MIDO 2023 – H διεθνής έκθεση οπτικών ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο!

Μιλάνο, Φεβρουάριος 2023 – Η MIDO 2023 σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τις εκθέσεις Οπτικών με νούμερα που επιβεβαιώνουν την ηγετική της θέση καθώς έκλεισε τις πόρτες της η 51η έκδοσή της. Η επόμενη MIDO θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου έως τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, στο Fiera Milano Rho

Η συμμετοχή των επισκεπτών ξεπέρασε τους 35.000 επαγγελματίες του κλάδου με το 80% αυτών να προέρχονται από την Ευρώπη, ενώ το 20% από τον υπόλοιπο κόσμο. Η συμμετοχή αυτή αποτελεί μια αύξηση 60% σε σχέση με τον αριθμό των επισκεπτών το 2022. Επίσης, σε άνοδο βρέθηκαν και οι Ιταλοί επισκέπτες που αποτελούσαν το 53% του συνόλου.
Οι περισσότεροι από 1.000 εκθέτες που αντιπροσωπεύουν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, το 72% ήταν διεθνείς συμμετοχές και το 28% από την Ιταλία. Μεταξύ των ξένων εκθετών, το 51% ήταν από την Ευρώπη, το 42% από την Ασία και το 7% από τον υπόλοιπο κόσμο.
Τα δεδομένα, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τη συμμετοχή επαγγελματιών του κλάδου, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την αδιαμφισβήτητη παγκόσμια εμβέλεια της έκθεσης

«Έχουμε την συναρπαστική ευθύνη στο να είμαστε το χρυσό πρότυπο των εκθέσεων οπτικών και αυτό προϋποθέτει να συγκεντρώσουμε σε ένα χώρο την προσφορά και τη ζήτηση για τους επαγγελματίες που συμμετέχουν στη MIDO», δήλωσε ο πρόεδρος της MIDO, κος Giovanni Vitaloni και συνέχισε: «Φέτος προσελκύσαμε πολλές συμμετοχές εκθετών για πρώτη φορά αλλά και επισκέπτες που εξέφρασαν τη θετική τους έκπληξη, εισερχόμενοι στην έκθεσή μας. Το “θαύμα”, που είναι μέρος του DNA της MIDO, είναι ακριβώς αυτό: Nα ευχαριστηθούν όσοι συμμετέχουν σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν παρά να παρευρίσκονται κάθε χρόνο», κατέληξε

Για τους επισκέπτες, υπήρξαν πολυάριθμες καινοτομίες και εκδηλώσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στους οπτικούς – από τον “How to?” τον κύκλο συναντήσεων του OTTICLUB – έως την παρουσίαση εξειδικευμένων ενοτήτων στο πρόγραμμα «Book@MIDO». Κύριο μέρος της έκθεσης αφιερώθηκε στη βιωσιμότητα, με διακρίσεις και ειδικούς τομείς. Υπήρχαν όμως και αφορμές για περισσότερο Glamour, με VIP εμφανίσεις και προσωπικότητες από τον κόσμο της διασκέδασης με flash mobs, εκθέσεις και βραβεία στις δημοφιλείς πλατείες της MIDO.

Η έκθεση Οπτικών έχει γίνει ένα ραντεβού που δεν μπορεί να χαθεί από τα φώτα του ιταλικού και διεθνούς Τύπου – με περισσότερους από 380 διαπιστευμένους δημοσιογράφους να παρευρίσκονται, περισσότερα από 100 άρθρα που δημοσιεύτηκαν μόνο στις 3 ημέρες της έκθεσης και περίπου 500 στις προηγούμενες εβδομάδες. Ένας μεγάλος αριθμός τηλεοπτικών συνεργείων απαθανάτισε επίσης την «ζωή στον κόσμο των εκθέσεων» καθώς κινούνταν ανάμεσα στα περίπτερα κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Εκτός από την μεγάλη ζωντανή συμμετοχή, υπήρξε εξίσου σημαντική διαδικτυακή δραστηριότητα – χρήστες από όλο τον κόσμο οι οποίοι συνδέθηκαν με τα κοινωνικά μέσα της MIDO, δίνοντας ζωή στο event με περισσότερες από 15.000 κοινοποιήσεις, αναρτήσεις και stories. Η επικοινωνία, μόλις στις 3 ημέρες της έκθεσης, ξεπέρασε τις 1,4 εκατομμύρια εμφανίσεις, ενώ ανάπτυξη αντικατοπτρίζεται επίσης στις 50.000 αλληλεπιδράσεις στις σελίδες, μια αύξηση άνω του 30% σε σχέση με πέρυσι. Τον ιστότοπο mido.com επισκέφθηκαν περισσότερα από 30.000 άτομα (+50% σε σχέση με το 2022) ενώ η ψηφιακή πλατφόρμα αρίθμησε 12.000 μέλη, 650 σελίδες έκθεσης και περισσότερες από 40 εκδηλώσεις που θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.
Ο συνδυασμός της φυσικής συμμετοχής και των διαδικτυακών αναρτήσεων σημαίνει ότι η MIDO 2023 ενσωμάτωσε με επιτυχία και θετικότητα την πραγματικότητα με τον εικονικό κόσμο.

Η έκθεση συνεχίζεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και στα επίσημα κοινωνικά μέσα: Instagram (@mido_exhibition), Facebook (@MIDOExhibition), Twitter (@MIDOExhibition) και LinkedIn.

Το επόμενο ραντεβού με τη MIDO έχει οριστεί
για τις 3-5 Φεβρουαρίου 2024 στο Fiera Milano Rho.

Share with your friends
Previous Post

Αφορμή για το καινούριο!

Next Post

Keep an eye on BLACK8