Sheila Vance: μία παγκοσμίου φήμης αναγνωρισμένη σχεδιάστρια eyewear

Μετάφραση-επιμέλεια: Νατάσσα Κωστάκη, editor EYE magazine

Η Sheila Vance είναι σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια της εταιρίας Sama Eyewear, της πιο γνωστής εταιρίας οπτικών που παρέχει αποκλειστικά ultra-premium συλλογές γυαλιών παγκοσμίως! Η Sama Eyewear ιδρύθηκε με σκοπό να εισαγάγει τον κόσμο στην πολυτέλεια και τη μόδα, μέσα από τα εμπνευσμένα σχέδιά της. Ακολουθώντας πάντα τη φιλοσοφία της σχεδίασης πολυτελών συλλογών avant-garde, η εταιρία Sama Eyewear είναι περήφανη για όσους στόχους έχει κατακτήσει έως σήμερα μέσω του extreme, αλλά προσεγμένου, σχεδιασμού και της τεχνολογίας που υιοθετεί στις ultra-premium συλλογές της.

Η συνάντηση της Ανατολής με τη Δύση σε πλήρη αρμονία…

Εδώ, πρέπει να σημειωθεί ότι η Sama Eyewear ήταν η πρώτη που εισήγαγε στον τομέα των οπτικών, και περιέβαλε στους μοναδικούς σκελετούς της, το 100% καθαρό τιτάνιο ως κυρίαρχο υλικό. Οι ρίζες της φιλοσοφίας της εταιρίας Sama Eyewear προέρχονται από την πίστη στο φυσικό κύκλο της ζωής. “Sama” είναι αρχαίος όρος που σημαίνει: …Δεν υπάρχει αρχή, ούτε τέλος. Ο κύκλος είναι το σύμβολο της Sama. Αντιπροσωπεύει την αιωνιότητα, την Αναγέννηση. Μία μίξη του παρελθόντος και του παρόντος, αλλά και τη σημαντικότητα του να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου. Σεζόν με τη  σεζόν, χρόνο με το χρόνο, οι φίλοι και οι αναμνήσεις που δημιουργούνται φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος. Από αυτό μαθαίνουμε ότι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή δεν επιτυγχάνονται, αλλά ανακαλύπτονται στη διαδρομή της. 

Οι συλλογές των οπτικών προϊόντων της εταιρίας Sama Eyewear, είναι σαν ζωντανοί οργανισμοί: τρέφονται και αναπνέουν τον αέρα της διαφορετικότητας, της πολυτέλειας, ακολουθώντας πιστά τη haute couture φιλοσοφία και αποτελούνται αποκλειστικά από τα πιο εκλεπτυσμένα γυαλιά, σε περιορισμένες ποσότητες.

Mία σχεδιάστρια eyewear πολλών… αστέρων!

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι πιο δημοφιλείς και σημαντικοί άνθρωποι παγκοσμίως, όπως ηθοποιοί, επιχειρηματίες και άνθρωποι των ΜΜΕ, καθώς και επαγγελματίες στον τομέα των οπτικών, ειδήμονες και συλλέκτες, συμφωνούν στο ότι τα ιδιαίτερα σχέδια, η καινοτόμος τεχνολογία, τα ασύγκριτα ποιοτικά υλικά και η αποκλειστικότητα που προσφέρει στις συλλογές των γυαλιών της η Sama Eyewear, την καταστούν τη πρώτη ανάμεσα στα ultra-premium και πιο πολυτελή eyewear brands. Η Sheila Vance, έχει στολίσει με τα γυαλιά της τα πρόσωπα των μεγαλύτερων σταρ του Χόλιγουντ. Τα γυαλιά  Sama Eyewear έχουν προτιμηθεί και φορεθεί από όλους: από τον Tom Cruise μέχρι τον Brad Pitt. Ανεπιτήδευτα stylish, τα γυαλιά της Sama είναι η κορυφαία επιλογή των celebrities και των fashionistas παγκοσμίως.

 

Sam Vance Foundation

Πίσω, όμως, από την επιτυχία της Sheila Vance, κρύβεται μία προσωπική τραγωδία, η οποία επηρεάζει έως και σήμερα τη ζωή της. Το 1997, ένα τρομακτικό γεγονός τάραξε την ήσυχη και ασφαλή καθημερινότητά της και σημάδεψε τη ζωή της για πάντα: Ο γιος της, Sam, σε ηλικία μόλις 19 ετών, έφυγε από υπερβολική δόση ηρωίνης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες. Αποφασισμένη να μετατρέψει αυτή την τραγική προσωπική στιγμή γι’ αυτήν, σε μία θετική δύναμη αλλαγής, η Sheila Vance δραστηριοποιήθηκε και μόλις μερικούς μήνες έπειτα από το θάνατο του γιου της ίδρυσε το Sam Vance Foundation, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που σκοπός του και αποστολή του είναι η πρόληψη, η θεραπεία και η ενημέρωση των νέων κατά τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το ίδιο διάστημα περίπου ίδρυσε και την εταιρία Sama Eyewear. Η Sheila Vance δωρίζει κάθε χρόνο κέρδη από την εταιρία της για την υποστήριξη του ιδρύματός της, ώστε να συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική υποστήριξη των προγραμμάτων απεξάρτησης των νέων από τις ναρκωτικές ουσίες, καθώς και άλλες δράσεις που αφορούν σε γυναίκες και παιδιά που έχουν ανάγκη.

Το ίδρυμα έχει καταφέρει να υποστηρίξει projects σε Αφγανιστάν, Αφρική και Γαλλία, με αποτέλεσμα έως σήμερα αρκετά εκατομμύρια δολάρια να έχουν προσφερθεί σε ποικίλες φιλανθρωπικές πράξεις αγάπης και δράσης. Η Sheila Vance πάντα συγκινείται όταν η συζήτηση πάει στα παιδιά που βοηθάει μέσω του Sam Vance Foundation: «Για εμένα, όλα αυτά τα παιδιά, μου θυμίζουν το γιο μου. Όποιο πρόβλημα και να αντιμετωπίζουν, είναι το ίδιο σημαντικό για εμένα και θέλω όλα να έχουν τη δυνατότητα να έχουν ένα αξιοπρεπές μέλλον», υποστηρίζει, συνεχίζοντας: «Όλα μπορούν να αποφευχθούν. Όταν χάνεις ανθρώπους, τους οποίους θα μπορούσες να σώσεις, εκεί ξεκινά ο πόνος. Δεν είναι καρκίνος ή κάτι που δεν γνωρίζουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε. Θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να λύνουμε προβλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το λαθρεμπόριο και την εκμετάλλευση ανθρώπων. Σε αυτούς τους τομείς επικεντρωνόμαστε.»

Τη δεκαετία του ‘80 η Sheila Vance ήταν μία από τις πρωτοπόρους στον σχεδιασμό γυαλιών στην Bada USA, την εταιρία που ίδρυσε με τον τότε σύζυγό της. Συνέβαλλε αποτελεσματικά στο να μετατρέψει τα γυαλιά σε πραγματικά αξεσουάρ μόδας, πέρα από την πρακτική τους χρήση. «Θυμάμαι την εποχή όπου όλοι αγόραζαν τα γυαλιά τους με συνταγογράφηση. Έδιναν τη συνταγή από τον γιατρό τους στον οπτικό, ο οποίος επέλεγε γυαλιά για εκείνους», αναφέρει. Σήμερα, οι στιλιστικές, καινοτόμες eyewear συλλογές της επιλέγονται και φοριούνται από τους πιο διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ!

Share with your friends
Tags: