14η Ημερίδα Ελληνικής Ακαδημίας Οπτομετρίας

Η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας, στην προσπάθειά της για συνεχόμενη αναβάθμιση της επιστήμης της οπτικής-οπτομετρίας, πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου την 14η Επιστημονική ημερίδα της στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ με θέμα «Σύγχρονες Εφαρμογές Φακών Επαφής». Η ημερίδα αποτέλεσε μια από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις της ΕΑΟ με άνω των 130 παρευρισκομένων.

Την ημερίδα άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΑΟ κύριος Βασίλειος Δρίτσας με έναν σύντομο χαιρετισμό και ακολούθησε μια παρουσίαση της κυρίας Πέγκυ Μουτζούρη με τα αποτελέσματα της εκστρατείας ενημέρωσης ‘Φοράω Φακούς’ σκοπός της οποίας είναι η ορθή εφαρμογή και αγορά των φακών επαφής.

Ο οπτομέτρης Θεόδωρος Μουσαφειρόπουλος μίλησε για τους αστιγματικούς φακούς επαφής και στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος της ΕΑΟ κύριος Χρήστος Παπαγεωργίου παρουσίασε τις αρχές διόρθωσης της πρεσβυωπίας με φακούς επαφής. Οι οπτομέτρες Ελευθέριος Καραγεωργιάδης και Νικόλαος Μπέσης μίλησαν για τους σκληρούς αεροδιαπερατούς φακούς επαφής και την διόρθωση του κερατόκωνου αντίστοιχα.

Μετά το διάλειμμα οι οπτομέτρες Κωνσταντίνος Κατσούλος και Σωτήριος Πλαϊνης ανέλυσαν τις εφαρμογές σκληρικών φακών και την ορθοκερατολογία. Η ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την παουσίαση από τις οπτομέτρες κυρίες Κωνσταντίνα Μπαχταλιά και Χριστίνα Μεταξά για την Ξηροφθαλμία και την Παρακολούθηση ασθενών χρηστών φακών επαφής.

Το πρόγραμμα είχε επίσης προϊοντικές παρουσιάσεις των εταιριών Bausch&Lomb (Ultra for Presbyopia), Contact-Lenses.gr (RoseK2) και Eyeart (Delta Conus & Epsilon). Η ΕΑΟ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς Bausch&Lomb, Contact-Lenses.gr, Johnson&Johnson, Eyeart και Βαιράμογλου, για την στήριξη τους όπως επίσης και όλους τους παρευρισκόμενους.

Οι ομιλίες είναι διαθέσιμες στα οικονομικά ενήμερα μέλη της ΕΑΟ σε μορφή Βίντεο και Pdf κατόπιν εισόδου στην περιοχή μελών www.eao.gr/membersland. Στην περιοχή μελών τα μέλη της ΕΑΟ μπορούν επίσης να βρουν άρθρα, το πρωτόκολλο βασικής οπτομετρικής εξέτασης, την νομοθεσία σχετικά με την οπτική-οπτομετρία, οδηγούς πρώτων βοηθειών, συνδέσμους για το εθνικό συνταγολόγιο και την εκπαιδευτική πλατφόρμα του World Council of Optometry. Σταδιακά θα προστεθούν πληροφορίες για την βιβλιοθήκη της ΕΑΟ, φυλλάδια ενημέρωσης ασθενών και θα ενεργοποιηθεί το Φόρουμ μελών. Στην σελίδα www.eao.gr/membership-login δίνετε η δυνατότητα ανάκτησης κωδικού πρόσβασης για όλα τα οικονομικά ενήμερα μέλη της ΕΑΟ. Καλούμε όσα μέλη δεν έχουν μπει να το κάνουν σήμερα.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολούθησε γεύμα και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση. Κλείνοντας τον διετή κύκλο πραγματοποιήθηκαν εκλογές αποτέλεσμα των οποίων είναι η σύσταση του παρακάτω νέου διοικητικού συμβουλίου:

Πρόεδρος
Δρίτσας Βασίλειος 
Dip. Optom (S.A.) MCOptom

Αντιπρόεδρος
Παπαγεωργίου Χρήστος 
BSc (Hons) MCOptom

Ταμίας
Σιδεροπούλου Αφροδίτη 
BSc (Hons) MCOptom

Γενική Γραμματέας
Κωσταντακοπούλου Ευγενία
MCOptom, MSc, PhD, DipTp(IP)

Αναπληρώτρια Γραμματέας
Μεταξά Χριστίνα 
BSc, MSc, MCOptom

Έφορος
Χατζηπαντελής Αθανάσιος 
MSc Τεχνικές Οπτομετρικού Ελέγχου

Μέλος
Μπαχταλιά Κωνσταντίνα
MSc Τεχνικές Οπτομετρικού Ελέγχου

Αναπληρωματικό Μέλος
Ζερβόπουλος Αντώνης
BSc (Hons) MCOptom

Share with your friends
Tags:
Previous Post

Urban Owl x Tseklenis

Next Post

Ο φακός επαφής που γνωρίζει το φως