Meet the designer Conny Abrahams …and discover the world of IYOKO INYAKé

Από το 1999, η εταιρία Eye Specials Worldwide, της οποίας ιδιοκτήτης είναι η σχεδιάστρια Conny Abrahams, απέκτησε την άδεια για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διανομή των σκελετών οράσεως και ηλίου, του διάσημου Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας, Iyoko Inyaké.

Ο Iyoko Inyaké, γνωστός κυρίως για τον σχεδιασμό ιδιαίτερων ενδυμάτων υψηλής ραπτικής, μύησε την Conny στη φλόγα του διαφορετικού, τόσο στο σχεδιασμό των σκελετών αλλά και στη χρήση των υλικών.
Μοναδική του απαίτηση, ευχή και κατάρα για την Conny, είναι η αποκλειστική κατασκευή των σκελετών Iyoko Inyaké στην Ιαπωνία. Στοιχείο απαράβατο, που θα το ανακαλύψετε σε όλους τους βραχίονες των σκελετών, στους οποίους αναγράφει: Made in Japan!

Σήμερα η Conny Abrahams προσδίδει στο brand, συναίσθημα και χρώμα. Η Conny επνέεται από τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο, αλλά και από τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει μελετώντας ανθρώπους και συνήθειες.
Η συζήτηση μαζί της είναι απολαυστική, καθώς μας εμπειστεύεται την πιο σημαντική στιγμή γι’ αυτήν:
«Όταν οδηγώ τη μοτοσυκλέτα μου (μια εκπληκτική Harley) στην Ισπανία, νιώθω πραγματικά ελεύθερη να δημιουργήσω.
Μόνο τότε, καθώς οδηγώ, μπορώ να σκεφτώ το πρωτότυπο!»

H Conny σχεδιάζει κυρίως σκελετούς οράσεως αλλά και ηλίου, για high end boutiques, στο Las Vegas, τη Νέα Υόρκη και το Μανχάταν.

IY849-c39
IY859-c28

Είναι η βασική σχεδιάστρια των επώνυμων αυτών Boutique, με avantgarde σχέδια που παράγονται σε περιορισμένη ποσότητα και όταν εξαντληθούν, απαγορεύεται η παραγωγή τους, αποκτώντας έτσι συλλεκτική αξία. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα σχέδια αυτά είναι αριθμημένα, προσφέροντας στις δημιουργίες της Conny, διαχρονική αξία. Σήμερα, είναι πολύ λίγοι οι σχεδιαστές που ασχολούνται με αυτό το δύσκολο σχεδιαστικό έργο.

Είναι επίσης πολλές οι φορές που της έχουν γίνει προτάσεις, για να αναλάβει το σχεδιασμό σκελετών για μεγάλους Οίκους. Παγκοσμίως διάσημοι οίκοι, ζητούν τη συνεργασία με την Conny. Η ασφυκτική όμως πίεση τους για αποκλειστικά και πολυετή συμβόλαια, καθώς και η επέμβαση – άποψη των ανθρώπων της διοίκησης των Οίκων, τόσο στον τρόπο σχεδιασμού αλλά και στην παραγωγή των σκελετών, αποτελούν σημαντική τροχοπέδη συνεργασίας για την Conny.
Εκκεντρική, μοναδική και με διαφορετική προσέγγιση στον σχεδιασμό τροφοδοτεί με τον ενθουσιασμό της αυτό που αγαπά περισσότερο, τα Iyoko Inyaké.

