MIDO 2023: «HOW TO?»

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ OTTICLUB ΚΑΙ ΤΟ «BOOK@MIDO» ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΠΤΙΚΟΥΣ, ΕΚΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ”

Ένα ολοκληρωμένο ημερολόγιο εκδηλώσεων γεμάτο με καινοτομίες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των οπτικών.

Σημειώστε το «HOW TO?», μια σειρά παρουσιάσεων που πραγματεύεται τις πρακτικές καθημερινές δραστηριότητες των οπτικών καταστημάτων, με ρεαλιστικό περιεχόμενο για διαφορετικά θέματα, όπως: συμβουλές στυλ, ανακαίνιση καταστημάτων, μάρκετινγκ και επικοινωνία. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του OTTICLUB στο περίπτερο 3, στο οποίο θα συμμετέχουν εξέχοντες ομιλητές από διαφορετικούς τομείς, μερικοί από αυτούς ακόμη και εκτός της βιομηχανίας των οπτικών. Οι ημερομηνίες και οι ώρες θα αναρτηθούν online στο www.mido.com τις επόμενες ημέρες.

Μια ακόμα καινοτομία είναι το Book@MIDO, η παρουσίαση έξι βιβλίων με ιστορίες που θα διαδέχονται η μία την άλλη, στη σκηνή του OTTICLUB. Ημερομηνίες και ώρες online στο www.mido.com τις επόμενες ημέρες.

Δύο σημαντικές παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στη MIDO 2023:

To Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, στις 10.30 θα γίνει η παρουσίαση του Empowering Optical Women Leadership το οποίο υποστηρίζει τις γυναίκες που ακολουθούν μια ηγετική καριέρα στη βιομηχανία των οπτικών, τόσο στην Ιταλία αλλά και διεθνώς. Ιστορικά, η βιομηχανία έχει γνωρίσει υψηλά επίπεδα γυναικείας απασχόλησης (60%), η οποία, ωστόσο, δεν αντικατοπτρίζεται επαρκώς στην παρουσία γυναικών σε διευθυντικούς ρόλους (γυναίκες διευθυντές 22%). Η ANFAO αποφάσισε να συνεισφέρει ενεργά, συνεργαζόμενη με τοπικές και διεθνείς ενώσεις, για την οικοδόμηση ευαισθητοποίησης, την προώθηση μιας εταιρικής κουλτούρας χωρίς αποκλεισμούς, την ενθάρρυνση της συνεχούς εκπαίδευσης και την προώθηση της δικτύωσης. Θα πραγματοποιηθεί επίσης συζήτηση γύρω από την ισότητα των φύλων στην ηγεσία και την προώθηση μιας εταιρικής κουλτούρας χωρίς αποκλεισμούς.

Την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, στις 11:00 η MIDO θα φιλοξενήσει την οργάνωση «Fondazione Campagna Amica» η οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα: «I cibi della vista e del benessere» [Τρόφιμα για όραση και ευεξία]. Με την υποστήριξη της Coldiretti [Ιταλική Συνομοσπονδία Αγροτών].
Η Campagna Amica ιδρύθηκε το 2008 για να αναπτύξει πρωτοβουλίες που εκφράζουν πλήρως την αξία και την αξιοπρέπεια της ιταλικής γεωργίας, ρίχνοντας φως στον κρίσιμο ρόλο της στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, της γης, των παραδόσεων, του πολιτισμού και της υγείας.
Η δημόσια υγεία, όπως και οι περιβαλλοντικοί πόροι, είναι κοινά αγαθά τα οποία αναγνωρίζονται μάλιστα στο Σύνταγμα ως αναφαίρετο δικαίωμα και καθήκον κάθε πολίτη. Η διατροφή είναι σαφώς το πρώτο συστατικό της ευρέως διαδεδομένης υγείας. Η συντριπτική πλειονότητα των ασθενειών που απειλούν τις δυτικές κοινωνίες, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, οφείλονται στην υπερσίτιση, η οποία εξαντλεί και θέτει σε κίνδυνο τα περισσότερα όργανα και συστήματα του σώματος. Οι υπερβολικές ποσότητες θερμίδων, η ανεπάρκεια βιταμινών και η έλλειψη μεταλλικών αλάτων δημιουργούν σοβαρές ανισορροπίες διαφόρων τύπων, οι οποίες επηρεάζουν μέχρι και την όραση. Στη MIDO, η «Fondazione Campagna Amica» θα παρουσιάσει τα πρώιμα στάδια μιας έρευνας, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη βοήθεια υψηλού προφίλ εκπροσώπων του ιατρικού τομέα, σε διάφορα θέματα, από την πρόληψη του καρκίνου μέχρι την καθημερινή φροντίδα των ματιών. Τα κεφάλαια της έρευνας επικεντρώνονται σε διαφορετικά όργανα και συστήματα, τα οποία υπογραμμίζουν τους δεσμούς μεταξύ της διατροφής, της φυσιολογίας και της ευεξίας του σώματος στις διάφορες λειτουργίες του. Η συλλογική αυτή προσπάθεια θα επισημοποιηθεί με τη σύσταση ιατροεπιστημονικής επιτροπής για το θέμα. Η επιτροπή θα συνεδριάζει κάθε εξάμηνο για να δημοσιεύει, να σχεδιάζει και να μοιράζεται μεθοδολογίες βέλτιστων πρακτικών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα δοθεί έμφαση στην αίσθηση της όρασης και στις τροφές που μπορούν να συντηρήσουν ή ακόμη και να βελτιώσουν αισθητά την όραση.

Η MIDO θα πραγματοποιηθεί στη Fieramilano, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου από τις 9 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Για εγγραφή Επισκεπτών – https://www.mido.com/pass-ingresso-mido

Για όλες τις πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.mido.com αλλά και τα social media: Instagram (@mido_exhibition), Facebook (@MIDOExhibition), Twitter (@MIDOExhibition) and LinkedIn

#MIDO2023 #livethewonder

Share with your friends
Previous Post

MIDO2023: 1000 ΕΚΘΕΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Next Post

Sicaras Vision Journal S/S 23