Loda: Μια Ιστορία – Ένα Brand

Το εργοστάσιο της Loda γεννήθηκε στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του ‘50 και ήταν ένα από τα έξι εργοστάσια της Ελληνικής επικράτειας. Οι λόγοι που συνέβαλαν στην επιτυχία της Loda, ήταν η ποιότητα της πρώτης ύλης (εξαιρετικής αντοχής), ο διαχρονικός σχεδιασμός σκελετών οράσεως και ηλίου καθώς τα πρωτοποριακά για την εποχή μηχανήματα.
Τα Loda ήταν τα αγαπημένα γυαλιά των οπτικών γιατί συνδύαζαν κορυφαία ποιότητα σε λογικό κόστος με αποτέλεσμα ευτυχισμένο τελικό καταναλωτή χωρίς παράπονα. Η είσοδος της Κίνας στην παραγωγή σκελετών όμως με φτηνό εργατικό δυναμικό και η στροφή αρκετών οπτικών καταστημάτων σε φτηνά προϊόντα κατέστησε την λειτουργία της εταιρίας μη βιώσιμη.
Αφού πέρασαν αρκετά χρονιά χωρίς τη Loda, το 2020 παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, ο Δημήτρης Καπώλης και ο Γιώργος Μπολιάς, οραματίστηκαν την αναβίωσή της.

...η επανασχεδίαση των νέων μοντέλων προέρχεται από παλιούς σκελετούς και φόρμες

Figli d’Arte… Μεγαλωμένοι και οι δυο μέσα στα οπτικά εργαστήρια των γονιών τους ένωσαν την τεχνογνωσία και τη εμπειρία 60 ετών, αφουγκραστήκαν τις ανάγκες της αγοράς και αναβίωσαν έναν Ελληνικό θρύλο του περασμένου αιώνα.
Μαζί με μια ομάδα οπτικών με πάθος και αγάπη για ποιοτικούς χειροποίητους σκελετούς επανάφεραν στη ζωή τη Loda.
Το ανανεωμένο brand έχει σαν στόχο να κάνει την ζωή του επαγγελματία εύκολη.
Πάστες Mazzuchelli σε συνδυασμό με ιταλικές σαρνιέρες παρέχουν εξαιρετική ευκολία στο μοντάρισμα των φακών και την τελική ρύθμιση του σκελετού.
Με βαθιά ευθύνη απέναντι στο brand και στους οπτικούς, η επανασχεδίαση των νέων μοντέλων προέρχεται από παλιούς σκελετούς και φόρμες που υπάρχουν στο προσωπικό αρχείο του Γιώργου και του Δημήτρη. Με μικρές ή και μεγαλύτερες μετατροπές ένα ένα τα σχέδια της Loda ξαναέρχονται στη ζωή για εσάς.

Νέα συλλογή Loda
Μοντέλα αρχείου από τα οποία προέρχεται η νέα συλλογή

LODA: Chalandri, Shopping center Ermeion
lab: 210 6894980
sales: 210 3236569

Share with your friends
Previous Post

Novikt

Next Post

No Logo