SILMO PARIS 2024: Πόλος έλξης για έναν δυναμικό κλάδο!

Η φετινή διοργάνωση της έκθεσης SILMO Paris αναμένεται δυναμική καθώς συγκεντρώνει όλα τα συστατικά της επιτυχίας, προσφέροντας σε επισκέπτες και εκθέτες, πληθώρα εκδηλώσεων και εξασφαλίζοντάς τους μια θερμή υποδοχή και μια φιλική ατμόσφαιρα χάρη στην αναδιαμόρφωση της έκθεσης.

Η συμβολή των εκθετών στην επιτυχία της έκθεσης είναι αναμφισβήτητα καθοριστική: η ποιότητα των περιπτέρων, των προϊόντων, των υπηρεσιών καταδεικνύει το ενδιαφέρον τους για το μέλλον του κλάδου, σε μια έκθεση, σημείο αναφοράς για τον κλάδο.

Η Silmo Paris είναι το μέρος όπου παρουσιάζονται για πρώτη φορά όλες οι νέες κολεξιόν και brands καθώς και καινοτόμα concepts. Οι εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχουν ως στόχο να αναδείξουν, την καινοτομία, τη δημιουργία, τη γνώση και να προβάλλουν τις εταιρείες που διαμορφώνουν το σήμερα και το αύριο της οπτικής. Το μέλλον του κλάδου βρίσκεται στον πυρήνα των θεματικών της έκθεσης.

Πιο συγκεκριμένα: Ο χώρος SILMO NEXT αφιερωμένος στο μέλλον, παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες, τις εξελίξεις στον τομέα των γυαλιών Smartwear, των εμπειριών phygital και του eco-responsible design.

Επιπλέον, ο χώρος FUTUROLOGY προσφέρει στους επισκέπτες τη μοναδική εμπειρία να δοκιμάσουν έξυπνα προϊόντα, να ανακαλύψουν τις νέες τάσεις σε θέματα εικονικής πραγματικότητας. Στην έκθεση, το design κατέχει αναμφισβήτητα περίοπτη θέση, γεγονός που αποτυπώνεται με δύο βασικούς τρόπους :

 Τo FORUM DES TENDANCES: Από την είσοδο της έκθεσης, ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος, δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να βυθιστούν στις νέες κυρίαρχες τάσεις μέσα από μια συλλογή ανά θεματική σκελετών οράσεως και ηλίου των εκθετών που συμμετέχουν. Για τα νέα trends μπορούν επίσης να ενημερωθούν μέσα από το τεύχος 33 του ψηφιακού περιοδικού TREND by SILMO.

Από το 2016, η SILMO ACADEMY έχει επιλέξει να υποστηρίζει ένα ερευνητικό έργο στον τομέα της οπτικής και της επιστήμης της όρασης. Κάθε χρόνο προσφέρει μια επιχορήγηση €10.000 για ένα έργο που υποβάλλεται από έναν μεμονωμένο ερευνητή ή ερευνητική ομάδα, με το νικητήριο έργο να επιλέγεται από την επιστημονική επιτροπή.

H SILMO ACADEMY είναι το Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο της SILMO Paris, στο οποίο κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι μοιράζονται την εμπειρία και το ερευνητικό τους έργο με τους επαγγελματίες του χώρου, σε διάφορες θεματικές που απασχολούν τον κλάδο. Η θεματική της περσινής SILMO ACADEMY : «Από τον σχεδιασμό επιδόσεων στην επιτυχία: Πώς να γίνεις κορυφαίος επαγγελματίας στον οπτικό κλάδο».

Μερικοί από τους ομιλητές διεθνούς κύρους που συμμετείχαν:

Stuart Burn – Γενικός Διευθυντής και ιδρυτής της Performance Finance Ltd, Ηνωμένο Βασίλειο

Michelle Beach – Ομιλήτρια, εξειδικευμένη στην αθλητική όραση, οπτομέτρης και ιδρύτρια της Park Vision, Ηνωμένο Βασίλειο

Prof. Denis Sheynikovich – Βραβευμένος με την υποτροφία έρευνας της SILMO ACADEMY το 2022, Αναπληρωτής καθηγητής στο Ινστιτούτο Όρασης, Γαλλία

Elaine Grisdale – Διευθύντρια ανάπτυξης στη Διεθνή Ένωση Οπτικών

Prof. Bahram Bodaghi – Καθηγητής πανεπιστημίου και οφθαλμίατρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Pitié Salpêtrière, Γαλλία.

Ένα από τα highlights της έκθεσης, τα THE TALKS: σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο πραγματοποιούνται συζητήσεις διάρκειας 30 λεπτών στις οποίες συμμετέχουν ομιλητές από διάφορους χώρους – εκθέτες, experts, δημοσιογράφοι, παρατηρητές..- και οι οποίοι συνδιαλέγονται σε θέματα επικαιρότητας με στόχο την ανταλλαγή ιδεών και την αναζήτηση των βέλτιστων πρακτικών.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της έκθεσης ένα ενημερωτικό δελτίο το SILMO NEWS σε απευθείας μετάδοση, ενημερώνει για τα τεκταινόμενα, με συνεντεύξεις, συζητήσεις, απευθείας συνδέσεις με το χώρο μεταφέροντας τις εντυπώσεις των επισκεπτών και των εκθετών. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα SILMO NEWS στο site www.silmoparis.com, Youtube και στα κοινωνικά δίκτυα της έκθεσης.

Στην περσινή διοργάνωση, ο οπτικός κλάδος έδωσε δυναμικό παρών. Το αυξημένο ενδιαφέρον και ο διάχυτος ενθουσιασμός καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης αποτυπώνονται και στους αριθμούς :
31.337 επισκέπτες αγοραστές εκ των οποίων το 50% από το εξωτερικό ( +18,3% έναντι του 2022).
929 εταιρείες, από 144 χώρες.
1500 brands
• Ένας εκθεσιακός χώρος έκτασης 75000m2, στο εκθεσιακό κέντρο Paris-Nord Villepinte.

Η SILMO Paris παραμένει ένα σταυροδρόμι δημιουργικότητας, συνδυάζοντας την ιστορία με το design και την τεχνογνωσία.

Ραντεβού λοιπόν στις 20–23 Σεπτεμβρίου 2024, στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte με μια ολυμπιακή έκδοση! 

Share with your friends
Tags:
No Previous Post
Next Post

Αξίζει να φορέσεις γυαλιά gaming;