silmo_design_contest

OPTICAL DESIGN CONTEST 2023: Ανακαλύψτε τους υποψηφίους

Ο Διαγωνισμός Οπτικού Σχεδιασμού, που ξεκίνησε πέρυσι, συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της Silmo Paris 2023 με τον ίδιο στόχο: να αποτελέσει σκαλοπάτι για την επόμενη γενιά και να τονώσει τη δημιουργική καινοτομία στα γυαλιά μέσα από τα μάτια φοιτητών από σχολές σχεδίου σε όλο τον κόσμο. Βασισμένος στα υψηλότερα πρότυπα, αυτή η δεύτερη έκδοση έχει ένα βασικό θέμα που θα γίνει πρωτοσέλιδο στο Παρίσι για το 2023 και το 2024: Τον Αθλητισμό

Ο διαγωνισμός ανοιχτός σε όλους τους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε ένα μάθημα σχεδιασμού σε επίπεδο ισοδύναμο ή υψηλότερο από το τρίτο έτος μεταπτυχιακού και παρουσιάζει ένα λεπτομερές σύνολο προδιαγραφών που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τα έργα και μια σαφή δέσμευση για σχεδιασμό. Φακοί, σκελετοί, συνδεδεμένα προϊόντα, χαμηλή όραση ή εξοπλισμός για οπτικούς και κατασκευαστές, αυτοί οι σχεδιαστές του αύριο θα μπορούν να δημιουργήσουν την ιδέα τους αντλώντας έμπνευση από τον τεράστιο κόσμο της οπτικής και των γυαλιών.

optical_design_contest_

 

Με πρόεδρο τη Marie-Christine Dorner και αποτελούμενη από επαγγελματίες οπτικών και σχεδιαστών, η κριτική επιτροπή συναντήθηκε στα μέσα Ιουνίου για να αξιολογήσει τα έργα που ελήφθησαν από τις διάφορες σχολές σχεδιασμού και να επιλέξει τα πιο κατάλληλα.

Η Marie-Christine Dorner είναι μια πολυτάλαντη και κοσμική αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων, σχεδιάστρια και σκηνογράφος που αποφοίτησε από τη σχολή Camondo το 1984. Ασχολείται με την καλλιτεχνική δημιουργία και την αισθητική για τρεις δεκαετίες. Γοητευμένη από όλους τους πολιτισμούς με τους οποίους ήρθε σε επαφή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, κάνοντας τον γύρο του κόσμου στα 25 της, αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Ιαπωνία για ένα χρόνο, όπου ξεκίνησε και την καριέρα της. Αυτή η επαγγελματική εμπειρία διαμόρφωσε τη φιλοσοφία και τη στιλιστική της υπογραφή, απλότητα και φινέτσα, κομψότητα και αυτοσυγκράτηση. Αναγνωρισμένη για την «πολυπολιτισμική γαλλική της πινελιά», έχει σχεδιάσει έπιπλα και αντικείμενα για τα Cinna, Ligne Roset, Baccarat, Bernardaud και Cristallerie Saint-Louis. Με γνώμονα τον χώρο και τους όγκους της, έχει σχεδιάσει σπίτια, διαμερίσματα, κατοικίες Γάλλων πρεσβευτών για το Υπουργείο Εξωτερικών, εστιατόρια και μπουτίκ.

Ζητείται επίσης η γνώμη της για το σχεδιασμό κατασκευών για ειδικές εκδηλώσεις και είναι κυρίως η δημιουργός της διαχρονικής Προεδρικής Εξέδρας της 14ης Ιουλίου – και είναι για πάνω από 30 χρόνια! Έξι διαδοχικοί Πρόεδροι της Δημοκρατίας επικαλέστηκαν το ταλέντο της. Ένα έργο τρομερής αισθητικής ακρίβειας που της χάρισε τον τίτλο Chevalier de l’Ordre des Arts et Lettres.

ΟΠΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2023:

Οι πτυχές του σχεδιασμού, η δημιουργικότητα και η καινοτομία, η χρήση και η λειτουργία του προτεινόμενου θέματος, όπως συνδέεται με τον αθλητισμό, είναι τα κριτήρια που επιλέγονται και εξετάζονται από κάθε μέλος της επιτροπής, χωρίς να ξεχνάμε την εγγενή σκοπιμότητα του έργου με την παραγωγή της τρισδιάστατης εκτύπωσης ως πρωτότυπο.

optical_design_contest

 

Το τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου στη SILMO Paris. Η κριτική επιτροπή θα συνεδριάσει για να επιλέξει τον τελικό νικητή. Στο μεταξύ, ανακαλύψτε τις 9 ιδέες που επιλέχθηκαν, και που υπόσχονται να είναι κάτι παραπάνω από λειτουργικές.

Οι υποψήφιοι:
  • INFRAVISION: Αποκαλύπτοντας το αόρατο, επαναπροσδιορίζοντας την υπαίθρια εξερεύνηση, από τον Romain Globeaux – LISAA
  • SIDE PARK: Σκαρφαλώνοντας με αυτοπεποίθηση, από την Émilie Chague και τον Adrien Galois -Ecole Design de Nantes
  • SYLANS EYEWEAR: Τα γυαλιά ανακαλύφτηκαν ξανά, από την Juliette Favre και τον Adrien Nabot– Lycée Léonard de Vinci
  • VISION: Βελτίωση της άνετης όρασης των παικτών του βόλεϊ, από τον Clément Kimpe – ESDAC
  • SPORTVISOR: GlassesXstreme, μια νέα προοπτική για τον αθλητισμό, από τον Tadj Belakhdar -ESDAC
  • ECHO GLASS: Βοηθά τον αθλητισμό για κωφούς και βαρήκοους, από την Éléa Michel και τον Jonathan Smith Brière de l’Isle – ENSAAMA
  • TRIBI: Πολυλειτουργικά γυαλιά για αθλητές τριάθλου και δίαθλου, από τον Hugo Plessis – ESDAC
  • VIEWAVE: Βρείτε τον δρόμο σας γύρω από μια πισίνα χωρίς να χρησιμοποιήσετε την όρασή σας, από τον Orane Reynard και τον Florian Pillard – ENSAAMA
  • RAYZOR: Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για ποδοσφαιριστές, από τον Adi Abramov -Shenkar College of Engineering, Design and Ar
Share with your friends
Tags: