Νικόλας Γκίκας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ,
ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ
ΜΕ ΙΔΙΟΜΟΡΦΑ ΣΧΕΔΙΑ,
ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ,
ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΕΛΑΤΗ,
ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ.

 

Νικόλας Γκίκας

O εμπνευστής και δημιουργός της unglybell μιλάει στο EYE MAGAZINE!

Νικόλα, μίλησέ μας λίγο για σένα και τις ανησυχίες σου με το χρώμα.
Από μικρός είχα κλίση στη ζωγραφική και ένιωθα την ικανοποίηση να αλλάζω τα καθημερινά μου χρηστικά αντικείμενα σε κάτι εντελώς προσωποποιημένο με τις δικές μου πινελιές. Στα 14 μου ξεκίνησα να ασχολούμαι με το street art.
Στη συνέχεια, σπούδασα βιομηχανικό σχέδιο ταυτόχρονα ένιωθα την ανάγκη να δημιουργήσω κάτι ξεχωριστό.

Πώς σου προέκυψε η ζωγραφική στους σκελετούς γυαλιών;
Στις αρχές του 2012 σκέφτηκα να δώσω σε ένα δικό μου ζευγάρι μαύρα γυαλιά, μια διαφορετική μορφή με την προσωπική μου πινελιά, Το αποτέλεσμα ήταν πρωτότυπο και προκάλεσε θετικές εντυπώσεις σε φίλους και γνωστούς.
Κάθε φορά που έβγαινα φορώντας τα, κάποιος θα με σταματούσε στο δρόμο για να με ρωτήσει από πού έχω αγοράσει αυτά τα χρωματιστά γυαλιά. Όταν τους απαντούσα ότι το δημιούργησα μόνος μου έμεναν έκπληκτοι και μου ζητούσαν να φτιάξω και για εκείνους.
Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου ήταν εκείνη που μου έδωσε το θάρρος για την υλοποίηση του brand «Uglybell».

Τι σε εμπνέει, που βρίσκεις τα σχήματα και τα χρώματα;
Ιδέες παίρνω από παντού, από το οτιδήποτε γύρω μου τραβήξει την προσοχή μου.
Μου αρέσει πολύ το χρώμα αλλά παράλληλα μου αρέσει πολύ και ο «γκρίζος μπρουταλισμός» των μεγαλουπόλεων. Είναι ο λόγος που δημιούργησα την τελευταία μου σειρά, Metropolis. Μια σειρά που διαθέτει τεχνοτροπίες φωτιάς σε συνδυασμό με μεταλλικά στοιχεία δημιουργούν ένα αποτέλεσμα με αρχέγονες επιμελώς ακατέργαστες γραμμές πάνω στο σκελετό. Κάθε ζευγάρι γυαλιών Uglybell αποτελεί ένα μείγμα από διαφορετικές κουλτούρες και αρχιτεκτονικές, αποκλειστικά made by hand.

Όλα καλά με τους σκελετούς, αλλά τι «κρύβεται» πίσω από τους φακούς;
Από το 2012 που έκανα τον πρώτο μου σκελετό μέχρι τώρα έχουν αλλάξει πολλά.
Με έρευνα, μελέτη και πολύ μεράκι κατάφερα να εξελίσσω τα σχέδιά και τις τεχνοτροπίες μου, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά σκελετούς σχεδιασμένους από εμένα και κατασκευασμένους στην Ελλάδα καθώς επίσης κορυφαίους επώνυμους φακούς γαλλικών και ιταλικών εταιριών.

Τι είναι αυτό που σε διαφοροποιεί;
Παρατηρώντας ένα ζευγάρι Uglybell, μπορεί κανείς να διακρίνει το μεράκι και τη φαντασία που προϋποθέτει η δημιουργία του, ακριβώς όπως αποδίδεται η ζωγραφική ενός καλλιτέχνη πάνω σε έναν καμβά. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για ένα acetate σκελετό κατασκευασμένο απλώς από ένα cnc. Η φιλοσοφία μου είναι να δημιουργώ στο χέρι, κομμάτια μοναδικά με ιδιόμορφα σχέδια, που ταιριάζουν στην προσωπικότητα του κάθε πελάτη, κάνοντάς τον να νιώθει ξεχωριστός. Να προσθέσω ότι αφού κάθε σκελετός επεξεργαστεί χρωματικά και σχεδιαστικά με οικολογικά χρώματα, υποβάλλεται σε μια ειδική διαδικασία επίστρωσης αντιαλλεργικού φινιρίσματος, που προστατεύει την καλλιτεχνία από γρατσουνιές και ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Θέλουμε να γνωρίσει όλος ο κόσμος την Uglybell. Γι’ αυτό συμμετέχουμε σε εκθέσεις του χώρου, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο πωλήσεων στο εξωτερικό, με επιλεγμένα καταστήματα – όπως γίνεται και στην Ελλάδα.

Share with your friends
Tags:
Previous Post

7 mega trends στον κλάδο των Οπτικών

Next Post

SILMO PARIS