Blackfin and the neomadeinitaly

Είμαστε Ιταλοί και εργαζόμαστε στην Ιταλία.
Μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι μας, η γη και η ιστορία μας.
Αυτό είναι αυτό που ονομάζουμε neomadeinitaly.

Δημιουργούμε από το 1971, στο Agordo, μια μικρή πόλη στην καρδιά των Ιταλικών Άλπεων. Είμαστε τυχεροί που ζούμε και εργαζόμαστε σε μια υπέροχη, σχεδόν μαγική περιοχή. Aυτή είναι η έμπνευσή μας, φροντίζοντας όλα τα γυαλιά που παράγουμε να ενσωματώνουν αυτό το θαύμα. Θα ήταν χωρίς νόημα να ζούμε σε ένα τέτοιο υπέροχο μέρος και στη συνέχεια να το προδώσουμε κάνοντας κάτι μέτριο.
Είμαστε Ιταλοί και ό,τι δημιουργούμε σχεδιάζεται και παράγεται στην Ιταλία. Ακόμα και αυτό δεν είναι αρκετό για εμάς. Ένα μοντέλο Blackfin είναι μοναδικό λόγω του τρόπου με τον οποίο παράγεται, καθένα καρπός της τεχνικής γνώσης παραγωγής και του δημιουργικού στόχου διαφορετικών γενεών ανδρών και γυναικών αφιερωμένων στην παραγωγή ενός έργου τέχνης. Άνθρωποι – τεχνίτες που συνεχίζουν αδιάκοπα την τέχνη και τους οποίους ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά για όλα όσα κάνουν, αλλά κυρίως για τον υπέροχο τρόπο που το κάνουν.
Ένα μοντέλο Blackfin ξεκινά τη ζωή ως μια έννοια, η οποία στη συνέχεια γίνεται ένα σκίτσο, τελικά μετατρέπεται σε πρωτότυπο. Στο δρόμο υπάρχουν τεχνικές δοκιμές, πειράματα αντιστοίχισης χρωμάτων και ατελείωτες προσαρμογές μέχρι να φτάσουμε σε ένα αντικείμενο που είναι τόσο τεχνικά όσο και αισθητικά εξαιρετικό. Σταματάμε μόνο όταν το αποτέλεσμα αυτού του μακρινού ταξιδιού ανταποκρίνεται στην αρχική ιδέα και αισθανόμαστε ότι οι προσπάθειές μας έχουν ανταμειφθεί.
Δεν θα φύγουμε από την Ιταλία, γιατί θα ήταν σαν να τους προδίδουμε, όπως και το έθνος μας. Έτσι εάν το “Made in Italy” είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς, δημιουργήσαμε το “neomadeinitaly” ένα ισχυρό σημείο αναφοράς.

Σκελετοί Οράσεως

Η συλλογή Fall / Winter 19-20, της σειράς Blackfin Aura, έχει συμπληρωθεί με τα νέα στυλ Cortes και Tortuga τα οποία αντικατοπτρίζουν μια διασταύρωση μεταξύ τιτανίου και κυτταρίνης γεμάτα με φως και χρώμα. Το θηλυκό σχήμα της συλλογής τονίζετε περισσότερο, χάρη σε ένα ελαφρώς ανατρεπτικό, πιο τετράγωνο σκελετό. Εδώ και πάλι η παλέτα χρωμάτων επισημαίνει την αντίθεση στα υλικά και προσδίδει φινέτσα σε αυτά τα δύο θηλυκά στυλ.

Cortes - col. 1096
Tortuga - col. 1140

Γυαλιά Ηλίου

Ένα ρετρό περίγραμμα συναντά τον σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Silverton, ένα μίγμα από σχήματα panto και cat-eye.

Σαν γλυπτό, το στρογγυλεμένο μοντέλο για γυναίκες Sunset Reef, δημιουργεί ένα δισδιάστατο, εξαιρετικά πρωτότυπο αποτέλεσμα που τονίζεται από το σχέδιο των διπλών χρωμάτων.

Η νέα διαδικασία κατασκευής του Ventura δημιουργεί ένα πρωτότυπο έργο όπου σε συνδυασμό με το ισχυρό, ρετρό-σχήμα του αποκαλύπτουν ένα μοναδικό ανδρικό σχέδιο. Η επιλογή των χρωμάτων δίνει έμφαση στις αποχρώσεις του φακού.

Silverton - col. 844
Ventura_Black Edition
Sunset Reef - col. 839
Share with your friends
Tags:
Previous Post

Sergio Tacchini

Next Post

Γιάννης Τσεκλένης