MIDO Golden Edition

Οι προετοιμασίες για την 50ή επέτειο της Mido, η Mido Golden Edition, στο Μιλάνο 29 Φεβρουαρίου με 2 Μαρτίου 2020, είναι σε εξέλιξη και υπόσχεται να είναι αξέχαστη!

Γράφει η Καλλιρρόη Πανοπούλου,
Editor in Chief

Κλείστε τα μάτια σας. Τώρα, άνοιξτε τα…
Είμαστε στη δεκαετία του 1970: Ο κόσμος είναι ζωγραφισμένος με πολλά περισσότερα χρώματα από ό, τι μπορούμε να θυμηθούμε…Η MIDO, στη δεκαετία του ’70, άνοιξε τις πόρτες της σε έναν ολόκληρο κόσμο χρωμάτων!
Για πρώτη φορά το 1970 η MIDO ξεπέρασε το ασπρόμαυρο. Παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό όραμα για τον κόσμο εκεί έξω, προοδευτικές ιδέες που, κατά καιρούς, μπορεί να είναι τρομακτικές για όσους βρίσκουν άνεση στις καθημερινές τους συνήθειες. Η αλλαγή ήταν στον αέρα και ο νέος κόσμος ερχόταν, μέσα από ένα ζευγάρι γυαλιά που επέτρεψε στους τότε συμμετέχοντες να ρίξουν μια ματιά στο μέλλον.
Επιστροφή στο σήμερα, η MIDO 2020 ξεκινά ένα ταξίδι με περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη…
Η εταιρική κοινωνική ευθύνη και η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος έχουν γίνει σχεδόν συνώνυμες. Εάν, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η αειφορία θεωρούταν μόνο δέσμευση για το περιβάλλον, σήμερα έχει τρεις διαστάσεις: οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική. Η MIDO, η κορυφαία παγκόσμια έκθεση οπτικών, ξεκίνησε ένα ταξίδι με στόχο την αειφορία και την εταιρική περιβαλλοντική ευθύνη.
Η προσέγγιση γίνεται με διαφορετικές ενέργειες.
Τα πλαστικά μπουκάλια νερού έχουν ήδη εξαλειφθεί και αντικατασταθεί από μεγάλους διανεμητές εμφιαλωμένου νερού, ενώ στις αίθουσες συνεδριάσεων παρέχονται ειδικά πράσινα μπουκάλια που μπορούν να ανακυκλωθούν. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν επίσης εγκρίνει τον Κώδικα Δεοντολογίας και τον Κώδικα Συμπεριφοράς που θα παρουσιαστεί σε όλους τους εκθέτες, τους επισκέπτες, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες.
“Η ακεραιότητα, η αμεροληψία, η συνεργασία, ο επαγγελματισμός και η αειφορία είναι οι βασικές αξίες του κώδικα δεοντολογίας μας. Πρόκειται για ένα μανιφέστο που επισημοποιεί την ανησυχία της MIDO για την ευημερία του περιβάλλοντος. Ένα βασικό βήμα για να συμμετάσχουν ενεργά όλοι, ώστε να αλλάξουν τις συνήθειες τους και να επηρεάσουν τον τρόπο ζωής τους”, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Mido κ. Giovanni Vitaloni. Στη MIDO 2020, θα παρουσιαστούν τα αρχικά βήματα, θα διοργανωθούν εκπαιδευτικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις για επισκέπτες και εκθέτες.
Ένα νέο βραβείο δημιουργείται. Το Πράσινο Βραβείο – Green Award.
Η σημασία της αειφορίας είναι βασική προϋπόθεση – ένα βασικό πλεονέκτημα για τη μελλοντική ανάπτυξη και ένας οδηγός της σύγχρονης επιχείρησης. Το Green Award, θα απονεμηθεί για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της έκθεσης, σε εκείνο το περίπτερο που κατασκευάστηκε σύμφωνα με περιβαλλοντικά κριτήρια. O βαθμός καινοτομίας, η πρωτοτυπία και η ικανότητα να μεταδίδει στο κοινό ένα θετικό μήνυμα για τη σημασία των πράσινων επιλογών για το μέλλον των ανθρώπων και του πλανήτη, είναι τα σημαντικότερα στοιχεία για την επιλογή του περιπτέρου.
Ο νικητής θα είναι ο πρωταγωνιστής ενός σημαντικού πλάνου προβολής και επικοινωνίας..

Share with your friends
Tags:
Previous Post

Ο φακός επαφής που γνωρίζει το φως

Next Post

Opti 2020