IY833-c20
IY845-c26

Οι σκελετοί Iyoko Inyaké έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστοί για την εφευρητική τους σχεδίαση, την καινοτομία και την κομψότητα, στοιχεία που καθορίζουν τις τάσεις και τα οποία σε συνδυασμό με τα διαφορετικά χρώματα και υλικά, αναμειγνύονται προσεκτικά, σχηματίζοντας εξαιρετικούς σκελετούς. Οι συλλογές έχουν 2 ή 3 διαφορετικές, ετερόκλητες μεταξύ τους, επιρροές: άλλωτε την δεκαετία του 70, την δεκαετία του 80 ή/και, από τα κινούμενα σχέδια (cartoons), τα οποία προσδίδουν στις συλλογές μια μοναδικότητα.
Επίσης, μεγάλη σημασία δίνεται κατά την κατασκευή τους στις λεπτομέρειες, ανεκτίμητη υπεραξία για κάθε σκελετό Iyoko Inyaké. Οι λεπτομέρειες μπορεί να είναι οπουδήποτε, στον βραχίονα, στη μετόπη, με κάποιο μεταλλικό στοιχείο στις πάστες, ή ακόμη και κάποιο ενχάρακτο σχέδιο τύπου tribal.

Η Conny σχεδιάζει κάθε χρόνο 2 νέες συλλογές Iyoko Inyaké, μεταξύ 15 έως 20 στυλ, γεγονός που αποκωδικοποιείται σε 30 έως 40 στυλ, το χρόνο, πάντα σε 4 χρώματα. Οι πάστες είναι από την εταιρία Mazzucchelli ή από την εταιρία La-es που είναι από τις μεγαλύτερες του κλάδου. Συνήθως είναι περιορισμένης παραγωγής ή χρώματα τα οποία είναι ειδικά κατασκευασμένα για τα Iyoko Inyaké. Γενικότερα, τα υλικά κατασκευής των σκελετών προέρχονται από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του κλάδου και για αυτό είναι πολύ ελαφριά και έχουν υποδειγματική εφαρμογή, γεγονός που θα σας το αναφέρουν αμέσως μόλις τα δοκιμάσουν και οι πελάτες σας.

IY835-c13
IY838-c94

Τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά όπως ανοξείδωτο ατσάλι, ρόδιο, και τιτάνιο. Το κύριο όμως υλικό κατασκευής των σκελετών είναι το Ρόδιο (Rhodium), το οποίο είναι ένα ανώτερο, ευγενές και αρκετά ακριβό μέταλλο που ανήκει στην κατηγορία του Λευκόχρυσου και χρησιμοποιείται στην κατασκευή κοσμημάτων και εξαρτημάτων υψηλής ωρολογοποιίας.
Είναι αντιαλλεργικό και δεν έχει κανένα περιορισμό στην πώλησή του. Η βασική επεξεργασία των σκελετών περιλαμβάνει την επίστρωση του Ρόδιου με βαφή χρυσού, το πάχος της οποίας είναι 30 micron, προκειμένου η βαφή του σκελετού να είναι ισχυρή. Και αυτό το στοιχείο θα το ανακαλύψετε στους βραχίονες των σκελετών στους οποίους αναγράφεται και το 30 micron.
Η διαφορά μεταξύ του Ρόδιου και του τιτάνιου είναι ότι το Ρόδιο είναι ελαφρύτερο και οι οπτικοί μπορούν να το κολλήσουν μόνοι τους, με μια απλή ασημοκόλληση, σε περίπτωση που απαιτείται συγκόλληση. Επιπλέον φυσικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των σκελετών είναι το κέρατο βουβαλιού, το μπαμπού και το ξύλο (έβενος).

Κάθε συλλογή Iyoko Inyaké είναι άνετη, μοναδικά καταπληκτική και δεν λείπει ποτέ από κανένα κομψό άνδρα ή γυναίκα. Αυτό αποδεικνύεται απ’ το γεγονός ότι όσοι αγοράζουν Iyoko Inyaké το πιθανότερο είναι να επιλέξουν πάλι ένα μοντέλο του brand όταν είναι να αποκτήσουν νέα γυαλιά. Τα Iyoko Inyaké διανέμονται σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, μέσω αποκλειστικών συνεργασιών και αντιπροσώπων σε κάθε χώρα. Επίσης, συμμετέχουν σε όλες τις σημαντικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο.

«Ανακαλύψτε τον κόσμο των IYOKO INYAKé κατά τη διάρκεια της CircumEye#2!»
Share with your friends
Tags: