nicolas_fafiote

Nicolas Fafiotte, Πρόεδρος των βραβείων SILMO D’OR 2023

Απόφοιτος του ESMOD School of Fashion Design (Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία Haute Couture), ο Nicolas Fafiotte εκπαιδεύτηκε στο Παρίσι, κυρίως δίπλα στον Emmanuel Ungaro, πριν μετακομίσει στη Λυών στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Εκεί ξεκίνησε το σχεδιαστικό του εργαστήρι, προσφέροντας νυφικά και βραδινά φορέματα κατά παραγγελία, ακριβώς έξω από το Place Bellecour.

Σχεδιάζει «εξαιρετικά ρούχα για εξαιρετικές περιστάσεις που εκφράζουν γιορτή», σύμφωνα με τα λόγια του. Ο σχεδιαστής κερδίζει τους πελάτες του με την αίσθηση του στυλ και την απαιτητική του τελειομανία. Το ταλέντο του να σχεδιάζει υπέροχα φορέματα εντυπωσίασαν τη SylvieTellier, Miss Lyon 2001, η οποία έγινε Μις Γαλλία 2002 την ίδια χρονιά.

Έφτασε γρήγορα στο προσκήνιο και στο επίκεντρο του κόσμου της μόδας, και έγινε με τη σειρά του πιστός υποστηρικτής του εθνικού διαγωνισμού μόδας, δημιουργώντας φορέματα κύρους για τις φιναλίστ της διοργάνωσης.

nicolas_fafiotte_credit

Πάντα δραστήριος, φροντίζοντας όμως ταυτόχρονα να επιλέγει με φειδώ τις συνεργασίες του, συνεργάζεται τακτικά με άλλα επώνυμα brand για να δημιουργήσει, για παράδειγμα, μια σειρά κοσμημάτων, τσάντες, αξεσουάρ και τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του “Live Show d’ Etam Lingerie”. Σχεδίασε επίσης τη capsule συλλογή “Pronuptia by Nicolas Fafiotte” που παρουσιάστηκε στην έκδοση της Miss France το 2022.

Περίεργος να ανακαλύψει άλλους δημιουργικούς κόσμους, ο Nicolas Fafiotte ανυπομονούσε να αναλάβει τον σημαντικό ρόλο του Προέδρου των βραβείων SILMO d’OR, ειδικά επειδή κατάγεται από το Oyonnax, στην περιοχή Ain, που είναι το λίκνο της γαλλικής βιομηχανίας οπτικών. Αυτή η σύμπτωση είναι ένα σημάδι για τα καλά νέα που έρχονται για την επόμενη έκδοση των βραβείων SILMO d’OR, που θα διεξαχθούν σε έναν μοναδικό χώρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Ως σχεδιαστής μόδας για εξαιρετικές περιστάσεις, θα έχουμε τη μεγάλη τιμή ο Nicolas Fafiotte να στρέψει με τελειομανία (και λαμπρότητα!) το βλέμμα του στις υποψηφιότητες.

Ελάτε μαζί μας την 1η Οκτωβρίου για το SILMO d’OR στην SILMO Paris για να ανακαλύψετε τους μεγάλους νικητές του 2023!

Share with your friends
Tags:
Previous Post

LODA: Ένας μαγικός κόσμος δημιουργίας χειροποίητων σκελετών

Next Post

FACE À FACE: JAPAN NOW!