι αυτό προσπαθούμε να περάσουμε μέσα στη σχεδιαστική μας γραμμή. Από τα ονόματα των γυαλιών μέχρι τα σχέδιά τους, τις γραφιστικές δημιουργίες και τις φωτογραφίες μας, επιθυμούμε να δώσουμε προς τα έξω το συναίσθημα που έχουμε μέσα μας για τον τόπο που ζούμε. Γραμμές και φόρμες στους σκελετούς που θυμίζουν τις πτυχώσεις της θάλασσας, τους στιβαρούς κορμούς των πεύκων, τη ροή της άμμου στις χρυσές παραλίες της Μεσογείου και το δροσερό νυχτερινό αέρα των καλοκαιριών.

Τα Zylo είναι κατασκευασμένα στο χέρι με πολύ μεράκι και σε κάθε σκελετό μεταφέρεται η ενέργεια του τεχνίτη. Τα Zylo είναι επίσης πολύ ελαφριά .Έχοντας ως γνώμονα την ανθρωποκεντρική σχεδίαση, προσπαθήσαμε να κάνουμε τα γυαλιά μας πολύ ξεκούραστα, με πολύ καλή εφαρμογή.

Για τους σκελετούς μας χρησιμοποιούμε κυρίως καρυδιά. Για τους διάκοσμους χρησιμοποιούμε ρίζα βαβόνας, ευκάλυπτο πομελέ κ.α. Η κατασκευή απαιτητική και αργή από τη φύση της. Το ξύλο θέλει το χρόνο του για να διαμορφωθεί και να ξεκουραστεί. Οι κόλλες είναι το σημείο όπου απαιτείται η μεγαλύτερη υπομονή και τα φινιρίσματα το σημείο που απαιτεί επιμονή.
Στα τελικά στάδια χρειάζεται περισσότερη φροντίδα.
Το τελικό στάδιο του φινιρίσματος γίνεται με κηραλοιφή με βάση το λευκό κερί μέλισσας και το παρθένο ελαιόλαδο. Ένα απλό, αληθινό και φυσικό μείγμα, το οποίο αγκαλιάζει το σκελετό, χαρίζοντας του μερική αδιαβροχοποίηση, ενώ παράλληλα τονίζει τους φυσικούς χρωματισμούς του, δίνοντας μία σατινέ ομοιόμορφη επιφάνεια. Η κατασκευή ενός σκελετού περνάει από 14 στάδια κατασκευής και χρειάζονται 2 μέρες μέχρι να είναι έτοιμο να συναντήσει το άλλο του μισό!
Κάπως έτσι θα περιγράφαμε την διαδικασία παραγωγής και έτσι θα συνεχίσουμε να την αντιμετωπίζουμε.
Βασικός παράγοντας η συνεργασία μεταξύ των τμημάτων των γυαλιών αλλά και της ομάδας δημιουργίας τους. Η ποιότητα για εμάς δεν είναι απλά μια λέξη.
Ποιότητα για εμάς είναι όλη η δουλειά μας, είναι η φιλοσοφία μας και ο τρόπος να ξεχωρίσουμε.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι επίσης για την The Fishing boat project limited σειρά γυαλιών ηλίου κατασκευασμένα από το ξύλο βάρκας. Η σειρά αυτή αποτελείται από 150 ζευγάρια αριθμημένα από την βάρκα του Μάστρο Τάσου. Πρόκειται για μια ξύλινη βάρκα μήκους 4,2 m τύπου «πάσαρα», κατασκευασμένη το 1973 από σαμιώτικό πεύκο, από τον καραβομαραγκό Ζώρζο Ιωάννη ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους καραβομαραγκούς της εποχής του. Ήταν η αγαπημένη βάρκα του Μάστρο Τάσου την οποία θεωρούσε και τυχερή. Λίγα χρόνια μετά το θάνατο του Μάστρο Τάσου, η βάρκα του συνέχισε το ταξίδι της μέσα από τα γυαλιά μας.

Share with your friends
Tags:
Previous Post

Phee

Next Post

Urban Owl